reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gamescom 2011: ve víru her a zábavy

22.8.2011, Jakub Doležal, reportáž
Gamescom 2011: ve víru her a zábavy
Škola a návrat k více pracovní části roku začne co nevidět a obchody již lemují otravné akce Back To School. My se však dnes zastavíme v Kolíně nad Rýnem, kde se konala každoroční výstava Gamescom. Vypněte Word či Excel, jdeme si totiž hrát.
Až doteď byly výstavní haly zaplněné napůl konzolemi a počítači. V hale číslo 7 se však tento poměr začal klonit na stranu herních konzolí. Již při vstupu si nemalý prostor vyhradila společnost Sony. V kurzu byl především PlayStation 3 a pohybový ovladač Move. Kromě nich jsem zahlédl i Xperia Play a především na dveře klepající přenosnou konzoli Vita.


Krátký pohled do výstavní haly (omluvte horší kvalitu zvuku)


Dvojité blesknutí blesku fotoaparátu a už u mě stojí slečna od Sony a jako již poněkolikáté tento den slyším: „No photo please“. To je škoda, neboť zejména Vita vypadala velmi zajímavě a pokud Sony dodá dostatek her, mohla by stále alespoň částečně zachránit upadající japonskou značku. Ve světle posledních událostí si Sony potřebuje získat jakýkoliv pozitivní dojem, a tak mi zákaz focení přišel trochu zbytečný.



Další hala byla ve znamení konzole PlayStation



Nerušit! Právě probíhá důležité fotbalové klání



Novinka PlayStation Vita, dokáže navrátit Sony zpět na výsluní?



Slečnu to hraní evidentně příliš nebavilo



Sony se snaží s křížkem po funuse prorazit i v mobilních telefonech


Velmi nápaditě bylo zpracované Gran Turismo, kdy jste mohli usednout do repliky závodního vozu (nejspíše kategorie DTM) a pomocí volantu řídit tento stroj po trati. Samotné auto se samozřejmě nehýbalo směrem dopředu, ale tvůrci zabudovali možnost náklonu, což řízení tohoto modelu přidalo na reálnosti.



Pokud chcete hrát Gran Turismo naplno, mám pro vás řešení...



... jen to vyžaduje více místa v obývacím pokoji


Značná část této haly patřila Ubisoftu, který zde prezentoval nejnovější díl série HOMAM, Ghost Recon: Future Soldier a Far Cry 3. Nicméně po vzoru svých konkurentů zabalil stánky s hrami tak, že do nich znovu nebylo vidět. Následovaly tedy nekonečné fronty a u titulu Assasins Creed Revelations již znavení zájemci posedávali či polehávali v místech vyhrazených pro frontu.



Graficky velmi povedená upoutávka na Dark Souls 2



Kdo by nechtěl okusit zbraně budoucnosti?



Že by reinkarnace velmi povedené herní série Driver? Držím palce



Jedna z naprosto nejlepších her pro začínající nájemné vrahy



Zájem byl vskutku veliký, jen ta výdrž budoucích Assassinů by chtěla zlepšit



Pokud rádi lítáte a bombardujete, je Ace Combat: Assault Horizon tou pravou volbou



Rychle dovnitř a vyfotit pár snímků, než si mě všimne ochranka


Mezi vystavovateli samozřejmě nechybělo Konami, které přivezlo svůj titul Metal Gear Solid a tentokrát ve 3D, ostatně po několika exhibičních halách to byl první náznak využití této moderní technologie prostorového zobrazení, kterou jsem detailně popsal v tomto článku. Nicméně zde bylo znovu nepříjemně plno.
reklama