reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte 3D Aurora: vskutku zajímavá ulita

6.12.2005, Jan Vítek, recenze
Gigabyte 3D Aurora: vskutku zajímavá ulita
V recenzích skříní pokračujeme neméně zajímavou, celohliníkovou skříní od Gigabyte. Skříň se vyznačuje neotřelým designem a drobnostmi, které potěší. V neposlední řadě se ale také podíváme na kvalitu chlazení v porovnání s výsledky předchozí recenze Antecu.
Po čas používání této skříně jsem byl velmi spokojený. Použitý materiál je kvalitní, lehký, ale také měkký a tím náchylný k poškrábání. Po manipulaci se skříní jsem ještě zjistil ještě jednu věc – velmi rády na ní ulpívají otisky rukou, které po čase začnou být velmi viditelné a skříň hyzdí. Navíc nejdou jen tak lehce smýt a musí se na ně použít saponát.

Jinak se mi zvláště líbilo uchycení disků a mechanik, které je velmi účelné a rychlé. Sice je zde nevýhoda s umístěním kabelů, ale výhody tuto skutečnost vyvažují. Oproti jiným skříním, na které se i přes rychloupínání musí šroubovat různé lyžičky, se zde nepoužívají vůbec, nebo, jako v případě disků, se na zařízení pouze nasunou.



Pro příznivce osvětlení z LED Aurora nabízí unikátní možnost si pohrát s vlastnoručně vyrobeným logem, to si prosvítit a ukazovat kamarádům na webu. Ale musím uznat, že světlo pronikající perforací v bočnici vypadá velmi pěkně a celkově je použita jedna, modrá, barva, jež k celkovému černému metalickému vzhledu sedí. Uvítal bych ale možnost osvětlení jednoduchým způsobem vypnout.

Co se týče ostatních postřehů, pak za podporou chlazení se vesměs skrývají otvory pro hadičky v zadní části a otvory se závitem pro umístění vodního čerpadla na dno skříně a výměníku pod zdroj. To sice není mnoho, ale co také chtít od skříně více, že? Lépe by se měly ale uchytit stabilizační nožičky, aby se ve svém uchycení pomocí plastových pacek neviklaly.

Použité ventilátory mi rovněž připadaly velmi kvalitní, škoda jen, že výrobce k nim nepřipojil plné specifikace, ke spokojenosti by kromě otáček stačil vlastně už i samotný průtok vzduchu.


Výtečné chlazení
Materiál se snadno špiní
3 tiché 120mm ventilátory
Viklavé stabilizační nožky
Hliníkové provedení
Vyšší cena daná použitým materiálem
Připevnění mechanik a disků
Osvětlení může někomu vadit
Osvětlení skříně + logo
Ikona Odkaz na databázi
Boční průduchy + prachové filtry
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3500 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Gigabyte 3D Aurora poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Děkujeme firmě JSC-Computers za poskytnutí chladiče ThermalRight XP90C a ventilátoru Papst.





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama