reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte iSolo 210: nový kabát

11.10.2007, Jan Vítek, recenze
Gigabyte iSolo 210: nový kabát
Gigabyte nedávno vydal nový model z oblasti MiddleTowerů - iSolo 210. A vzhledem k ostatním modelům skříní Gigabyte tato novinka určitě stojí za zvýšenou pozornost a zjištění, zda alespoň dosahuje kvalit svých soukmenovců, a naplní tak očekávání.
Pokud si myslíte, že s představením skříně Gigabyte iSolo 210 přichází zcela nový produkt, budete nejspíše zklamáni. Jedná se o obdobu skříní Triton a Poseidon téže firmy a také i dalších, pokud vzpomeneme například na takový Cooler Master Centurion 534. iSolo 210 se od nich tedy liší 'pouze' vnějším designem, ale vnitřní uspořádání a zpracování už je identické. Přesto se ale jedná o moderní a slušnou skříň, která bude řadě uživatelům vyhovovat, pokud jim tedy nebude vadit, že je zde větší počet pozic pro mechaniky na úkor pevných disků, poněkud divoce řešený způsob chlazení pevných disků a také snížená pevnost konstrukce kvůli slabšímu, 0,7mm SECC plechu.



Ze všech skříní, jež jsem v této recenzi přímo s iSolo 210 srovnával, mi právě tato přijde designově nejpovedenější. Boční panel dobře napomáhá chlazení hlavních komponent a zpracování je jinak čisté a bezchybné.



Pokud jste tedy v minulosti uvažovali o podobně řešené skříni, ale zatím se vám nezamlouval vzhled žádné z nich, zde máte možnost pořídit dostatečně dobře řešenou střední třídu vyvedenou ve třech různých zbarveních. A to snad nikoho neurazí.


Slušný design
Pouze 3 pozice pro HDD
Dobré možnosti chlazení
Chlazení HDD
Ikona Odkaz na databázi
Pouze 0,7mm SECC plech
Cena v době testování: 3090 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Gigabyte iSolo 210 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Gigabyte děkujeme firmě TNTrade s.r.o.




Za poskytnutí digitálního anemometru HH-31A děkujeme firmě OMEGA
zabývající se výrobou měřicích přístrojů.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

If you think that along with case Gigabite iSolo 210 comes a completely new product, you'll probably be a bit disappointed. This case is analogous to old Triton and Poseidon made by the same company, but there are also other firms which use the same inner design, such as Cooler Master Centurion 534. iSolo 210 therefore differs 'only' on the outside, but its inner arrangement is identical. In spite of that it is a modern and decent case that will be good for many users. However, it may be a problem that there are many 5.25" drive bays at the expense of 3.5" HDD bays, rashly solved HDD cooling and also reduced case firmness due to weak, 0.7mm SECC plates.

From all the cases that I mentioned in connection with iSolo 210, I consider this exact one the best looking. Its side panel can be very helpful for cooling of the main components and machining is otherwise clean and flawless. So if you ever thought about buying a similar case, but you never liked the look of none of them, here you may choose among three different colours of a well made middle-range chassis.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama