reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce FX na dva způsoby

17.6.2003, Igor Viduna, recenze
GeForce FX na dva způsoby
I když jsme karet GeForce FX recenzovali již celkem dost, nebude snad na škodu, představíme-li vám dnes další dvě z této řady grafických karet nové generace. Půjde o karty GeForce FX 5200 Ultra a GeForce FX 5600 od neznámého výrobce XpertVision.

GeForce FX 5600

Grafická karta GeFORCEN 5600 je postvena na čipu GeForce FX 5600, který je vlastně odlehčenou verzí nejrychlejší GeForce FX 5800, která byla „obrána“ o polovinu renderovacích pipeline. Výrobní technologie je tedy už na 0,13 mikronech. GPU má za úkol nahradit řadu GeForce4 Ti, proti které má jednu nespornou výhodu – je odvozen z architektury CineFX čipu GeForce FX 5800 Ultra, a proto by měl být přibližně dvakrát rychlejší v operacích s optimalizacemi obrazu. Na tuto odlehčenou verzi NV30 se dlouho čekalo, protože Radeon 9500 vyšel v tomto směru relativně dobře.



Obr.07 - GeForce FX 5600


Podrobnější informace o tomto čipu naleznete zde. Kartu GeForce FX 5600 jsme také již recenzovali v našem
Obr.08 - Karta ze shora
Pro detail klikněte myší


Obr.09 - Karta ze spodu
Pro detail klikněte myší


Karta disponuje v současnosti již samozřejmým TV-outem i DVI-I konektorem, který se u moderních low-endových karet stává standardem. To, že součástí dodávky není redukce DVI-I/VGA, nechápeme jako žádný problém či nedostatek.



Obr.10 - Karta ze předu
Pro detail klikněte myší


Ačkoliv absence redukce pro DVI-I nám nevadí, to, že výrobce nepřibalil ani "kablíky" pro TV-Out, to už jako nedostatek chápeme. Stačila by alespoň redukce S-Video/Cinch, která se samostatně velmi těžko shání.


Obr.11 - Pěkný kabel, ale využije ho málokdo...

Jistě si teď říkáte, že je zde trošku málo fotek, a proto snad "opět" nepohrdnete alespoň jednou, na které se krásně vyjímá CD s ovladači.



Obr.12 - No comment... :-)

reklama