reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.5.2006, Zdeněk Kabát, recenze
GeForce 7600GS není jistě pro nikoho z Vás nic nového pod sluncem. Protože jsme na její recenzi trochu zanevřeli, přinášíme nyní podrobnější náhled na výkon navíc rozšířený o možnosti přetaktování. Vyzkoušeli jsme hned několik karet, abychom zjistili průměrný overclocking, a také jsme měřili výkon po jednotlivých frekvenčních stupních. Více v článku.
PPPA | 26.7.20061:05
Hmm jen ce celkem zarazi proc netestovali X1600XT nebo PRO na OBLIVIONU????? Asi by se zjistilo ze ATI zvlada lip novinky s SM3.0
a hlavne se zaplim HDR :D tak to ja bych radsi bral X1600XT :­).
Ale je to GOOD GPU a na nejakou dobu urcite vystaci :D
Odpovědět0  1
weber4123 | 10.7.200621:25
Většina testů na Netu je absolutně nevypovídající a Vy nejste výjimkou. Ukažte mi uživatele PC který, když už má na procesor použitý v testech si koupí takovou gr. kartu prakticky nikdo ­- určitě má lepší g.k. Už se konečně probudťe a testujte na vyvážené!!! sestavě, tzn. k této grafice se hodí procesory kolem Bartonu a AMD 64 3200+ a ekvivalent Pentia. Koukněte se na fóra a ­"podpisy­" přispěvovatelů jaké mají komponenty.
Odpovědět0  1
PixelFillrate | 1.6.200611:50
Nechcem zas vrtat ale pri vsetkych predchadzajucich recenziach ma G6600GT pixelfillrate 4Gpixel­\s teda by mala mat 8 ROP­/RBE je to tak vsade uvedene...
Len v poslednom case sa mi zda ze vas server uverejnuje ze je to 4 to asi preto ze ich je tam 8 ale nechcete aby G6600GT vyzerala ako slaba karta oproti ATi.
Odpovědět0  0
PixelFillrate | 1.6.200611:57
Ale to moze byt aj tak ze vsade namiesto PixelFillrate udavate pri nVidii TexelFillrate­(vacsie hodnoty...­) a chudak ATI ma vsade len PixelFillrate...Stava sa to hlavne pri Mainstreame...
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 1.6.200612:34
Podívám se do nějakých článků zpět. Nicméně pravda je ta, že pixel fillrate je frekvence x ROPs, texel fillrate je frekvece x TMUs, takže teď už je to v tomto testu správně. Asi začnu pro jistotu uvádět obě hodnoty ­(ještě by se dal použít ­"Z­-fillrate­", který by byl u nVidie frekvence x ROPs x 2, ale to je hodnota trochu zbytečná :­).
Odpovědět0  0
PixelFillrate | 1.6.200615:31
Som rad ze sa veci daju na spravnu mieru a tiez som za aby sa udavali obe hodnoty­(Pixel aj Texel fillrate­)Aj ked dnes to uz nie je alfa&omage vykonu GPU.
Odpovědět0  0
PixelFillrate | 31.5.20060:47
Opravte ma ak sa mylim ale nema sa Pixel fillrate pocitat ako frekvencia cipu x ROP­/RBE.
Lebo akosi neviem prist na to ako z tabulky za zaciatku clanku..
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 31.5.20069:23
Díky za upozornění, koukám, že půl tabulky bylo správně a druhá půlka špatně. Opravuji.
Odpovědět0  0
LadikE | 30.5.200623:12
No, jo Need for Speed Most Wanted nejsou moc náročný na grafiku na mým procesoru AMD Sempron 2200+ a GeForce FX5200 se 128 MegaBajtovou RAMkou, pracující na frekvenci 333 MHz, a s procesorem pracujícím na frekvenci 250 MHz, a 128­-bitovou paměťovou sběrnicí, mi jelo DEMO Need for Speed Most Wanted v rozlišení 640x480 a 50% detaily, na 60 Snímcích za vteřinu, a třeba Need For Speed Underground 2 plná verze teda mi jedou jen na 15 snímcích za vteřinu a to mám rozlišení jen 640x480 a 33% detaily, no holt novější Need for Speed Most Wanted mají skvělej engine!
