reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gamescom 2011: ve víru her a zábavy

22.8.2011, Jakub Doležal, reportáž
Gamescom 2011: ve víru her a zábavy
Škola a návrat k více pracovní části roku začne co nevidět a obchody již lemují otravné akce Back To School. My se však dnes zastavíme v Kolíně nad Rýnem, kde se konala každoroční výstava Gamescom. Vypněte Word či Excel, jdeme si totiž hrát.
Vedlejší hala s číslovkou 9 byla již k návštěvníkům o mnoho vstřícnější, valná většina stánků totiž byla průchozích nebo alespoň průhledných. I když našlo se zde několik výjimek, které si zachovaly neduhy vyjmenované v předchozí hale. Ubylo i fanoušků, takže již bylo možné si svévolně určovat směr pohybu po výstavní ploše.


Krátký pohled do výstavní haly


První zastávka proběhla u hry GuildWars 2, kde mne velmi uchvátila grafika na plakátech a plátnech stánku. Bohužel nemám ve svém pokoji tak vysoké stropy, takže jsem se ani neptal, jestli mi to zabalí domů. Samotná hra rozhodně nebyla špatná a příznivci RPG se budou prohánět po ohromném světě se svými postavami a čelit všemožným soupeřům. Hned naproti se usídlila TERA s podobnou herní tématikou, ostatně velká část této haly byla ve stylu RPG titulů.



Na titulu GuildWars mě uchvátila především grafika stánku



Přímo na veletrhu probíhaly již první turnaje v GuildWars 2



Další velmi oblíbené RPG s názvem Tera



Přímo ve stánku si pak zájemci mohli vyzkoušet hru naživo


Následující zastávka se týkala titulu End of Nations, který přilákal celkem slušné počty návštěvníků. Hra samotná nabízela zajímavě pojatou strategii s různorodě zpracovanými národy a zbraněmi. Zaujal i moderátor na mole, který neustále do davu vhazoval všemožné reklamní předměty.



Z RPG se přesuneme ke strategii End of Nations



Vyberte si národ a zničte kohokoliv, kdo vám stojí v cestě


Nemalý kus výstavní plochy patřil stánku Toma Clancyho a konkrétně titulu Ghost Recon Online. Znalci této série jistě tuší, že se jedná o FPS titul s moderními zbraněmi a propracovanými systémy kooperace. Bohužel zde se znovu spustila opona v podobě nepropustných stěn stánku a samozřejmě tím narostly „kolony“ lidí čekajících na možnosti si zahrát.



Kdo není online, jakoby nebyl a Ghost Recon nemůže chybět


Výrazně vstřícnější byl titul World of Tanks, který sice nedovolil přímý vstup na výstavní plochu bez čekání ve frontě, ale alespoň bylo vidět dovnitř. Stylově pojaté sezení a všudypřítomné notebooky se spuštěnou hrou přilákaly také dost zájemců, především pak z řad dospělejších jedinců.



Milovníci obrněných vozidel se usídlili v tomto stánku





V zadní části haly se mezitím odehrávaly turnaje pod záštitou společnosti Intel a jestli jsem dobře rozuměl hlášení místních komentátorů, tak se tu sešlo velké množství špičkových hráčů z celého světa. Kromě samotných profesionálů v oblasti hraní zde bylo i obrovské publikum, které hlasitě fandilo svým oblíbencům. Velmi příjemná atmosféra, ale musíme jít dál.



Menší pauza před dalším kolem, hrálo se prakticky cokoliv



Diváků dorazilo opravdu velké množství



Bitva 1vs1 v plném proudu, poznáváte Starcraft II?


Intel tento megastánek samozřejmě využil k prezentaci svých výkonných procesorů a na každém kroku byly všemožné stojany či herní stoly s informacemi o důležitosti vlastnit CPU zrovna od tohoto výrobce. U náročných herních titulů bych se ani nehádal, ale určitě potřebuji moderní Sandy Bridge, když chci hrát Angry Birds?



Intel všechny tyto hry zaštítil svým sponzoringem



Angry Birds optimalizované pro PC a speciálně na procesory z rodiny Core
reklama