reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gamescom 2011: ve víru her a zábavy

22.8.2011, Jakub Doležal, reportáž
Gamescom 2011: ve víru her a zábavy
Škola a návrat k více pracovní části roku začne co nevidět a obchody již lemují otravné akce Back To School. My se však dnes zastavíme v Kolíně nad Rýnem, kde se konala každoroční výstava Gamescom. Vypněte Word či Excel, jdeme si totiž hrát.
Poslední hala 8 s ryze herním zaměřením si mezi sebe rozdělily z většiny společnosti Microsoft, Sega a Nintendo, jejich obří stánky prostě nešlo přehlédnout. Pokud bych měl tuto oblast shrnout jedním slovem, použil bych „Pohyb“. Obě společnosti propagovaly poslední generace svých pohybových konzolí a her. Často pro tyto účely používaly profesionální tanečníky a hráče. Nicméně dostatek konzolí byl vyhrazen i pro návštěvníky.


Krátký pohled do výstavní haly


Stánek redmondského producenta XBOX a Kinect se nesl v duchu chytré Horákyně, tedy ani ne otevřený ani zavřený. Bylo možné procházet skrz a fotit některé tituly, případně si je bez větších front i vyzkoušet. Na druhou stranu tu však bylo několik boxů, kam se znovu stály neskutečné fronty a nebylo do nich vidět zvenku. Ano, především to bylo Halo a Gears of War.



Microsoft to s Xboxem rozjel také ve velkém stylu



Najde se snad někdo kdo má doma Xbox a nevlastní titul Halo ?



Když závodit, tak minimálně na třech monitorech



Důležitý briefing před dalším kolem tenisového turnaje


Nintendo bylo naproti tomu přátelsky otevřené a dostat jste se mohli prakticky kamkoliv. Na hlavním pódiu probíhaly rozhovory s vývojáři a následovaly všemožné hry na Wii. Kdo se chtěl aktivně zapojit, mohl si vybrat s široké škály mini-stánků v okolí pódia a k vyzkoušení byla celé portfolio tohoto výrobce.



Unavení návštěvníci mohli odpočívat díky stánku Nintenda...



...nebo se naopak mohli vrhnout na některý z titulů Wii



K dispozici bylo nesčetné množství pohybových her



Línější jedinci mohli zasednout ke konzoli 3DS


Sega pojala svůj stánek jako propagaci přepracovaných her v 3D zobrazení, takže teď už bude Ježek Soník běhat naprosto všude. Když už o něm mluvíme, měl v hale svojí nafukovací podobiznu a nad ní miniaturní číslovku 20. Kdo by do něj takový věk řekl, že?



Stranou nezůstala ani Sega, která experimentuje s 3D zobrazením



Pan Soník oslavil letos celých 20 let své existence a prý stále má dost energie na běhání


Zajímavým zpestřením jinak silných výrobců byla společnost Astragon, která je známá jako tvůrce všemožných simulátorů. Často ji lze potkat i v českých supermarketech a díky ní můžete vyvážet popelnice, sklízet obilí či jezdit s ještěrkou ve skladu. Na Gamescom dorazila s titulem Ski region, a tak se nyní vžijete do role správce lyžařského areálu.



Kdo má rád hory, mohl si ozkoušet práci vlekaře



Nasedám do rolby a jdu opravit rozbité sjezdovky, snad to tvůrci neudělali 1:1


Tak trochu v pozadí stál stánek nového Herr der Ringe (Pán Prstenu), ale to rozhodně nezabránilo fanouškům v jeho naprosté okupaci ze všech možných směrů. Bohužel i zde se nedalo dostat dovnitř a vyfotit šlo pouze obří plátno z jedné strany stánku. Podobně na tom byl i Harry Potter v lego verzi, avšak hádám, že těchto čtenářů je mezi námi minimum.



Pán Prstenů si neustále připisuje nová a nová pokračování, změní to Hobit?



Souboj se zlem neskončil, alespoň ne v Lego světě
reklama