reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.2.2013, Jan Vítek, recenze
Genius je velmi známým výrobcem počítačových periferií a na rozdíl třeba od firmy Logitech je vnímán jako firma, která nabízí především levnější produkty. To ovšem neplatí zrovna pro dnes testovanou herní myš Gila, která je zaměřena na náročnější zákazníky.
J.s. | 6.6.201317:36
"uživatelské prostředí, jenž jen tu a tam pokulhává v překladu do češtiny­"
http:­/­/www.krcmic.cz­/sklonovani­-zajmeno­-jez­-jenz­/
Takže ­"prostředí, jež...­"
Odpovědět0  0
Young_Caesar (2) | 17.4.201312:42
Mám s touhle myší jeden problém, a to takový, že mi nejde ve hrách nastavit ovládání pomocí tlačítek m1 m2 m3 m4 m5 m6 ­(jsou to ty na hřebetu myši po stranách a uprostřed... viz obrázky­). Ostatní klasické tlačítka jako klikání kolečka, levé pravé tlačitko myši a dva na levém boku normálně jdou. Mám nainstalovaný i driver ale nemůžu přijít na to, jak ­"aktivovat­" zmíněné tlačítka
Odpovědět0  0
Libor Hubálek | 17.4.201320:21
Čau jo to jsem taky nevěděl jak to udělat. Pak jsem přišel na toto. Nastav si na ty tlačítka makro, tzn. třeba chceš dát na tlačítko 1 přebíjení zásobníku co je pod tlačítkem na klávesnici ,,R,,. V driveru myši najedeš na makro, zmáčkneš přidat nové makro, dáš tomu nějaké jméno a potom pod tabulkou jsou tlačítka na nahrávání přehrání atd. Zmáčkneš ,,nahrát,, tím aktivuješ záznam a pak jen zmáčkneš třeba to ,,R,, a pak dáš čtvereček ,,ukončení nahrávání,, A je to. Přepneš se na nastavení tlačítek pro zvolené tlačítko nahraješ makro, které najdeš v seznamu pod názvem co jsi zvolil. A tak mi to funguje. Prostě jsem si přiřadil k tlačítku myši tlačítko na klávesnici. Snad to pomůže. A chtěl bych se zeptat jsem na diskuzi jsem dal dotaz ohledně diod, je to jednoduchý opravdu ti tvoje myš ukazuje všechny druhy barev ? Víc info zde http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=5Ty03F1vERI
Odpovědět0  0
Young_Caesar (2) | 17.4.201322:37
Tohle mě nenapadlo... a funguje to :­) mockrát děkuju :­)
A ohledně těch barev... ano blbne mi to... zkoušel jsem schválně jednu barvu ve více odstínech a přišlo mi, že je to pořád jedna a ta samá... a taky jsem zkoušel dát třeba bílou barvu a ty světýlka vpředu kde mezi nima začíná kabel.... tyhle světýlka měly zelený nádech
Odpovědět0  0
Libor Hubálek | 18.4.20130:17
Paráda tak aspoň, že to funguje. Výrobce mi psal, že je to normální funkce led diod. Tak jsem rád, že se mi to potvrdilo. Myslel jsem, že mám vadný kus. Ale lanařit umí pěkně 16.mil. RGB :D
Odpovědět0  0
Libor Hubálek | 3.4.201317:56
Tuto myš jsem si nedávno koupil a naštvala mě jedna věc. Máte možnost nastavit si 6 profilů. Na tři profily jsem si nastavil různé barvy abych poznal co zrovna používám. Následně jsem si nastavil i tlačítka abych je mohl s přehledem přepnout. Když se to uloží tak svítí přesně jak chci, ale jakmile přepnu profil na myši, třeba z prvního na druhý a zpět myš tam hodí stejnou bravu, ale je v jiném odstínu. Když nastavím aby kolečko a znak nesvítil jde to, při stejném postupu se zase rozsvítí. Je to sice prkotina, ale za ty prachy už by to mohlo umět. Chystám se udělat video s problémem a pak ho poslat výrobci ať si s tím kouká něco udělat jinak ji vrátím. A půjdu do jiné i když na funkci, která je výborná to nemá vliv.
Odpovědět0  0
michal666 | 16.2.201323:43
Uz k uplne spokojenosti chybi doplnit otvirak na pivo, nuzky na nehty a blikajici ledky....Das pfuj.
Odpovědět0  0
jasdfree | 14.2.20139:08
Ono era Genius niekedy bola ? :DDD
Odpovědět0  0
pidalin (1484) | 14.2.201314:22
Jo, v době tak před 10 lety měli všichni myši genius. Si nepamatuješ tohle? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
pidalin (1484) | 13.2.201318:54
Jediná značka která v současnosti dělá myši s doubrou výdrží, bez loupajícího se povrchu a umírajících koleček je Logitech. Nad ostatníma výrobcema už jsem zlomil hůl. Ať je to myš za 1500 nebo za 500, je to uplně jedno, za půl roku bude na vyhození. Kromě Logitechu. Nejlepší herní myšl je podle mě se základníma tlačítkama + tlačítka pro palec. Další tlačítka navíc jsou obtěžující a nepotřebný. Navíc simetrickej tvar s ostrejma hranama ála Lamborgini neni vhodnej na hraní.
Odpovědět0  0
ostap | 13.2.201315:57
z meho pohledu zarizeni celkem k nicemu­-­-­-­-­-­-milion tlacitek,cena udesna­-­-­-­-­-­-??
Odpovědět0  0
Dubie | 13.2.20130:23
No nevím jestli bych si zrovna koupil cokoliv od Geniusu za tu cenu myši můžu mít kvalitnější myš
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 13.2.20132:13
Genius byl vždy low­-end, ale podle mého názoru funkční low­-end, který si nehrál na lepší. A zrovna u této myši bych řekl, že ta cena je adekvátní kvalitě, i když to samozřejmě ukáže až čas a to v žádné recenzi nezjistíme. Nezatracoval bych ten výrobek jen proto, že nese značku Genius, zvlášť v dnešní době.
Odpovědět2  0
john (109) | 13.2.201314:00
ja zas proti Geniusu zrovna nic zasadniho nemam, ono asi clovek bude muset vedet co pozaduje..., ale uz cca 4r. pouzivam Navigator 525 Laser a je to mys presne podle mych pozadavku ­/ akorat mohla byt vetsi... ­/
co me vice vadi, ze pri instalaci SW se zepta na pozadovany jazyk a stejne tam ­"nasere­" vsechny jazyky a x­-dalsich zarizeni ­/ nejen mysek ­/, jde to odstranit rucne, ale kdo se s tim ma babrat..., jedna se sice pouze o par desitek MB navic, ale to je presne ta vec, co me na SW kolikrat neskutecne stve...
Odpovědět0  0
john (109) | 13.2.201314:03
BTW: obcas si pohraju s odstranenim vsech nepozadovanych jazyku a je to hezkych par stovek MB, kterych se lze zbavit....
Odpovědět0  0
pidalin (1484) | 13.2.201318:56
Geniusky byly kdysi docela klasika a měl jsem jich hodně a žádnej problém jsem s nima neměl. Éra genius skončila tak před 5 lety, jak je na tom genius dneska netušim, ale nenabízej jedinou myš která by mě zajímala.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.