Odpovědět0  1
RainMakeR (32) | 31.5.20068:49
maj stejnej jako UG2 akorát vylepšenej­(třeba CoD 2 má vylepšenej engine oproti CoD 1­)
Já teda osobně tohle hrával ­(NFS:MW­)na 1024­/768 a detaily na high ­(+ nějaký to AA nebo AF­) se sestavou AMD 3000+ 1024 DDR 400 a ATIX800 s 256DDR3 od MSI což je teda silnější sestava než máš ty.Ale ani jsem v takový nastavení nečekal s touhle grafarnou.
Odpovědět0  0
.blahorodje. (71) | 31.5.200619:24
Mne v pohode ide na 1280x1024 na plne detaily ale bez AA.
Na: Sempron rating:3400+,1GB Ram,MSI 6600GT 550­/1100,WD 160GB SATA II...
Odpovědět0  0
Ladik80 | 31.5.200619:49
No, jo GeForce 6600, na takovým dělu ti to musí lítat, i když je fakt, že Call of Duty 1, je minimum jen na asi procesor 700 MHz, a mně na AMD Sempron 2200+ a grafická karta GeForce FX5200 se seká jako prase, si říkám, ježiš, šmarja na čem asi může chodit to dvojka, ta se snad musí sekat i na AMD Sempron 3000+ a GeForce 6600, aha ale ona má lepší engine, takže asi nemusí, to je super, ono Call Of Duty, je super hra, ale mně teďkon chytla víc hra Return To Castle Wolfenstein, to je fakt super pokračování starýho Wolfa­-3D, to se jim fakt moc povedlo!
Odpovědět0  1
RainMakeR (32) | 1.6.20068:45
V CoD2 udělali optimalizazi takže si tam můžeš zapnout bud grafiku v DX9 nebo DX7­(vypadá to jako CoD1­).
na DX7 ale hrajou snad všichni profi hráči­(včetně mě­) protože na DX9 máš v průměru tak 50­-60 fps­(s tím železem co mám já­)
takže by ti to CoD2 myslím taky mělo jít :­-­)
btw zkus potaktti tu grafiku a stáhnout si novější ovladače.to taky dělá hodně
Odpovědět0  0
karel | 1.6.20069:08
ja mam AMD Athlon 1600+,512 DDR400,ASUS V9520­(128MBDDR­) a faka mi uplne v Pohode CoD1 a CoD2 na nejvyssi detaily i rozliseni bez DX9, s DX9 mam uz FPS 5, ale to je Procesorem
Odpovědět0  0
.blahorodje. (71) | 1.6.200618:12
Na mojom compiku hram vsetko na high detail na 1280x1024 alebo 1024x768,niektore aj na 1600x1200.Ale bez AA.
CoD 2 mi isla uplne v pohode na max.detail na 1280x1024­/bez AA­/.
Framerate som nepozeral ale islo to pekne plynulo.
Akurat Battlefield 2 hram na 1024x768 a medium detail,ale to je asi tym ze ked tam behame 60. po mape tak to zatazuje PC.
Ale ajtak BF2 si ziada 2GB Ram,a taku 7800GT­/+­/.
Ale zatial som spokojny.Ale upgrade VGA ma neminie.Bude to asi 7900GT a bude pokoj:­)Len chlapi, kolko mam chciet za pol rocnu MSI 6600GT??? takych 4000 sk by potesilo...
