reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.11.2003, Martin Štěpánek, recenze
Čím dál více se setkávám s dotazy na televizní tunery, respektive, který je lepší. Dnes přináším recenzi, která se věnuje grafické kartě Hercules All-In-Wonder Radeon, ta splňuje hlavní požadavek a ještě přidává solidní 3D výkon.
hledactit | 26.8.200523:53
Zdar lidi, právě jsem zkusil odemknout ty pipky a bohužel my to háže artefakty.
Mam ale dotaz. Já tomu nerozumim, ale pokud je výrobce odpojil protože byli některý nefunkční, proč odpojil hned 4. Nejde je třeba odemykat postupně a nechat deaktivovaný jen ty nefunkční, například mít odemčenejch 6. Nebo je to nutnost vždy po 4. Mě to docela mrzí ­- v 3dmarku03 se 4p je score 3917 a se 8p je to 5557, což je obrovskej nárůst.
Odpovědět0  0
mad maxII (92) | 14.12.200312:45
Vážený škudlile, když jsou ceny ve velkoobchodech drahé, tak asi těžko budou nižší ceny u prodejců: v nákupce je tato karta za 6381,­- bez daně­(www.extrapoint.cz­) a s daní je to 7785,­- a na této ceně z toho nemá prodejce ani korunu. Já Vám ji za 8000,­- přivezu a máte to s plnou zárukou­(3roky­). Pokud Vás zajímají Německé ceny, tak se na ně podívejte na netu. Mě však bude hodně bavit myšlenka případné reklamace­(bohužel už jsem několik Herculesů reklamoval­(2 z 16­), já totiž mimo jiné počítače stavím­). Tak Vám alespoň přeji příjemnou zábavu v hledání ztraceného času.
Odpovědět0  0
Finkky | 14.12.20030:10
Nevite kde bych tuhle kartu koupil pod 7000 a min ? Muzete mi poradit nejakyho slusnyho prodejce ­(czechcomputer je dobrej ale jestli neznate levnejsiho­) ? A jak sou na tom ceny tyhle karty napr. v Nemecku. Dik
Odpovědět0  0
tycho (1) | 2.12.200318:56
Zaznamenal někdo problémy s tunerem při instalaci ovladačů? Mě se po spuštění MMC vůbec nenabídnul jako vstup tuner. Jednou se mi ho podařilo zprovoznit, ale při pokusech o odemčení zamknutých pipelines mi vypadl z nabídky a zatím jsem ho nezprovoznil. Další věc je, že po odemčení pipelines mi pořádně neběží 3DMark 2003 ani 3DMark 2001. Oba mi skončí nějakou hláškou, která obsahuje něco jako ­"3DMark lost focus­" nebo něco podobného, už se nepamatuju. Obraz je ale bez artefaktů a běží to pěkně rychle. Nesetkal se s tím někdo?
Odpovědět0  0
Jirka_N (8) | 30.11.20038:42
Jaký bude propad výkonu této karty, když ji použiju v AGP 4x slotu ­(nForce 420D na MSI K7N420pro 256MB DDR ­(2x128­/266­) s Athlonem 1800+­). Zkoušel jste to někdo? Děkuji za odpověď. Jirka............
Odpovědět0  0
aloisarnost | 30.11.200313:43
mam MSI s nForce2 a musim konstatovat ze i pri vypnuti podpory agp 8x...tedy jede na AGP 4 neni vubec zadny rozdil ve vykonu. Muzes byt v klidu novou sedku nepotrebujes :o)
Odpovědět0  0
""Shadow_Thief"" | 26.11.200318:14
tak sem prave docet dikuse na cc a shw a nezbejva nic nez to koupit, pak se tejden rejpat ve windowsech a pak to pripadne vyreklamovat. Jo a nakejch 18000 v 3Dmarku to fakt brutal..... ja mel kdysy na svym kompu asi 750 :)
Odpovědět0  0
aloisarnost | 23.11.200319:30
Za prvni tyden pouzivani karty jsem instaloval windows asi 10x, nez jsem to rozchodil.MMC je dost silenej a vrtkavej produkt.
Nainstaluj cisty windows se service packem 1, nainstaluj ovladace na zakladni desku, pak nainstaluj cd od herculesu..tupe automaticky a melo by to chodit. Muzes pak vymenit Catalysty za novy...doporucuju www.OMEGACORNER.COM, muzes pak odebrat puvodni MMC a naisnatlovat novy z www.ati.com. Nedoporucuje tam davat novej DX9,0b...po graficky stranc eneprinasi nic a ma chybu...
