reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.8.2004, Zdeněk Kabát, recenze
Pod krátké době tu máme další reproduktory od KYE/Genius, tentokrát se jedná o jejich střední třídu 5.1 soustav. Life Sound SW-HF 5.1 jsou levnějšími bratříčky známých Home Theater, ale některé dobré vlastnosti přejímají - jsou dřevěné, mají velmi slušný subwoofer a… No, více se dozvíte v naší recenzi.
kadela | 14.11.200511:13
Nevíte někdo,prosím Vás,kde bych sehnal propojovací kabel k SW­-5.1 Home Theater???????????Jde o propojení mezi zvukovkou u PC a tímto 5.1.Je tam u zvukovjy 3 x běžný 3,5mm Jack a na druhé straně jakýsi kulatý 9. kolík,který se mi vytrhl.Z obchodů mě bohužel všude vyhnali,že prý nejde o běžnou šňůru,nebo je tam ještě možnost propojení­-3 x Jack na 6 x Cinch.
PŘECI SE NEURVU A NEKOUPÍM KVŮLI TOMU CELÉ NOVÉ 5.1.Nebo nemáte někdo adresu na české zastoupení???????????,
DÍKY VÁM MOC...................
Odpovědět0  0
Tomáš | 7.9.20057:24
Už jsem si je chtěl obědnat, ale prodejce je vyřadil, jediné podobné tam teď jsou:
http:­/­/www.alzasoft.cz­/DetailPage.asp?DPG=54397&CatId=18843343
Ale alespoň taková recenze k nim není, má je někdo?
Odpovědět0  0
Xronos | 30.9.200417:48
Zrejme si koupim zvukarnu s 5.1, ale stejne bych repraky ­(pokud je nakonec koupim­) rad pripojil i k jinym zarizenim. Konkretne mam Creative DAP, kterej ma obycejnej stereo vystup ­(3.5 jack­). Zajima me, jak to pripojit ­(musim mit navic nejakou korekci nebo to pripojim s dodavanym kabelem­) ... a hlavne, jak to bude hrat se stereo vstupem. Jestli budou hrat vsechny bedynky, nebo nektery budou zticha ... V clanku jsem to nenasel, coz me mrzi.
Odpovědět0  0
Plechi | 1.10.200411:06
Bedynky maji mimo 5.1 vstupu i stereo vstup..ja mam na ne pichnutou TV i PC. Na wooferu je prepinac 5.1­/stereo. Me na stereo hraje vsech 5 repraku.
Odpovědět0  0
Plech | 30.9.200410:24
Kdo mate tydle repraky porovnejte: Celkem silny brum pri zapnutych repro ze stereo vstupu. Se zapnutym 5.1 vstupem jen šum. Pri vypnutych repro je slyset trafo ­(ve dne nevadi, ale kdyz u toho ma clovek spat, tak me to sere:­) Pri regulaci hlasitosti pres DO je slyset motorek v repracich. Hodi se do pokoje max 4*3m, jinak nestiha SW a zvuk je roztrhanej ­(mam 5x5m a kdyz chci trochu probasovat mistnost, nebo si uzit film, tak se to neobejde bez drnceni repraku v SW, takze pocitam pujde brzy do haje:­(
Porovnejte, pripadny zkusenosti a nesrovnalosti napiste.
Odpovědět0  0
Mojma | 12.8.200414:32
Mám zálusk na tyto repráky, jenže mám jenom zvukovku SB Live! Value ­(bez 5.1­). Myslíte, že to bude velká degradace výkonu repráků, nebo se to dá skouknout?
Odpovědět0  0
slahounek | 15.8.20043:23
da se to, podle me....
Odpovědět0  0
dfjdfj | 9.8.200421:01
Ne kazdy ma genialni sluch? a to asi taky nikdo nepozna kdyz mu ukradnou auto a nechaj mu jen volant vid?
Pomer je 1:200, CHAPES??? to se NEDA! preslechnout, to pozna KAZDEJ!
100% zvuk za malo penez? to nejde ­(ani za hodne­) , ale za ty prachy kterym rikas levne by se dala postavit 20x kvalitnejsi zvukovka,proste te obiraj, a ty ses jeste vdecnej a chranis je, podivej se treba do katalogu GM ­(nebo radsi PS­) a podivej se na prevodniky a audio procesory, to stoji par desitek korun ­(u GM stovky­), a odpurky 20Haliru a kondiky max 5Kc, tak si to spocitej, to vyjde na par stovek, ne par tisic.
A uz se na tom pracuje ­- SPDIF out, predzesilovac s integrovanym D­/A prevodnikem ­(dle vzoru Srolla ;­) a napojeny na DPA ­(jeste nerozchozeny­) a dvoupasmo se SEAS Excel ­(membrany ze slitiny hliniku, fazovy difuzor, medene zkratovaci prstence v kmitacim obvodu­) Bassreflex ­(pouze jednokomorovy kvuli impulsni odezve­) kabely Oehlbach ­(OFC med, hodne vlaken proti skin­-efektu­), ale ve velkym by me to ani nenapadlo.
Odpovědět0  0
ALF | 13.8.20049:49
Si blazen... To ze tvrdis ze rozdil pozna kazdy je holy nesmysl. Mam doma sestavu domaciho kina za cca 60tis. a kdyz na tom pustim MP3 tak sam osobne slysim ve vysokych frekvencich ze to proste nehraje ale jaksi jen tak nejak pofrkava, ale znam lidi kteri tutez MP3 u me slyseli a presto ze jsem je upozornil na onen jev ve vyssich frekv. neslyseli to. Proste muj sluch ma vyssi rozsah do vysokych frekvenci. Mam to i zmereno, slysim az k 19kHz a vetsina lidi konci nekde u 16 ­- 17kHz. Takze ne kazdy muze slyset to co ty.
