reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Genius Wireless Mini Navigator: bezdrátová myš pro krásnější polovinu lidstva

19.1.2005, Zdeněk Michálek, recenze
Genius Wireless Mini Navigator: bezdrátová myš pro krásnější polovinu lidstva
Už jste někdy převlékali myš ? A bezdrátovou k tomu ? Ne, nezbláznil jsem se, jen móda vyměnitelných krytů pronikla do další oblasti. Neodolal jsem a vyzkoušel i pro bezdrátovou myš určenou v první řadě pro notebooky, která si však určitě najde cestu i do mnoha ženských kanceláří.
Kapitoly článku:
  1. Genius Wireless Mini Navigator: bezdrátová myš pro krásnější polovinu lidstva
  2. Instalace, software a závěrečné hodnocení
Úvodem musím přiznat, že bezdrátové myši obecně nemám příliš v lásce. Kromě občas vypadávající synchronizace mezi myší a základnovou částí bývají problémy s rušením (pokud se myš bez ocásku rozhodne používat více lidí sedících v jedné kanceláři), myš je (díky bateriím) těžší – a v neposlední řadě baterie mívají ve zvyku „odejít“ přesně v okamžiku, když ji nezbytně potřebujete, nové „mikrotužky“ doma prostě nejsou a obchody mají zavřeno.

Na milost jsem „bezocasé myši“ ochoten vzít jen když absence kabelu je skutečnou výhodou. A to platí právě třeba pro „mobilní“ myš, určenou především pro notebooky. Proč ? Jen zkuste v křesle u televize, když sledujete program a zároveň dopisujete recenzi, stále odstrkávat překážející kabel. Touchpad odvede svou službu - ale myš je myš.

Wireless Mini Navigator je produktem právě této kategorie. Její velikost je pro mužskou dlaň „tak akorát“ na hranici únosnosti. Na jedné straně je potřeba, aby myš nezabírala při transportu více místa, než je nezbytné, na straně druhé nesmí vaši dlaň po chvíli práce svírat křeč. „Minimyš“ se totiž na rozdíl od myši „normální“ nedrží klenbou dlaně, ale přidržuje se mezi prsty. To nemá záporný vliv na přesnost vedení myši, jen jeho namáhavost je o něco vyšší.
.


Mini Navigatoru se nedá upřít stylovost – naopak, je jednou z nejstylovějších myší, které jsem kdy držel v ruce. Výborným nápadem je možnost jejího „převlékání“ do kožíšků různých barev dodávaných zároveň s myší, z nichž zejména metalizovaná tmavá červeň a bílá v kombinaci se základní černou vypadají vyloženě efektně.



Efektně do té míry, že dokonce i má malá dcera, které jsou jinak počítačové záležitosti zcela lhostejné, zahořela k Navigatoru sympatiemi a donesla kasičku, abych jí myš pořídil. Manželka kasičku sice nedonesla, i pro její esteticky podstatně vytříbenější cítění (než mé) však myš byla velmi zajímavá. Z toho soudím, že kromě poměrně omezené skupiny mobilních uživatelů nespokojených s touchpadem je produkt směrován právě na tyto části populace, které ji – i díky menším ručkám - budou chtít používat i s běžným počítačem. Jen bych doporučoval zvýšit počet dodávaných odstínů, aby ve všech případech ladily s osobností majitelky.

Ale dost už subjektivních pocitů a podívejme se na


Technické specifikace



ParametrHodnota
Typ snímačeoptický
Rozlišení800 dpi
PřipojeníUSB
Počet tlačítek3
3D kolečkoano
Kmitočet bezdrátové části27 MHz
Počet kanálů1 (256 ID)
Podporované operační systémyWindows 2003/XP/Me/2000/98
Mac OS 8.6 a vyšší
Napájení2xAAA baterie (mikrotužky)

V balení najdete
  • myš Wireless Mini Navigator
  • tři vyměnitelné kryty – červený, stříbrný a bílý
  • Mini USB dongle
  • 2x AAA baterie
  • uživatelský manuál
  • MouseMate CD software
reklama