reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte SkyVision: obraz letí vzduchem

27.7.2012, Pavel Kovač, recenze
Gigabyte SkyVision: obraz letí vzduchem
Každý z vás jistě někdy nadával na "kabelsalát" pod, za, či vedle televize nebo monitoru. Dnešní technologie však umí vzduchem přenášet spoustu dat, tak proč by neměl jít i obraz? A právě to umí SkyVision.

Gigabyte SkyVision WS100: celkové hodnocení


Bezdrátový obraz je v dnešní době již dobře realizovatelný. Jsou zde však stále drobné neduhy a pro stálé využití se ještě nehodí. Gigabyte SkyVision je však zařízení, které si jistě své příznivce najde. Dokáži si jej představit jako náhradu nepohodlných kabelů k notebooku, či do obýváku, kde bude stále připojeno k televizi. Na stole tak může ležet pouze opticky větší "flash disk", který zapojíte do HDMI konektoru a máte vystaráno.




Vzduch má však stále svá úskalí. Respektive jde o úskalí nižšího datového toku, který poskytuje dnešní bezdrátová technologie. Pokud však zařízení budete využívat na přehrávání filmů a na hraní her, tak je zcela ideální. Pro CAD aplikace a grafiku ještě nestačí, ale pro tyto účely není SkyVision navrženo.

Když to shrneme, tak SkyVision je jednoduché a účelné zařízení, které je navíc zcela funkční. A i přes drobné neduhy v podobě zhoršení obrazu při psaní textu či v případě práce v CAD, jde o dobré zařízení. Možná se divíte, že v plusech je položka "Jednoduché, účelné a funkční". Mnozí si řeknou, že to se od zařízení očekává, ale ani to zkrátka není úplně běžné. Už jen fakt, že by SkyVision vyžadoval ovladače, by jej neuvěřitelně shodil, to se však nestalo!


Plusy



+ Nejsou potřeba žádné ovladače
+ Bezproblémový provoz
+ Přenáší i zvuk
+ Jednoduché, účelné a funkční

Minusy



- U textu a v grafice je drobná degradace obrazu
- "Jen" 1920x1080 (neumí 1920x1200)
Orientační cena v době testování: 169 USD


Za zapůjčení Gigabyte SkyVision WS100 děkujeme Gigabyte

Jak hodnotíte Gigabyte SkyVision?
V anketě šlo hlasovat od 27.7.2012 do 18.7.2013. Počet hlasujících: 12
Výborný92 %
Průměrný8 %
Špatný0 %
reklama