Nemyslim si ze by Audio procesory na zvukovych kartach staly jen par korun. Uvedom si ze je to pomerne slozite integrovane reseni a v cene karty proste musis zaplatit vyvoj takoveho cipu. Kdyz nekdo vyrabi nejaky easy chip za 50,­- je to tim ze jde nejspise o jednoduchy stereo chip produkovany v masovem meritku. To co je na kartach jako Audigy sam vyrobce oznacuje jako efektovy procesor. Chci videt jak ten tvuj chip za 50,­- dokaze napr. dekodovat 6ch, pridavat real­-time efekty atd.... to nemluvim jen o Audigy ale i o profesionalnich zvuk kartach. Samozrejme je jasne ze zesilovac za 20 000,­- ktery ma v solidnich rozmerech a solidni vaze musi byt lepsi nez 10g chip.To co jak rikas ­"nici­" zvuk v PC kartach neni samotny procesor ale D­/A prevodnik. Ja mam digi vystupem pripojeno k zesiku a vyuzivam sluzeb jeho D­/A prevodniku, ale kdyz pouziju ten co mam na karte zase takovy rozdil to neni, navic malo kdo ten rozdil vubec pozna.
Pokud se nemylim tak tech 448kbit u DD5.1 se rozdeluje mezi 5kanalu a ne 6, protoze nosnou frekvenci 6. kanalu tedy subw. oddeluje Receiver na zaklade nastaveni deliciho kmitoctu. tedy napr 50,100,150,200Hz.
A co DTS? slysel jsi to vubec nekdy? ma to taky jen 1440kbit a muzu ti rict ze subjektivne je kvalita lepsi nez u CDDA, prestoze jde o ztratovou kompresy.Dynamika zvuku je nekde uplne jinde. Na mem receiveru je udavan frekv. rozsah 5 ­- 100 000Hz a ty myslis ze tam opravdu je? a i kdyby byl k cemu ti je kdyz lidske ucho slysi cca 15Hz ­- 16kHz?. DVD ma vzdy lepsi podani hlavne co se nejnizsich kmitoctu tyce ­(klidne si pust koncert v PCM a uvidis ten rozdil­) protoze ma rozsah 4 ­- 40 000Hz vs CDDA s 20 ­- 20 000Hz. Kdyz u DVD zlikviduju frekvenci dejme tomu nad 22kHz tak to nepozna ani ten nejvetsi audiofil na svete se sestavou za miliardu protoze jeho ucho skonci nekde pri nejlepsim 20 ­- 21kHz. A o tom je ta ztratova komprese. Proc by si zvuk mel nest charakteristiku kterou lidske ucho ani nemuze slyset?
btw. Kazdy neni audio silenec jako ty aby si kupoval sestavu za 100 a vice tisic.
Odpovědět0  0
Dědek | 14.8.200413:09
Taky mam Excely :­-)
Odpovědět0  0
Daret (33) | 24.8.200411:14
Draha nie je vyroba, ale vyvoj.
Odpovědět0  0
chupas | 11.9.200423:31
ty tvoje super kecy se tak dobře čtou. Člověk se může u toho pěkně zasmát. To že nedokážeš pochopit lidi, co nechtěj vyhodit miliony za dejme tomu 3% nárust kvality oproti tisícové investici bych přežil, ale tenhle příspěvek mě teda uzemnil. Hrozně rád si od tebe koupím zvukovku, která bude stát jen pár korun za součástky z GM ­(je docela předraženej­), a doufám, že k tomu dostanu od tebe vyladěný ovladače, který budou minimálně na úrovni nynějších od SB. Heh, odpory v SMD ­(1206­/8xx­) možná stojej halíře, ale osazení stojí na automatu skoro 60 halířů. K tomu tě chci vidět jak uděláš 4 vrstvý side­-in propojovanej plošnej spoj s nepájivou maskou. A to celý uděláš na softu zadara, jinak budeš muset započítat i cenu softu.
<LOL>A ke kabelu, ty tvoje Oehlbach jsou pěkny humus, to se neda ani použivat, dyť je to hrozně zkreslený. Já používám celoplatinové 2400 vláknové kabely chlazené na 2.1 kelvina ­(tedy supravodivé­), vyhnu se tak všemu :­)­)­)­) </LOL>
Kde si slyšel prosimntě o skinefektu. Asi ti to nakukaly ve fyzice na základce. Neříkám, že není, ale klidně si spočítej, že na 20kHz prostě je 00 nic, tedy žádný. Ani u 100 kHz se skin efekt nedá kloudně spočítat, tak aby ti to cokoli ovlivnilo. Řrkněme od 20MHz výš to už začíná, ale do 200MHz je to celkem zanedbatelný. Samo, že záleží na přeneseným výkonu. No tak mě napadá, proč nepoužíváš trubkové vedení jako na TV vysílačích. ďyť se středem nic nenese :­)­)­)­).
Kapitane Pickarde :­), Fazovy difuzor jede na 100% a ty borgove na nás pořád útočej MP3kama. :­)­) Nechápu, kde bereš tak kvalitní audio vstup. Nebo máš doma originální mastery ze studii a pak to přehráváš na svym Fostex E16 nebo snad na REVOX A77. Já mám nejraši Tascomy. Spíš tam točíš paradání DVD audio a říkáš si jak je to super, možná nejlepší LPčka, ale pořád to je trochu daleko od originálu.

