reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.9.2012, Petr Štefek, recenze
S uvedením GeForce GTX 660 nás tentokráte Nvidia nezklamala a připravila si pro nás zbrusu nové GPU GK106, které je tak už druhým zástupcem z řad nové architektury Kepler. GeForce GTX 660 bude konkurovat především Radeonům HD 7800.
Pivko | 1.10.201222:27
Sleduji ze mate otacky vetilatoru v OC GURU nastavene na 25%. Mě jdou nastavit minmalni na 40% a min to nejde nevite co s tim?
Odpovědět0  0
Natural (4) | 16.9.20128:04
GTX660 vidím v úplně novém světle, už jen že má ­"vlastní­" jádro GK106. Mainstream jak vyšitý s výbornými provozními vlastnostmi i výkonem. No plánovat upgrade ve střední třídě, tak nová 660­-tka je můj horký kandidát.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 16.9.201211:11
Reklamně dobře shrnuto:­) ... HD 7870 ovšem není provozními vlastnostmi nijak zvlášť daleko.
Odpovědět0  0
drk22 (752) | 15.9.201210:35
Nj. ale vydali to pozdě už jsem svoje dvě hd5870 vyměnil za jednu 670ku...
Odpovědět0  0
Helion007 | 14.9.20129:40
Pekna recenze, jen bych mel par poznamek: napriklad co se tyka hlucnosti karet je srovnani zavadejici, vzhledem k tomu, ze nereferencnich modelu rady 7800 se na trhu moc nevyskytuje a cenove opet nejnize miri verze od Gigabyte a zde je pouzity chladic defakto stejny, tedy i hlucnost. Dale mi zde chybi alespon informativni srovnani s pretaktovanymi kartami 7850­/7870, pokud taktujete testovany model, bylo by dobre zminit i vysledky techto nataktovanych modelu,aby bylo srovnani kompletni, takto je ponekud jednostranne. :­) Mno myslim, ze se od 660 cekalo prece jen vice, prijit vice nez pulroku po konkurenci a jen ji vykonove dorovnat? Nevim jestli sazka Nvidie na tradici a vernost svych zakazniku bude dostatecna,aby se i tato karta stala prodejnim hitem...uvidime. :)
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 14.9.20129:51
ad srovnání s HD7800 OC­) Plánuju po vozoru minulých recenzí vzít jedno kartu na 3 různých frekvencích a srovnat mezi sebou ­(Radeon HD 7850 jsem neměl k dispozici­)
ad hlučnost ­) ano máte pravdu, ale uvádím, že šlo o referenční kartu

Jinak GTX 660 je dobrá karta, ale dle mého mohla být výkonnější o chloupek, aby se srovnala s HD 7870. Provozní vlastnosti jsou ovšem skvělé.
Odpovědět0  0
rodier2 | 14.9.20123:34
Proc jste kartu nesrovnavali s 560­/560ti a pod? Ta ted prece kraluje trhu, ma ji nejvic lidi a zajima je, jakej je rozdil vykonu, nebot nova 560ti stoji porad 5000kc, coz je dost nesmysl a ja to rikam uz dlouho. 560 non ti je podle me taky jeste dost draha. Ja sam nedavno sahl po radeon 6870 a zatim v pohode.. za cenu 3200kc.
Odpovědět2  0
Petr Štefek (1098) | 14.9.20129:53
Chystám se udělat lehké srovnání všech těchto karet jako podzimní VGA Chart ... nebude žádné megadílo, ale srovnání všech karet od 4 do 13 tisíc v 8 hrách s přetaktováním a bez.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.