reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens S20-1W: 20" LCD (16:10)

13.2.2006, Pavel Kovač, recenze
Fujitsu Siemens S20-1W: 20" LCD (16:10)
Širokoúhlé monitory jsou stále žádanější a výrobce Fujitsu Siemens samozřejmě nemůže zůstat pozadu. Tento jeho model, na který se dnes podíváme, se vyznačuje MVA obrazovkou a celohliníkovým zpracováním. Dokonce i cena tohoto modelu je velmi zajímavá. Pojdme se tedy společně podívat, co se pod označením S20-1W skutečně skrývá.

Co se skrývá uvnitř?



Dostat se do monitoru byl opravdu oříšek. Po vyšroubování všech šroubků monitor držel při sobě a já jsem začínal zoufat. Nakonec se však povedlo odejmout zadní plech a naskytl se bohužel dost nepříjemný pohled. Všude jsou hliníkové lepící pásky, které je prakticky nemožné odstranit, aniž by se neporušily (jsou velmi tenké a když jsem se pokusil za jeden růžek vzít, tak mi zůstal mezi nehty cca 1mm kus). Takže v tomto případě jsme se moc nedozvěděli, jen výrobce panelu a fakt, že zadní oplášťování panelu je provedeno klasickým ocelovým plechem a nikoli hliníkem. Hliníková je tedy "pouze" noha monitoru.

Otevřený monitor (Pro zvětšení klikněte)

Nakonec se však dovíme alespoň výrobce samotného panelu. A to díky štítku, který je na něm nalepen.


Štítek na panelu (Pro zvětšení klikněte)

Výrobcem panelu je relativně málo známá firma AU Optronics (www.auo.com). Označení panelu je M201EW01 V0 (viz. zde). Jediné, kde se specifikace rozchází, je pozorovací úhel. Výrobce uvádí 170° v obou směrech, ale firma Fujitsu-Siemens 176°. Nejspíš je to dáno tím, že AU Optronics uvádí hodnotu při kontrastu 10:1 a Fujitsu Siemens při 5:1.
reklama