Rada: už to nehul
Odpovědět0  0
MartinMars (19) | 8.8.200413:59
Někteří lidé by si měli sednou na ­(_._­) a šoupat nohama. Ne každý má geniálně hudební sluch a každý není geniální výrobce geniálních reprosoustav. A krom toho 99,999% lidí nevědí o nějakých sin, zkreslení atd!

Šmejdy i kvalitní produkty budou existovat vždy a záleží pak pouze na financích. Kdo by nechtěl mít doma repro vydavájící 100%­-ně kvalitní hudbu za pokud možno zadarmo?

S úctou MARS

PS pro lidi jako je dfjdfj apod.: Vytvoř vlastní geniální zvukovou kartu s reprem, sežeň sponzora, postav si svojí výrobní linku a zaplav trh zcela 100%­-ním zvukem za málo peněz! Už se těším :­-­)­))
Odpovědět0  0
dfjdfj | 6.8.20042:17
Samozrejme ze by stacilo 16 bitu, jenze to by ty obvody v tom rozsahu 96dB musely byt DOKONALE linearni, a to ze Audigy2 tedy trpi dynamickou kompresi 48dB!!! potvrzuje jeji nekvalitu, a ta se projevi i u CD Audia, protoze kdyz je chyba tak velka, tak se silne projevi v celem dynamickem rozsahu.
Uz pred ctyrma rokama vydala firma Technics CD prehravac ktery mel vystupni obvody dimenzovane prave na 144dB, cili o ca. 50dB rezervu­/predimenzovani nad pouzitym formatem ­- CD Audio, a to je spravne, tak to ma byt, ne naopak jako je tomu u audigy!!! Takze vidite ten rozdil HI­-FI vs. PCaudio, jeden vam 50dB dynamicke rezervy prida aby predesel ztratam­/zkresleni slabych signalu a prebuzeni­/zkresleni silnych signalu prestoze nemusi, a druhy vam tech 50dB sebere, takze vam nabidne velmi zkresleny zvuk, a presto tvrdi ze jde o DVD Audio, a jeste vas obere o prachy, no proste hruza.
Jinak chapu ze jde o to ze za ty smesne male penize jine bedny na takove urovni nesezenete, ale proboha to je tolik pod hranici pouzitelnisti, kdyz uz kvalita zvuku klesne pod urcitou uroven, tak je jedno jestli stoji 1 halir, to se proste nevyplati, protoze se pak stejne ani neprinutite tu hruzu poslouchat.
Odpovědět0  0
-NiX- | 6.8.200419:32
hele a co bys doporucoval cloveku co chce mit kolem pocitace i dobrej zvuk 5.1 tak do 10000???
Odpovědět0  0
Pes | 6.8.200422:29
Víc vydělávat :o)
Odpovědět0  0
Jorah | 6.8.200423:46
Já bych doporučil neposlouchat PSA, to je prostě typ člověka, který když ví že to není 100% tak to pro něj znamená automaticky ­"špatný­" nezávisle na tom jak to hraje, k tomu aby si člověk poslechl hudbu, skoukl film a zahrál si nějakou tu hru opravdu Audigy 2 + Home Theatre stačí... B O H A T Ě ­(teda pokud neozvučujete tělocvičnu :­-­)­)... Připomíná mně to hlášky, jako že gramofonová deska je lepší než CD atd., 90% lidí to nezajímá protože zvuk z CD považuje za dostatečně kvalitní pro své potřeby... a hlavně vůbec, dnes kdy skoro všichni jedem přes MP3 tak už nám stači i kvalitní integrovaná zvukovka! ;­-)
Odpovědět0  0
Pes | 7.8.20046:53
Ale prdlajz, nepotřebuju 100% to ani nejde, 100% kvalita neexistuje, to bys musel mít natažené nějaké elektrody až do mozku, jenom mě štve ta zakořeněná imbecilita ­(a to že 99,999% počobedniček šumí jak niagára­).