Odpovědět0  0
Ladik 213 | 8.6.200611:07
No, jo to jsou ty lidi ­(s prominutím­) co nekoukaj na počet snímků za sekundu, přesně jako můj kamarád, ještě kdysi když jsem měl PC 486 na 80 MHz, přetaktovaný prej na 100 MHz, tak se mi tam trošku sekaly The Need For Speed 1, a kámoš pořád říkal, ale vždyť ti to jde plynule, a já mu pořád říkal, no jo, ale na tom vašem procesoru Intel Pentium 100 MHz, to jde přece jen nějak plynuleji!
Odpovědět0  1
.blahorodje. (71) | 8.6.200618:58
No a?
Keby mi to sekalo­/NFS­-MW­/pri 1280x1024 tak ho dam na 1024x768.
Aj to staci.Ale na co?
Ked hovorim,ze mi to ide plynule,tak fakt bez trhania a pod.
Nechapem co mas za problem?
Nesom taky tupec,ze si optimalne nenaladim detaily.
Ved vidim ako mi slape hra,nie?
Odpovědět0  0
pegy (258) | 30.5.200619:49
Tak recenzia velmi pekna a zaujimava, zmenil sa aj styl testovania, co sa mi celkom paci, no mam dve vyhrady.
1­) SU uz aj ovladace vo verzii 6.5
2­) Chcelo by to aktualny megatest VGA, kedze na trhu je uz asi vsetko co mohlo vyst ci uz od nVIDIE alebo ATI. Mozno by to dalo objektivnejsi vysledok :)
Odpovědět0  0
Obelix0903 | 30.5.200615:49
Aký by bol nárast X800GTO ktorá je v teste oproti takej istej X800GTO od Sapphire, ale s funkčnými 16 pipelines?
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 30.5.200616:46
Velký. Už jenom proto, že v testu byl Radeon X800GTO­-128, který se liší od standardní verze velikostí paměti a šířkou sběrnice ­(128MB, 128­-bit­). Klasická 256­-bitová verze je výkonem o kus dále. A hodně vám napoví tento článek:
http:­/­/www.svethardware.cz­/recenze­-sapphire­-radeon­-x800gto2­-zakukleny­-x850xt­/12870
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 30.5.200621:57
Drobně poopravím. X800GTO 128Mb má 256bit paměti ale jsou to jen DDR@700Mhz oproti DDR3­/980Mhz u 256Mb verze. Proto slabší výsledek.
Odpovědět0  0
Re | 31.5.20068:17
To je OK. Ja mám X800 GTO, 256bit, 128MB ­(350MHz DDR­), GPU 400 MHz, ale podarilo sa mi dostať kus, s aktívnymi 16 pipelines. Je to R430 čip, pravdepodobne z X800 XL. Preto som sa pýtal.
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 31.5.200611:34
V tom případě si projeď třeba 3DMark2003 který je téměř nezávislý na CPU a porovnej s výsledkem X800GTO tady v testu. a máš rozdíl 12p vs 16p.
Odpovědět0  0
Jiří Mrázek (89) | 30.5.200615:14
Lidi nejvetsi favaorit na koupi je podle me totok http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=37815 kdyz se pretaktuje tak ma vykon jako 7600GT a za cca 3900Kc s DPH.. no nekup to :­) Testik bude?
Odpovědět0  0
b.art (7) | 30.5.200618:20
staci se podivat o par radku vys a zjistite ze testik uz mame slibeny ... a treba se i konecne dovime jaky pouzil gainward pameti ...
Odpovědět0  0
nexflex | 30.5.200620:02
Neprijde me to jako dobrej kauf.Za 6200­-6500Kc muzes mit HIS 1800GTO IceQ3 s vybornym chladicem v cene.Da se skvele taktovat.I odemceni na 16p byva uspesne.A razem 9600 v 3Marku 2005 :­)To je jasna volba dneska.Zadna 7600GT nema absolutne sanci.Myslim ze ma lepsi pomer cena vykon ne?A aspon si na tom neco zahrajes na rozdil od 7600GS.;)
Odpovědět0  0
J.D | 4.7.200623:31
To co píšeš je blábol :­)

Inno 7600GST ano GST ­(jádro pomalé jako na GS a paměti GDR3 na 1400­) za 2900,­- bez DPH.

