reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem

26.11.2015, Pavel Šantrůček, recenze
Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem
Jste náruživým hráčem počítačových her? Vyžadujete od své grafické karty ultimátní grafický výkon a vynikajících provozní vlastnosti? Grafická karta Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce může být pro vás tím pravým řešením.

OC Guru II - pracovní režimy


OC Guru II


Frekvence čipu je závislá na tom, v jakém režimu grafickou kartu provozujete. K tomuto účelu nastavení pracovních režimů slouží utilitka OC Guru II, kterou naleznete na dodaném DVD. Grafickou kartu můžete provozovat ve 3 režimech - ECO, Gaming a OC.


Režim ECO


OC Guru II ECO


Režim ECO snižuje frekvenci, spotřebu i hlučnost grafické karty, výkon jde samozřejmě také dolů. V tomto režimu je základní frekvence grafické karty nastavena na 1126 MHz, boost frekvence 1227 MHz a frekvence pamětí 1753 MHz (7010 MHz efektivně). Také Power target je snížen na 90 %.


Režim GAMING


OC Guru II Gaming


Gaming režim je výchozím pracovním režimem této karty. Základní frekvence je nastavena na 1216 MHz, boost frekvence 1317 MHz a frekvence pamětí 1800 MHz (7202 MHz efektivně).


Režim OC


OC Guru II OC


Vzhledem k tomu, že karta disponuje vodním chlazením, nás nebudou příliš trápit vyšší teploty ani hlučnost, a proto nás tento režim bude zajímat především. Veškeré dnešní testy s touto kartou budou prováděny právě v režimu OC. V tomto režimu je základní frekvence grafické karty nastavena na 1241 MHz, boost frekvence 1342 MHz a frekvence pamětí 1800 MHz (7202 MHz efektivně). Power target je zvýšen o 10 %. Ačkoliv je boost frekvence 1342 MHz pevně daná, reálná frekvence při hraní počítačových her je mnohem vyšší. Při všech našich měřeních se reálná frekvence držela na hodnotě 1418 MHz.


Otáčky a hlučnost


Otáčky a hlučnost


Otáčky ventilátorů se v testovaných hrách pohybovaly dle vytížení v rozmezí 980 - 1150 ot/min. Hluk generovaný větrákem radiátoru se pohyboval v rozmezí 35 - 35,3 dBA.
reklama