Ps: A už je to zase tady ­"to stačí­" ­(...)
Odpovědět0  0
dfjdfj | 9.8.200421:44
Silne nesouhlasim, nevyzaduju 100% zvuk, ale odpovidajici pomer kvality a ceny a nejakou minimalni uroven kvality, a srovnavat poslech hudby se zvukem ze hry je mimo, hry maji dodnes dost zkresleny zvuk prestoze se honosi logem THX ­(stejne jako nektere reprosoustavy­) prestoze teprve nedavno se v celych cechach objevil pouze jeden jediny multimilionovy kinosal s certifikaci THX, a kvuli prilisne prisnosti normy THX byla zavedena ­"volnejsi­" norma THX Ultra ktera ale upousti vzhledem k smerovani pro domaci poslech pouze od vysky hladiny akustickeho tlaku, nikoliv od kvality, a i system s certifikaci THX Ultra od nejvetsiho evropskeho vyrobce reprosoustav a ctvrterho nejvetsiho na svete ­- firmy JAMO stoji 800 000Korun Ceskych, takze je uplne smesne kde se takove logo THX objevuje na kdejakem nekvalitnim produktu.
Audigy 2 staci BOHATE na hry, AKORAT na filmy, a VUBEC na hudbu, to ze povazujete za kvalitni neco co dovede ozvucit telocvicnu poukazuje na vase meritko kvality ­(bez urazky­), i vykonove ­"slaby­" stereo mikrosystem napriklad od JVC si Panasonicu strci kvalitativne kdejake vicekanalove audio pro PC do kapsy ­(tim mam na mysli napriklad reprosoustavy od Logitechu s logem THX do 10 000Kc­)
Gramofonova deska neni uplne lepsi, pouze ma vetsi dynamicky a frekvencni rozsah ­(byt s mirnou kompresi dynamiky a vykyvy ve frekv.char.­) a hlavne netrpi kvantizacnim sumem ktery je neprirozeny a proto zvlast neprijemny pro lidsky sluch.
Ano, MP3 ma take nizkou kvalitu, netrpi sice silnym zkreslenim, ale ztratou zvukove informace ­(a to i pri 320Kbit­/s­), coz je pochopitelne vzhledem k tomu ze jde o ztratovou kompresi, mnoho lidi se mylne domniva ze DVD ma lepsi zvuk nez CD, to je omyl, navic tim nemaji na mysli DVD Audio, ale pouze DVD Video disky, u DVD Audia ci SACD to plati, ale ne u beznych DVD disku ­- ty jsou filmove a maji vicekanalovy zvukovy signal o celkovem datovem toku 448Kbit, to si rozdelte na 5.1 cili 6 kanalu a vyjde vam 75 kbit­/s na kanal, coz odpovida stereu, napriklad MP3 o datovem toku 150Kbit­/s, jenze CD Audio ma sice trochu nizsi vzorkovaci kmitocet a dynamicky rozsah, ale jeho datovy tok je 1411Kbit­/s, coz je 9.45x vyssi datovy tok! takze jsou tyto rozsahy plne a bezchybne vyuzity, nepouziva totiz zadnou kompresi ­(zadna ztrata dat a nasledne ­"maskovani­" jejich absence dle psychoakustickych algoritmu, a to je slyset­) a proto dodnes na vystavach jako HI­-END ci Top Audio koluji disky CD Audio ­(SACD a DVD Audio bohuzel jeste stale nejsou rozsirene, pravdepodobne prave kvuli pristupu lidi jako je ten vas, nevite o co prichazite­) , kdysi jsem cetl nekde v odbornem magazinu z oblasti PC tvrzeni ze redaktori testovali na aparature za 100 000Kc, a ze pry neni v zadnem pripade slyset rozdil mezi MP3 128Kbit a CD Audiem, tak to bylo vazne trapne, rozdil je slyset i na aparature za 20 000Kc, a kdybyste takovou low endovou HI­-FI stereo aparaturu slyseli, tak byste vedeli ze hraje 6x lepe nez domaci kino na PC ktere stoji pouze polovinu penez, protoze i PC audio sestava za 10 000Kc nedosahuje kvality MP3 formatu ­(alespon pokud pouzivate kvalitni kodek ­- CoolEditPro a datovy tok vyssi nez 128kbit ktery udajne dosahuje CD Audio kvality, ja pouzivam 192kbit, kvalita je oproti 128 znatelne vyssi, ale stejna jako pri 320 ­(to je dane formatem­/kodem MP3­), nyni prechazim na MPEG4 audio ­(MP4, AAC­) to ze pouzivam ztratovou kompresi neznamena ze hraje kvalitne, pouze nemam dost mista na disku, a stejne neexistuje zvukova karta ktera by kvalitni signal nakonec neznicila.
