reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Func MS-3 a Surface 1030 XL: svěží vánek

26.4.2013, Jan Vítek, recenze
Func MS-3 a Surface 1030 XL: svěží vánek
Dnes si na našich stránkách odbyde svou premiéru kalifornská firma Func, která se zabývá výrobou počítačových periferií, konkrétně herních podložek a myší. My se podíváme na její myš MS-3, která nám přišla společně s velkou podložkou Surface 1030 XL.

Func Surface 1030 XL


Firma Func své Surface označila za "pravděpodobně nevíce prodávané podložky pod myš, jaké kdy byly uvedeny na trh", což tedy osobně vůbec nemohu posoudit, zvláště když na našem trhu je tato firma naprostý nováček. Podložka Surface 1030 XL slibuje, že díky ní budeme moci dělat s naší myší velmi rychlé a přesné pohyby, zatímco senzor myši se na ní nikdy neztratí. K tomu ostatně podložky také jsou.




- klikněte pro zvětšení -


Surface 1030 XL prichází ve stejně pojatém obalu jako předchozí myš, čili v bílém papíru. Společnou má s myší MS-3 také dvouletou záruku.


Model
Func Surface 103 XL
Rozměry
360 x 280 x 4 mm
Hmotnost
422 gramů
Materiál
polykarbonát
Barva
černá
Orientační cena: cca 940 Kč (36 EUR)


Tato podložka nám kromě vlastností uvedených v tabulce nabídke také ještě možnost využít obě strany, přičemž každá by měla mít jiné vlastnosti. To ale neznamená, že tu není protiskluzová guma, jak se brzy přesvědčíme. A pak výrobce ještě uvádí, že ji můžeme umýt i vodou, což se může hodit.



Zpracování podložky


Surface 103 XL je provedena originálně a skládá se ze dvou dílů. Jednak tu máme plastovou základnu, či jakýsi rámeček, do nějž zapadne samotná podložka, jejíž tloušťka je tak jen 2 mm (celková pak 4 mm).




- klikněte pro zvětšení -


Situace je tedy jasná. Do základny vybavené gumovými protiskluzovými polštářky můžeme zasadit podložku, a to libovolně jednou či druhou stranou. Ty se od sebe liší v jedné věci - hrubosti svého povrchu, což je vidět i z fotografií. Na té nahoře podložka vystavuje na odiv svou hrubší vrstvu a na fotografii dole naopak tu hladší. Rozdíl při práci s myší je pak skutečně značný.




- klikněte pro zvětšení -


Jinak zde není ani co dodat. Se zpracováním jsem byl spokojen a ani k ničemu jinému nemám výhrady. Pokračovat tak budeme v poslední kapitole, ale ještě dříve se podíváme na nastavení myši.
reklama