Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: HAL3000 ION2: malý a moderní
8.12.2010, Jan Vítek, recenze
Společnost 100MEGA nedávno ohlásila příchod svého nového nettopu HAL3000 ION2, z jehož názvu je jasné, že je vybaven grafickým řešením NVIDIA ION2. Hodit se bude jistě také rozhraní USB 3.0, Bluetooth 3.0 nebo integrované Wi-Fi 802.11n.
pavlismotkuv | 22.4.20110:39
muzes prosim sdelit jak dlouhy mas HDMI kabel??? ja se chystam kupit tento COMP a pouzivat jej jako multimed. centrum,budu ho mit ale umisten 12 metru od televize....mam jej totiz v mistnosti kde pres zed je touchscreen ktery slouzi pro ovladani INELS mojeho inteligentniho domu a tento slouzi jako primarni monitor...jako secundarni monitor chci napojit prave HD telku ale tato je vzdalena prave 12 metru.....bude to vubec fungovat?????? zvladne tento comp vubec 2 monitory simultanne???? je vubec mozne pouzit 12 m dlouhe HDMI kabely???? drahe prevodniky HDMI­-CAT6 apod zavrhuji....
Muze nekdo poradit????
Odpovědět0  0
webdaniel123 | 17.2.201112:50
Může tento ­"strojek­" pořizovat nahrávky, pokud ano jak? Asi pouze externí USB tuner?
Odpovědět0  0
Chodur | 18.2.201114:01
Ano, pouzijte externi USB TV tuner, treba AVerMedia AverTV Volar HD Nano, tento ma i dalkovy ovladac podporujici funkce Windows Media Centra.
Odpovědět0  0
pan mihcal | 22.12.201016:59
A určitě funguje zvuk normálně přes HDMI? Abych nemusel tahat 3 kabely do recieveru
Odpovědět0  0
PetersonION | 23.12.20108:44
ano funguje, mam vyzkouseno s LCD TV LG.
Odpovědět0  0
winchester (2) | 9.12.20109:51
Přečetl jsem si pár pochvalných recenzí a koupil si to domů jako HTPC. předpokládal jsem přehrávání muziky, videa, youtube, online vysílání, internet. Připojil jsem to přes HDMI na full HD televizi.

Systém není nejrychlejší, je to přecejen atom, to jsem čekal.
Přehrávání hudby, videa ­(full HD­) ­- všechno dobrý. Windows 7 není optimalizovaný pro brouzdání po internetu na televizích ­(i při zvětšení všeho je spoustu písmenek a ikon mrňavých­). Windows Media Centre dobrý, ale jen na ty média.

Co jsem ale nečekal je výkon při stremování videa z internetu. To je jak diaprojekce. Je jedno, jestli je video na youtube ve full HD, nebo 240p, jestli je to v režimu okno, nebo přes celou obrazovku, seká se to a seká. Internetové filmy postavené na flashi ­(nova, stream.cz, ...­) jsou děsný. O chlup lepší je situace se streamováním přes Windows media player, ale také žádná sláva. Žel zapojil jsem to až teď čekaje na HDMI kabel, takže to nemůžu vrátit.
Odpovědět0  0
winchester (2) | 9.12.201010:30
Všechno vylejt!! Po aplikaci návodu tady http:­/­/www.nvidia.com­/object­/adobe_flashplayer_plus_nvidia.html ­(nové ovladače, Flash player 10.1 beta­)
jde flash video ve full hd skvěle!!! Yippie!
Odpovědět3  0
hellfirecz | 8.12.201022:22
Stále nacházím na stávajících zařízeních, určené zejména kvůli IONU na použití pro HTPC, nějaké mouchy. Vypadá to, že si nakonec budu muset postavit vlastní řešení. Copak je tak těžké postavit slušnou mašinku, která bude tichá, nebude žrát a bude obsahovat všechny běžné konektory?
Odpovědět0  0
sampion | 8.12.201023:48
Dobra volba pane, bezte do toho. Neni nad to udelat si to sam. Pak nam to poslete k recenzi a my Vam tam nejakou tu masarku taky najdem. Drzim palce.
Odpovědět1  1
saigon1972 (8) | 9.12.20109:02
Dobrý den!

Používám počítač NetBox nt330i od firmy Foxconn.

Je vybaven dvoujádrovým atomem D330 ­(1,6GHz­) a IONem první generace. K monitoru ho mám připojený přes HDMI. Na HD video je dostačující. Nové hry sice nezvládá, ale třeba HAWX mi jedou při rozlišení 1920x1200 bez AA na plné detaily. Většína starších her jede bez problémů. Hraji na něm UFO Aftermath, Aftershock... V případě nedostatečného výkonu jde i přetaktovat ­(GPU si nepamatuju, ale procesor jde v mém případě stabilně na 1,9 GHz někomu i na 2 GHz­)

Dále je tento počítač vybavený šesti USB 2.0 porty, DVI, již zmíněným HDMI portem, Gbit síťovkou, WiFinou, čtečkou paměťových karet. To vše při rozměrech 19 x 13,5 x 2,5cm.

Jediné jeho nevýhodou jsou nutnost dokoupit externí optickou mechaniku a relativní hlučnost ­(mám rád ticho, ale jiným lidem to nevadí­), kterou jsem vyřešil namontováním 80mm ventilátoru na boční kryt a je klid. :­)

Dá se koupit v bílé, nebo černé barvě a buď jako barebone za necelých 4500kč, nebo i s diskem, ramkou a OS ­(Win 7, Ubuntu­).

Na kancelářskou práci, koukání na videa a občasné hraní je naprosto dostačující a dopoučuji ho všem, kteří hledají podobné řešení.

Jo a ještě dodám že spotřeba se při maximálním zatížení drží pod 30W...
Odpovědět0  0
radon (64) | 8.12.201022:01
víc by se mně to líbilo s nějakým výkonnějším notebookovým procesorem.
Odpovědět0  0
saigon1972 (8) | 8.12.20108:49
Škoda že USB 3.0 jsou jen na přední straně počítače. Pro nějakou rychlou flashku je to super, ale mít dlouhodobě zapojený externí disk vepředu moc pohodlné, ani praktické není...
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.