Odpovědět0  0
ruhebittr | 13.8.20040:06
ty si pořádný kus blba...nežiješ v reálném světě
Odpovědět0  0
ASUS-TeK | 17.8.200421:20
dfjdfj­/pes: asi by jste měl začít pořádně číst, ale obávám se, že Vi umíte jen pořádně poslouchat... nikde jsem nepsal, že repro ­(+ zdroj signálu­), které ozvučí tělocvičnu je kvalitní... pouze jsem napsal, že po PC s bednama za ­(2500~10 000Kč­) to nemůžete chtít, ale pokud si ozvučujete obývák ­(pokoj, kancelář­), není potřeba k tomu mít ty ­"audiofilní kraviny­" ;­-­)... protože jak říkám ­"99% lidí to STAČÍ­" a to, že PSOVI vadí hláška ­"TO STAČÍ­", je mně úplně volný, protože předpokládám, že to je jen jeho nějaký mentální blok... KDYŽ TOTIŽ ŘIKÁME, ŽE TO STAČÍ TAK NÁM TO PROSTĚ STAČÍ, to že to nestačí tobě PSE, to ti nikdo nebere a asi pro tebe se taky vyráběj ty věci za ­"X XXX XXX Kč­", já používám integrovanou zvukovou kartu SoundMax, repro staré asi 4 roky ­(stály asi 2500Kč­) a když to ­"vohulim­" :­-­) tak mně to maximálně vyhovuje... vejšky to zahraje, středy taky, a jelikož je tu i nějakej ten subáč tak dokonce i basy...
Jedno z mála s čím souhlasím, že opravdu 128kbps MP3 a CD Audio je velkej rozdíl, ­"dokonce­" i na těch mých repráčkách za 2500Kč, idealní je pro mě 192kbps ­(nic víc, nic míň­)...
BTW: ono je i DVD Audio jo? Proboha, k čemu... to už je zase přehánění podle mně... CD Audio je ideální...
Odpovědět0  0
Josh | 11.10.200511:42
Člověče lidé jsou bohužel někde za úrovní stáda. Když ­"recenzent­" napíše TO STAČÍ může ovlivnit názor hoodně lidí, má to dělat??? NEEEE!!!!! I slovo dostačující je vhodnější, dle mě obsahuje pochybnost :­-­)­) Když vzpomínáš mentální bloky, sám by jsi měl posoudit svou úlohu ve společnosti. Protože na všem kolem nás je vidět ­"co nám stačí­", to už není ­"normální­", ale klasický Béčkový průměr
Odpovědět0  0
Josh | 11.10.200511:35
REALNEJ SVET ­- to je presne ten popis bandy blaznu kteri si nechaji sr...t na hlavu. Stejně tak pojem ­"normální­" neobsahuje pokrok :­-­)
Lidé dobří je skvělé že se snažíte mít větší pravdu než jiní, protože jinak bych už měl repráky doma, takhle ušetřím protože nekoupím nic. Díky
Odpovědět0  0
Daret (33) | 24.8.200411:12
Ty si daky robot, alebo co. Mozna este tak dirigent, aby si pocul rozdiel este pri 320kb­/s. Ono je ta stratova kompresia postavena na urcitom psychoakustickom modeli, kedy uz ludske ucho nie je fyzicky schopne vnimat niektore rozdiely.
Vy mate pravdepodobne abnormalne dobre vyvinuty sluch, alebo ste mimozemstan :)
Odpovědět0  0
ruhebitte | 5.8.200423:33
Teda děsite mě, poslední dobou když se kouknu na nějakou diskuzi tak se všude jen hádaji. Máte být rádi, že někdo recenze na netu vůbec píše a v tomhle případě pro normální lidi a ne jako je dfjdfjv nebo pes. Ty bedny mam a jak už tu někdo řekl, existujou i lepší, ale za tu cenu jsou super, pokud někdo není extrémista tak mu stačí na hry, hudbu,dvd... díky za recenzi Zděnku Kabátovi
Odpovědět0  0
Pes | 6.8.200422:28
To je přesně ono, pro normální lidi, lidi co o věci nic něvědí a zblajznou všechno... ­(normální = blbí ?­)

