reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GeForce GTX660Ti: potřebuje hráč více?

29.8.2012, Petr Štefek, recenze
Gigabyte GeForce GTX660Ti: potřebuje hráč více?
Dnes si představíme GeForce GTX 660Ti, která velmi pravděpodobně zamíchá žebříčkem nejžádanějších hráčských grafických karet. O své místo na slunci se musí třást i mnohem výkonnější karty, jako je Radeon HD 7970 nebo GeForce GTX 680.






GeForce GTX 660Ti je vybavena v případě verze OC společnosti Gigabyte odlišným chladičem a jedním z bonusů je také plná verze hry Borderlands 2, což je ovšem stejné u všech verzí GeForce GTX 660Ti napříč různými značkami. Přídomek OC znamená v případě Gigabyte zvýšené frekvence jádra. Gigabyte ale poslední dobou razí obchodní politiku speciálních edic, což znamená, že referenční verze již v e-shopech nenajdete.



Gigabyte vybavil svou verzi GeForce GTX 660Ti OC chladičem s dvojicí 10cm větráků, které jsou i při zátěži příkladně tiché. Taktovací frekvence jádra byla výrobcem stanovena na 1033 MHz, což je o více jak 100 MHz výše, než v případě referenční verze. To je vítaný bonus a nenutí uživatele k přetaktování, i když potenciál zde rozhodně je. Pokusně jsme dosáhli s utilitou OC guru při zvýšeném napětí na jádru (+100mV) frekvence 1095 MHz, což v případě Boost Clock znamená možnost růstu až k 1300 MHz.

Díky tomuto takto přetaktovaná verze již konkuruje nepřetaktované GeForce GTX 680 nebo Radeonu HD 7970, jak později uvidíte v grafech. Paměti GDDR5 ovšem disponují také slušnou rezervou, která v našem případě znamenala 6645 MHz (efektivní takt) a pomohla tomuto modelu částečně dohnat handicap v podobě 192bitové paměťové sběrnice.









V případě výstupů karty nic objevného nenalezneme. K dispozici máme dva DVI (DVI-I, DVD-D). jedno HDMI a Display Port. Pokud byste rádi provozovali dva monitory a občas se také podívali na nějaký ten film na velké úhlopříčce, tak máte vše potřebné. Samozřejmě karta podporuje SLI v různých konfiguracích.
reklama