A po přetaktování­(uděláte z toho plné GT rivatunerem přetaktění jádra­) tak to udejchanýmu radeonu 1800GTO dá naprdel. A jak jsem psal..je to daleko levnější.
Odpovědět0  0
MasterBlaster | 30.5.200615:14
Odpovědět0  0
kaaR | 30.5.200620:00
no neviem, ale o par riadkov nizsie v popise tej karty je:

64­-bit GeForce4 7600GS ­(560MHz clock­)
takze ta cena asi koli 64bit
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 30.5.200621:35
2 kaaR opravdu hodnotný příspěvek. Je to v podstatě to samé jako gainward golden.. má to DDR3 paměti a navíc zjevně stejné Vcore jako 7600GT když jede na 560.. Přimlouvám se aby tu kartu autor sehnal do testu s Gainwardem.
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 30.5.200621:43
Karta v testu bude, nicméně má jenom paměti DDR2 ­(reálná frekvence 400MHz, efektivní 800MHz DDR­).
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 30.5.200621:51
Omlouvám se je tam DDR2 :­) IMHO ten bios Jetway by mohl být velice zajímavý pro ostatní GS karty.. pokud totiž řídí Vcore, tak u téhle karty bude jistě na úrovni GT a né ostatních GS které končí kolem 500Mhz. Jde jen o to aby to někdo se silnými nervy vyzkoušel.­(třeba právě na dnes testované karty)
Odpovědět0  0
rja73 (78) | 2.6.20067:27
Mam ji a ma skutecne frekvence 560­/400. Je supr!
Odpovědět0  0
Cz3rW | 30.5.200614:19
Recenze pěkná, ale nesouhlasím s tím, že je karta podstatně výhodnější koupě než Radeon X1600Pro. Existuje totiž 128MB verze od Saphire s GDDR3 pamětmi u které Saphire zaručuje přetaktování na 575­/1200 a tím se výkonově příblíží Radeonu X1600XT. A cena? pouhých 3100Kč :)
Odpovědět0  0
potkanus | 30.5.200623:50
no ona se ale dle vseho ddr3 verze x1600 moc nepovedla co se stability tyce. :­-(
Odpovědět0  0
MIMO 23 | 30.5.200613:40
Ak sa to pretaktuje nebude problem s teplotou na pasívne chladených doskách ? Alebo tam bude treba dať aktív?
Odpovědět0  0
Marek22.22 | 30.5.200613:17
Mam dotaz ... v tech renderovanych scenach v 3DMarku 2006­(eventuelne 2005­) odpovida 2000 bodu zhruba jakemu fps ? :­-­) .. jen pro zajimavost, neni to stale jen slideshow ?
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 30.5.200613:55
v 06ce ? tam je to slide show i na X1900XTX :­) ten test je zcela mimo :­) u 2005 se to již dá pěkně projet bez škubání, v rozumném nastavení :­)
Odpovědět0  0
Jiří Mrázek (89) | 30.5.200615:12
jj ja kdyz jsem stavel kasovy PC tak jsem mu tam daval X1800Xt a take slide­-show :)
Odpovědět0  0
dodoCC (38) | 30.5.20067:46
Super trefa, práve som porovnával jednotlivé 7600GS... Test výborný, oceňujem najmä otestovanie viacerých kariet na OC a uvádzanie priemerných OC. Len pre zaujímavosť, Gainward dodáva 7600 GS s taktami 450­/500 a pamäte sú DDR3...