ps: Já se nehádám já diskutuji, hádka to bude až začnu kurvovat.
pss: Žádnej strach nějaké recenze budou VŽDY, ono se najde pokáždý někdo komu se ­"recenze­" hodí i obchodně.
Odpovědět0  0
Dědek | 5.8.200422:41
Militantní puristo sfgnsfgn! Tobě snad nestačí 96dB 16ti bitového záznamu? 8­-O
Odpovědět0  0
dfjdfj | 5.8.200419:05
jo, jen pro informaci, dynamika DVD Audia ­(24bit­) kterou by melo Audigy2 splnovat a nesplnuje, je 256x vetsi nez u CD audia, po odecteni 1dB kterym Audigy2 tuto hranici CD Audia prekracuje dojdeme k pomeru 1:203, takze kdyz si pustite DVD Audio na zvukovce Audigy2 ktera by ho mela ­"zvladat­", tak slysite ve skutecnosti pouze 0,5% dynamickeho rozsahu!!! Dobry co, pro laiky nepredstavitelny, pro znale nehorazna predstava ze takova karta stoji nekolik tisic, proste šunt, neni to prvni karta podporujici DVD Audio, ale prvni podporujici CD Audio!!! A spousta lidi dela jako by to hralo buhvijak skvele, a presvedcujou hifisty ze slysej travu rust, omyl jen slysi ze chybi 99,5% zvuku, protoze maji s cim porovnavat ­- s kvalitni aparaturou ktera zahraje nesrovnatelne­/nekolikanasobne vice obsahu ze signalu obsazenem na nosici.
Odpovědět0  0
dfjdfj | 5.8.200418:52
zase banda lojzu co nic nevedej a hadaj se s tema co si myslej ze vedej, ale taky nevedej, a myslej si ze hrajou nejaky trychtyrky, jo a rezonatory na vysokych frekvencych nefunguji z fyzikalnich duvodu, ale exponencialni zvukovody ano, panove, nedavejte nadeji zvuku na PC, kdyz i Audigy 2 sotva prorazi s dynamikou jednim decibelem pres moznosti formatu CD Audio, ja se na zvuk v oblasti PC podivam leda zase za 10 let, protoze honim se za tim 2 roky, a konecne muzu rict s jistotou to co jsem uz tusil po prvnim mesici ­- Kvalitni zvuk a PC nejde dohromady, obycejny CD prehravac za cenu mainstreamove VGA je 20x kvalitnejsim zdrojem signalu nez nejlepsi komercni zvukova karta pro PC. a o zbytcich aparatury ktere jsou u PC vyuzivany ani nemluve.
Odpovědět0  0
Dědek | 5.8.200413:24
Mě zaujal především ten 7 cm ­"středovýškáč­". Ten bude končit tak někde na 8­-10 kHz.
Odpovědět0  0
Heron004cz | 5.8.200414:34
Ne, zvlada obstojne i 18500 Hz ­(vyzkouseno na vlastni usi­).
Odpovědět0  0
Dědek | 5.8.200414:56
Basketový repráčky s tímhle průměrem a kopulkou na jednopásmo nehrajou víc jak 12,13 kHz. A musí k tomu být vybavený výškovým rezonátorem na kmitačce. To je trychtýřek na tý kopulce, který tady není.
Odpovědět0  0
smiko | 4.8.200421:46
ja chcem recenziu na kinyo R650 alebo R765! sak ich ma proca to je take tazke si ich pozicat?
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 4.8.200417:27
Takže dobře pochopil sem že tohle ni domácí kino, ale přeso se chci zeptat, tyhle sou přece jenom novějšího data výroby než boží homeS 5.1 genius, ale uvažuji o obou takže nehleďme na penźe myslim že ten litr na vrh už mě nezabije, Takže konrétně potřebuji ozvučit pokoj na koleji, řekněme 12m krychlovejch takže co je lepší??? Tyhle nebo starší Home theathre???
Odpovědět0  0
tygrik007 (6) | 4.8.200417:43
Tyhle reproduktory mam uz neco pres 1­/2 roku, puvodne jsem je mel v pokoji asi o vasi vymere a bohate dostacovali svoji kvalitou, ted je mam v pokoji o ­"trosku­" vetsim a musel jsem slevit, ale jinak jsou vyborne, nemuhu si na ne stezovat, snad jen jedna vec me trochu vadi, s ovladacem musite dost presne zamirit na cidlo v subwooferu, Jinak HT jsou prece jen o trochu vys, ale nebojte sousedi budou prskat u at si poridite ty nebo ty ;­-­). Rozhodoval jsem se mezi SW­-HF a HT, vybral jsem SW­-HT, protoze jsou skladnejsi, vykonem a zvukem dostacujici, hodili se mi designem a v neposledni rade jsou levnejsi. Pokud jste ­"fajnsmekr­" tak bych vam doporucil volit HT, ale pokud jste normalni smrtelnik, asi jako vetsina, tak vam staci bohate SW­-HF.
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 4.8.200418:27
Díky to sem chtěl slyset , jinak s těma sousedama na koleji má 5.1 hromada lidí takže se chci přidat abych netrhal partu :­-­) Mno to s tím skladnější na tom něco bude jelikož HS váží 50kg :­-­(
ale zase jsou jen o 1000,­- dražší ,aktuálně 3356,­- takže z tohoto pohledu jsou asi jasnou volbou.....alespoň si trochu zaposiluji :­-)
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 5.8.20048:49
Geniusy HomeTheater 5.1 neváží 50 kg, ale ­"jen­" kolem 23kg. Každopádně i tak jsou dost těžké a ta bedna se úplně debilně nosí, jelikož nemá prořízlá ­"ucha­".
Každopádně doporučuju káru, pěšky netahat!
Odpovědět0  0
Heron004cz | 4.8.20049:39
Ja jsem si tyto reproduktory koupil, takze se podelim o delsi zkusenost, nez ma redakce z jednoho testu. Tak zaprve, za tu cenu hraji OPRAVDU pefrektne, ale jen za tu cenu.

