Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GMC G-50: jednoduchost sama

19.6.2006, Jan Vítek, recenze
GMC G-50: jednoduchost sama
Přihlašujeme se s recenzí skříně od korejského výrobce GMC, s nímž jsme se na našich stránkách ještě nesetkali. GM Corporation byla založena teprve nedávno, v roce 1996, a zabývá se především výrobou počítačových skříní a napájecích zdrojů. Z této nabídky tu tedy dnes máme model G-50, který zaujme především vnějším zpracováním.
Kapitoly článku:
GMC G-50 je pěkně navržená a maximálně jednoduchá skříň, která se i v dnešní době obejde bez moderních rychloupínacích mechanismů. Tím ale vůbec netrpí, naopak se mi tento systém zamlouvá daleko více, protože tyto mechanismy nebývají vždy přínosné, co se týče kvality uchycení. Vedle jednoduchosti bych jako výhodu viděl kompaktní rozměry, které mají ovšem i svou stinnou stránku, když byste chtěli použít rozměrných chladičů a nebo jste si již zvykli na dostatek místa u šachet pevných disků. Dílenské zpracování nijak nevyniká, ale také není nejhorší. Při instalaci jsem se nijak nepořezal, tudíž se dá říci, že hrany jsou od výrobce zaoblené dobře. Kladně hodnotím také regulaci otáček předního ventilátoru, pokud se ovšem přenesu přes fakt, že při nastavení nejnižších otáček se ventilátor nedokázal sám od sebe roztočit.



Pokud se zaměříme na nevýhody, pak mezi nimi hrají prim 80mm ventilátory, respektive jeden ventilátor a jedna volná pozice, pro níž si musíte obstarat vlastní ventilátor. Od výrobce je to snaha ušetřit, ale osobně jsem si již při recenzování tak nějak zvykl, že pozice pro ventilátory bývají již zaplněné. Dále tu máme lesklý zrcadlový povrch, na němž je vidět každé smítko, takže už za pár dní rozhodně nevypadá jako nový. Chápu ale, že zrcadlový lesk může někomu imponovat až tak, že se bude o skříň starat. Posledním aspektem na závěrečné zhodnocení je cena. Ta rozhodně není přemrštěná a plně odpovídá tomu, co za své peníze dostanete.


Neotřelý design
Slabý plech
'Stealth' záslepky
80mm zadní ventilátory
Regulace otáček
Povrch náchylný na znečištění
Cena v době testování: 1200 Kč s DPH

Za zapůjčení skříně GMC G-50 děkujeme firmě 100MEGA Distribution