reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens S20-1W: 20" LCD (16:10)

13.2.2006, Pavel Kovač, recenze
Fujitsu Siemens S20-1W: 20" LCD (16:10)
Širokoúhlé monitory jsou stále žádanější a výrobce Fujitsu Siemens samozřejmě nemůže zůstat pozadu. Tento jeho model, na který se dnes podíváme, se vyznačuje MVA obrazovkou a celohliníkovým zpracováním. Dokonce i cena tohoto modelu je velmi zajímavá. Pojdme se tedy společně podívat, co se pod označením S20-1W skutečně skrývá.

Celkové hodnocení



Zaměříme-li se na vzhled panelu, tak těžko za takové paníze seženete něco lepšího (hezčího). Každému se sice libí něco jiného, ale věřím, že tento panel si najde skulinku i u těch největších zastánců různých blikátek, svítících ventilátorů atd. Po odstranění reproduktorů je design ještě lepší a jistě monitor zaujme nejednu návštěvu. Co se týče obrazu, tak monitor poskytuje kvalitní podání barev spojené s rychlou odezvou.



Poněkud zářivější podání barev jej předurčuje pro sledování filmů. Právě sledování filmů je na tomto panelu opravdu zážitkem, sice neposkytuje plné 1080p HDTV rozlišení, ale s tím se stejně v našich končinách ještě nějakou dobu nestkáme. Rozlišení 1680x1050 (max 720p) je dostatečné jak pro práci v operačním systému, tak pro sledování videa. Jediná závažnější věc je ta, že nelze zvolit režim, který zachová poměr stran při všech rozlišeních. Sečteno a podtrženo: kvalitní, levný a širokoúhlý.


Perfektní zpracování (hliník)
Externí zdroj
Pěkné podání barev
Kabely trčí z monitoru
Hodně slušná odezva
Není možnost zachovat poměr stran
Velké pozorovací úhly
Podsvícení by mohlo být lepší
Příjemná cena
Ikona Odkaz na databázi
Reproduktory jdou jednoduše odstranit
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 13 559,- bez DPH (Alzasoft)

LCD panel Fujitsu Siemens S20-1W zapůjčila firma Alzasoft, které tímto děkujeme


reklama