-­-Subwofer je opravdu nastaveny velmi hlasite, ale to nevadi. Co vadi, je husta kovova mrizka na nem ­(pri velmi vysokych hlasitostech basu sumi­). Tu je dobre oddelat a hned ziskate vetsi vykon v basech.

-­-Potom jsem rozdelal i satelity, reprak je kvalitni, ale v bednicce chybi jakykoliv vyplnovy material pro utlumeni stojateho vlneni ­(v subwoferu je nalepeny na vnitrnich stenach­). Ten jsem doplnil a ziskal tak lepsi zvuk na nizsich stredech.

Dalsi body zalezi hodne na subjektivnim pocitu:
-­-Tkanina pres satelity je hodne husta a podle me dost rozptyluje vysky, pro sebe jsem je dal pryc
-­-Stredove tony jsou i tak dost vyrazne, v ovladaci SB Audigy jsem si nastavil EQ Rock

Po techto vylepsenich u me tyto 5.1 stoupli v cene na dvojnasobek co se zvuku tyce. Mam z nich hudebni pozitek :­))
Odpovědět0  0
univerzal_shw1 (90) | 4.8.200410:44
Takze jinymi slovy, tohle je klasicke asijske DoDo ­- dodelej doma, pokud chces, aby ti to slusne hralo :­-D
Odpovědět0  0
pep | 4.8.200417:27
anebo to muzeme nazvat Repro­-tunning. Za danou cenu dostanes odpovidajici produkt, ktery se snazis vylepsit. Viz CPU­-overclocking....... .
O co ti jde?
Odpovědět0  0
Heron004cz | 5.8.200414:30
CPU taktujes, grafiku taktujes, tak proc pro lepsi zvuk neudelat par vylepseni? A navic, jak uz jsem napsal, za 2500kc hraji bezchybne. Ale proc z nich nedostat zvuk za min. 5000kc?
Odpovědět0  0
jmeno | 8.8.200411:29
mno ono je to trochu slozitejsi.
zminene upravy dle mych zkusenosti, jiste pomohou, ale ­(zase z mych zkusenosti :­-­) elektoniku nevylepsi. tezko tedy prekrocite svuj stin a povysite o celou tridu vyse. pravdou ale je, ze timto jak rikate repro­-tuningem se muzete dostat na spici sve tridy.
Petr Jakubec
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 4.8.20049:33
Měření frq. je úplně na prd. Hodnoty jsou velice podobné, ale o kvalitě zvuku neříkají nic.
Když přední bedny k domácímu kinu za cca 10.000,­- a B&W Nautilus za cca 1,5 mil. tak taky mají podobné frq. Ale kvalita zvuku je úplněn ěkde jinde.
PES : ty trumbelíne, posuzuješ kvalitu zvuku podle čísel v tabulce ????? Nebo tě přesvědčí fotka elektroniky, aby sis je koupil . . . .

- a neustálé útoky na novináře ­(že je něco špatně­) ­- to je výsada lidí, kteří se za svou identitu asi stydí a mají jen jeden argument ­- ­"je to amaterké­" . Což svědčí o jejich omězené slovní zásobě.
Odpovědět0  0
Pes | 5.8.20040:11
Ano je to i o zkreslení, fázové charakteristice a pod. kdyby se vše dělalo jen podle sluchu­/zraku těžko by podle toho někdo zkonstroval zesilovače televizory kvalitní repro a další.

Fotka elektroniky by mě v tomto případě spíš přesvědčila abych nic nekupoval.
Odpovědět0  0
hipo_shw1 (1) | 4.8.20048:22
PES: Ty seš nekonečnej šťoura kterej nemá co na práci. A o hudbě nejspíš taky vůbec nic nevíš.
BTW ty repro mám doma a na 100% souhlasím se závěrem v recenzi. Za ty peníze člověk nesežene nic lepsího !!
Šum normální člověk nemá šanci slyšet, prostě to hraje vážně dobře.
Doporučení pro Psa: Opravdu si je někde pujč a udělej nám svou recenzi.
Třeba je potom nebudeš chtít ani vrátit :­-­)­))
Odpovědět0  0
Pes | 5.8.20040:08
Co se kvality týče můj postoj je jasný z příspěvku výše. Šum slyším až moc dobře, bůhužel jím trpí snad všechny počítačové reproduktory protože se ­(pravděpodobně­) počítá s tím že tento šum zakreje hluk samotného počítače, buhužel ­(nebo bohudík­) mám tak tichý počítač že když jsme zkoušeli různé počobedničky u mě, byl slyšet šum svistu z každé sestavy, v noci při dlouhé práci je to pak psycho a radši jsem je vypínal. Je určitá naděje že když se začne měřit šum a tak lidi přestanou tento šunt chtít a výrobci začnou trh zahlcovat o něco menším šmejdem.
Odpovědět0  0
Joystick | 4.8.20046:51
2 Pes: Hele neryj do nich. Jestli si myslíš, že recenzi zvládneš líp, tak si ty repráky někde pujč, otestuj je, změř si ty frekvence, odstupy a další, vyfoť, co se dá, napiš k tomu tak poutavý článek, jako píšou zde a publikuj to někde na netu. Pokud si myslíš, že jsi lepší, než Zdeněk Kabát, tak svůj článek pošli do SHW, třeba tě přijmou za recenzenta. Jinak mlč a chval.
Odpovědět0  0
Pes | 5.8.20040:03
Ne rozhodně bych recenze na LOWEND psát nedokázal, nevěl bych co tam napsat protože mě napadají jen samá zprostá slova :O­), jenom se snažím aby se hodnotilo tak, aby byl důkaz s čím má zákazník tu čest, taky mě vytáčí termíny jako ­"to stačí­" protože tímto stylem se krok po krůčku zhoršuje kvalita všeho, a tím dvacet let ­(!!!­) staré přístroje jsou mnohem kvalitnější než ty nové, to platí i o jídle, oblečení, časopisech... prostě se nehodlám smířit se zesračkovatěním celého trhu. A neberte mi právo na vlastní názor, já vám ho též neberu.
Odpovědět0  0
Prot | 7.8.200411:36
>prostě se nehodlám smířit se zesračkovatěním celého trhu.