Odpovědět0  0
Pista22 | 23.11.200318:57
Poradil by někdo, jak spravně naistalovat kartu, aby byl funkční tuner? Týden jsem zkoušel různé verze instalace ­- poslední rada uveřejněná v Computeru 22­/03 Michala Politzera ­- Jak přeinstalovat ovladače ATI, se taky minula účinkem. V manuálu jsem vyčetl problémy s neinteláckými chipsety a nutností nainstalovat virtual GART. Ten však na stránkách ATI není a odkazuje na výrobce základních desek a chipsetů ­(MSI a VIA­). Ani stažení nejnovějších ovladačů nepomohlo. A já po 10 letech u Intelu ­(386, 486, Celeron­) jsem vsadil na Athlon 1900. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Odpovědět0  0
piters (23) | 23.11.200319:09
no jak jen zbezne tady ctu, tak to jede i na intelu a amd ckari taky nemaji podobny problem....a ty jsi taky nebyl konkretni...v tom jaky presne mas problem...co ti nejde
Odpovědět0  0
Pišta22 (2) | 23.11.200322:05
Díky za brzkou reakci, naťuknul mne druhý článek. Chce to asi čistou instalaci Windows XP. Já pouze odebral starou grafickou kartu Radeon 8500, vyčistil systém včetně registru, odstranil ovladače a nechal naběhnout režim VGA a v něm jsem pak provedl výměnu grafické karty a instalaci nové ­- jak bylo popsáno v návodu nebo v computeru. Po několikeré verzi instalace ­(instalace v režimu VGA, v nouzovém režimu, v normálním režimu po automatické instalaci nového hardware­) mi vždy počítač sám nalezl další hardware ­- a další Herkules Radeon 9800 SE nainstaloval jako secondary na PCI, která nešla odinstalovat ani odebrat, pouze zakázat. A v tom případě i tuner nešel nainstalovat, záložka tuneru v nastavení se vůbec nezobrazí a místo TV je Video in. Rada ­- lze zprovoznit tuner nebo mám vše smazat a nainstalovat grafickou kartu na čistý systém? Přeinstalace všeho by mi zabrala tak 48 hodin.
Odpovědět0  0
Hugo | 21.11.200311:48
Mám starého RADEONA 64 VIVO a nedávno jsem si koupil nové LCD. Problém je v tom, že když je ke kartě připojena TV má i výstup na monitor 50Hz prokládaně. Starý monitor to zvládal, ale teď je to LCD černý až do doby naběhnutí win a když aktivuji zobrazení pro TV tak se monitor zas vypne. ­(Je dost blbý když mi při nabíhání win vytuhnou to pak musím zapnout tv a hledat co se stalo­). Nemají tyhle nové katry ty dva výstupy samostatně nastavitelné ­(rozlišení nebo alespoň frekvence­)?
Odpovědět0  0
AloisArnost | 13.11.200315:54
Zajimavy je ze mam odemcenou all in wonder 9800se ... tedy de facto 9800 Pro, provozuju to s Bartonem 2500+ a 256 400MHz pameti na nForce2 a vykon v 3dmarku2003 mam jen o neco malo nizsi nez vykon na zde testovany sestave s 9800Pro...neco mi rika ze ta grafika je do dost vysoky miry nezavisla na rychlosti procesoru...potesujici informace :o­)­)­)
Mam dotaz jakym zpusobem se MANUALNE ladi stanice ??? Mam to doma den a jeste jsme na to neprisel diky..
Odpovědět0  0
Riss_shw (1) | 3.12.20038:55
To není tou grafikou, ale tím, že 3DMARK2003 není téměř závislý na výkonu CPU...
Odpovědět0  0
Drevokocur | 9.11.200323:13
no chci kartu koupit ale musim vedet jak je kvalitni tv out ted mam rad 8500 a tv out me nepresvedcil
neni obdelnikovy je trosku kosz a nelze nijak vyladit a pri prehravani dvd jsou strasne videt prechody barev
je to tady lepsi ?