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 30.5.20064:03
Jako dali jste si práci s taktováním, podle mě až nadbytečnou, ty grafy jsou vážně paráda. Ale zajímaly by mě teploty těch karte. Hlavně kolik má ta aktivní :­( , já testoval obě tyhle verze pasivní :­( Mohu tedy potvrdit teploty v zátěži kolem 90°C Přetaktování se u mě zdařilo Jádro: 510­-520MHz Paměti: 890­-900MHz Takže jste se víceméně treafil v odhadu :­) Ale zajímaly by mě ty teploty té aktivně chlazené a hlavně hluk ?! :­) Děkuji :­)

Pěkná recenze, testovat tyhle karty na vyšší detaily v náročných hrách, je za trest :­) Neskutečná slide show :­)
Odpovědět0  0
komisar.durex (41) | 30.5.20062:37
No pride mi to skoro i jedno on se ten radeon taky da neco nataktovat a vecinou to dopadne tak ze to co si nezahrajete na jedny karte nezahrajete si ani na ty druhy:­) takze de spis o simpatite bud k ATI a nebo k nVidii tot muj nazor:­)

PS. nekamenujte me:)
Odpovědět0  0
ttbocx (3) | 30.5.20060:54
Prave si uvazuji nad koupi nove grafiky a v uvaze mam tuhle nebo Radeon X1600. Musim pridat, ze mne nezjima vykon ve hrach, ale pri HW dekodovani HDTV 720­(1080­)p s kodekem x264. Takze kdyby jste s tim mohli doplnit test byl bych vdecny.
Odpovědět1  0
speedsnail (149) | 30.5.20060:49
7600GT běží na 570Mhz.. po OC někde kolem 620Mhz. Proč jde stejné jádro v GS na mrzkých 480­-500Mhz, když teplotou to evidentně není? Zřejmě napětí. Pokud je to jen otázkou biosu tak by stálo za to sehnat někoho kdo modifikacím biosu rozumí aby se na to podíval..
Odpovědět0  0
b.art (7) | 30.5.20068:32
gainward uz jde sehnat s modifikovanym biosem a to pak jadro zacina na 530MHz... ale gt po oc nedozene urcite ...
Odpovědět0  0
Sanchez 4GHz | 30.5.200617:03
Nepochybně je to v napětí ­(OC až k 720MHz => nutný Zalman­)pokud máš zájem mužeš to zkusit =­) http:­/­/www.vr­-zone.com­/?i=3625 Pokud se však podíváš na nárůst v 3DM03 tak se tady na SH bez změny napětí povedl velmi slušný výsledek ;)
Odpovědět0  0
Smart007 | 15.6.20060:14
Na jadre som nameral v 2D mode len 1.103V a v 3D mode len 1.117V...
Chcelo by to mdnut bios..alebo dat z GT verzie kedze PCB maju rovnake...
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 30.5.20060:35
...dočkáme se i recenze verzí s pamětmi DDR3? :­-)
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 30.5.20060:40
Všechno bude :­) Jinak díky za pochvalu.
Odpovědět0  0
b.art (7) | 30.5.20068:30
tak to se uz nemuzeme dockat ... a kdyby jste mel k porovnani Inno3D 7600GST, Gainward 7600GS golden sample a Biostar 7600GS DDR3 tak by to bylo uplne idealni ;)
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 30.5.20069:22
Bohužel asi jen ten Gainward. Inno3D se tváří, že se k nám vůbec nedostane a Biostar s DDR3 zatím distributor nemá ­(jen klasickou verzi s DDR2­).
Odpovědět0  0
Sh (1) | 30.5.20069:25
inno3d se nebude kvuli reklamacim do CR ani dovazet, hlavni dodavatel teto znacky nahrazuje Inno3D vyrobcem Galaxy
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 30.5.20069:50
Jsem každopádně zvědavý, jak na tom tyhle karty budou s hlučností. Kdyby fungovaly i s pasivem, vůbec bych se nezlobil. Případně, jestli pro ně bude k dispozici nějaký ten Silencer.
Odpovědět0  0
zivan (123) | 30.5.200614:32
Jeste jsem nasel jednu 7600GS s DDR3...Sparkle Calibre P760, GPU 470MHz a MEM 1400MHz
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.