kurna chlape ty si uplne prdly na palicu. Kvalitne vyrobky budu vzdy existovat a budu stat furu prachov tak isto ako menej kvalitne ale lacnejsie. Co sa tyka zhorsujucej sa kvality ­- pre 5,6 rokmi si za 500 kc kupil dost ubohe chrstitka a to znelo blbe, dneska za tie prachy si mozes kupit celkom kvalitne repraciky od creativu ­( a nechrcia pokial ich nemas vytocene na maxa­) ­- nie je to nic moc ale hraju dost slusne na tie prachy. Obycajneho zakaznika zajujima v prvom rade cena, kvalita je vedlajsia. neberiem ti tvoj nazor ale fakt tu nikoho nezaujimaju tvoje audiofilne vylevy. Ak nie si spokojny s kvalitou tak si zaloz svoju vlastnu spolocnost a zacni ponukat nieco na urovni
Odpovědět0  0
home t. 5000 150w | 16.2.200818:50
Ale v jednom pravdu má dnes je všechno na jedno použití.to je 100 pro
Odpovědět0  0
Pes | 4.8.20041:12
Recenze na draka, připomíná mi povrchní popis prodavače ze supermarketu ­(podívejte, dokonce baterie­). Kde je měření frekvenční odezvy ­(minimálně­) kde je fotka elektroniky, kde je napsáno co je tam za výkonové TDA šumítko, kde je fotka osazených reproduktorů ? Takovéto amatérské články mají nulovou odbornou hodnotu. Kdo vám je píše ? nějaký studentík za almužnu ?
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 4.8.20041:25
Asi se budete muset smířit s tím, že Svět hardware je server o počítačích a nikoliv o reproduktorech, receiverech a zesilovačích. Pokud někdo shání kvalitní reproduktory, nebude hledat recenzi na SHW a stejně tak někoho, kdo hledá levnou 5.1 soustavu k počítači, nezajímají výkonová TDA šumítka a fotky reproduktorů. Zde je nejdůležitější, jak reproduktory hrají a to doufám v článku je.
Odpovědět0  0
Pes | 4.8.20043:03
Jak reproduktory hrají v článku je, ale subjektivně, když budete lhát nebo budete hluchý jak poleno a ohodnotíte špatně nikdo to nepozná a pokud si repra objedná z internetu má problém, aby bylo hodnocení přenositelné vzniklo měření a to bych právě na serveru o počítačích chtěl protože počítače jsou exaktní věda ­(alespoň pro někoho­). Kde co bude hledat nechám na něm, jmenujete se ­"svět hardware­" a pod to jde zahrnou i reproduktory, vše je jen věc vaší pohodlnosti­/shopností a zájmů, chápu že pokud server profituje ­(třeba nepřímo ­(spoluvlastnictví nějakého obchodu­)­) z takových recenzí, nebude výrobek schazovat odhalením jeho kataastrofálních vlastností, ovšem co víte třeba by zasvěcený člověk radší připlatil a vzal kvalitnější výrobek.
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 4.8.20048:23
Dobře, o měření frekvenční odezvy uvažovat můžeme. Ale ty ostatní body, které jste zmiňoval v původním příspěvku, jsou opravdu na SHW trochu příliš. Mimo jiné jsem se koukal na mag.repro.cz, který by se měl danou tématikou zabávat podrobně a ani jeden z Vašich požadavků tam také nesplnili.

A samozřejmě se musím bránit tomu, že bychom měli z takovýchto recenzí profitovat. Když hrají špatně, prostě hrají špatně a já to do recenze naplno napíšu. A kdybych chtěl něco tajit, určitě bych těmto reproduktorům Genius neudělil Trefu, ale jen to v závěru nějak zaonačil.
Odpovědět0  0
Pes | 4.8.200423:58
OK, ale srovnávat s horším periodikem se nemusíte :o)
Odpovědět0  0
Jmeno | 8.8.200411:14
mno, mam podstatne jednodussi pripominuku k recenzim _pocitacovych_ periferii ­- jako jsou reprosoustavy....
a co zminka o jacku na sluchatka...
je to malickost, ale v domacnosti s vice stroji zasadni.
Dalkove ovladani muze nekoho ohromit, ale jak daleko jste se schopen vzdalit od 19­" monitoru??
PS: nevim jak se tomu presne rika, ale frekvencni charakteristika ­(?­) ­- nevim jak ostatnim ale spolu s sin. vykonem je velmi dulezita tipl bych ze dela tak 30% pri rozhodovani. ­(dale provedeni, design, ergonomie, mozna znacka....­)
Petr Jakubec
Odpovědět0  0
tygrik007 (6) | 8.8.200421:53
Vase otazka je zcela zavadejici. Nemela by znit: ...jak daleko jste se schopen vzdalit od 19­" monitoru??
U techto reproduktoru neumistujete snimac DO kam je vam libo, jako je tomu u TV karet, snimac je na pevno umisten na SW. Proto by otazka mela byt: Umistim SW tak, abych na nej pohodlne dosahl a neprekazel mi? Chce se mi ohybat pod stul? ;­-­)

Odpovědět0  0
jmeno | 9.8.20040:30
asi si dobre nerozumime, 19­" monitor uz ze sve podstaty proste nedovoli se vzdalit na vice nez 2­-3metry. jeho vyhoda proti televizi, je ze se na nej dobre kouka z pomerne velke blizkosti. At delam co delam vychazi mi, ze: DO ­- mno proc ne ale dulezite rozhodne neni...
PS: repro si priblizne nastavite a vic se s tim nehybe, ne? nevim jak u jinych o.systemu, ale ja si pak vsechno mastruju pomoci sw. ­(tezko mi tam na montuji 18 pasmovy eq.­)
pokud bych moc chtel tak pomoci lirc si ­(DO mam na TV karte­) nastavim ovladani cehokoli v mem pc. ­(treba prave sw­-eq.
PetrJ
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.