Odpovědět0  0
Wolf99 (2) | 7.11.200312:40
Zdravím, uvažuji o této kartě taky, ale v článku, ani nikde jinde jsem nenašel v jakém max. rozlišení to jede na externí TV ?? Díky moc za info, už jsem rozbil prasátko :­-)
Odpovědět0  0
Surgical (30) | 7.11.200321:04
Hmm, jako kazdy Radeon, tedy na externi TV lze dostat 1024x768
Odpovědět0  0
vosoust (4) | 7.11.200310:37
Také mám tuto kertu a tektéž mi jede na 8 pipelines.
Včera jsem jí přivezl domů a nejdří jsem jí otestoval na 4 pipelines to jsem měl v 3D Marku 2001SE 13800 při AMD Athlon XP 2000MHz FSB 166MHZ.
Pak jsem přehrál ten soubor bylo to asi během 3minut, restartoval a spustil RivaTuner a bylo tam už 8x1. :­-­)­)
Tak jsem to otestoval napětím jsem ani nedutal. A výkon?? Bez jakých koliv chyb jsem měl 15800 s tím samým procikem.
No pak jsem taktil procik ale jen procik na 2420MHz při FSB 210MHz napětí prociku bylo 2 volty.:­-­)­)­) To víte vodník.
No a výkon 18150......to jde až upravím chlazení grafiky a dám procik na asi 2550MHz tak se snad na těch 20000 dostanu......
Je to nej karta jakou jsem kdy měl..... Super koupě vřele doporučuji.......
Odpovědět0  0
vosoust (4) | 7.11.200310:38
Dodatek. 3DMark 2003 tak tam mám asi 5700......
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 7.11.200312:00
Ne nadarmo dostala ta karta oceneni Trefa Sveta Hardware :­))
Odpovědět0  0
lion13 | 10.11.20030:36
A kde jsi ji koupil???Dik
Odpovědět0  0
vosoust (4) | 10.11.200311:46
Koupil jsem jí v Czechcomputer.
Odpovědět0  0
kingruda (1) | 6.11.200322:45
-­-­-Doplněk:tak jsem to už zkoušel­(zatim jenom zbežně­).Ne teda pivlavě po 1Hz,ale zved jsem jádro o 8Mhz na 420 a paměti o 10 tedy na 740 a uz byly v 3Dmarku chyby.To asi ty paměti.Hold tam budu muset přidělat ňáký pasivy.To jádro to snad vydrží,mažná by šlo i na 750,ale ty paměti už ani o chlup.
-­-­-Doplněk č.2
Mimochodem score 3DMark2001SE­-18746b!!!
bohužel 2003 zrovna nemám k dispozici.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 7.11.20030:21
To uz je velmi dobre skore.
Odpovědět0  0
blecha | 6.11.200318:59
Ta karta je vzhledove uplne stejna jako muj Saphire all in one radeon 9800 pro, akorat ma 4 pipky zamcemny. Hercules dodal jen krabici a CDecko.

Jak se na teto karte manualne doladuji stanice???. Jsem asi blbej ale nejak jsem na to neprisel ­(mam stejnou kartu, ale s 8 pipkama, tak to je stejnyy­). Predem dik za nakopnuti spravnym smerem.
Odpovědět0  0
Grazik (1) | 6.11.200318:59
Hmmm, vypada to jako super karta, ae ja touzim po nejakem ­"Wonderu­", kde bude integrovany i tuner pro radio. Asi pred dvema mesici se na tomhle webu objevila stranka, ze ho Ati chysta do AIW Radeon 9600Pro. NEVITE o nem neco? Existuje nebo alespon jestli by v dohlednu mel?
Popripade, jake reseni by jste mi navrhovali, kdyz mam v 1,2 Athlonu, KT266, GeForce2MX a chtel bych ji upgradovat a k tomu chci v PC i televizi i radio???
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 8.11.20030:00
No, já nevím, ale samostatných ­"rádiových­" karet v ceně kolem tisícovky se prodává celkem dost.. jo, zas jedna PCI pozice obsazená navíc, možná v USB provedení by to bylo lepší ? A navíc citlivost rádia pokud je umístěno vně kejsu ­(to nemluvím o odstupu signál­/šum­) je o hodně lepší.
Odpovědět0  0
Golem | 6.11.200316:47
No já mám už několik let jednoduchý TV tuner ATI a s novým softwarem od ATI umí to samé, včetně průhledného obrazu, obrazu na pozadí atd. Není tedy pravda, že jiný tuner to neumí ­(byť od jedné firmy­).
Myslím, že vyobrazená karta má s Herculesem společnou pouze krabici. Hercules má modré desky s vlastním logem a vlastní chladiče. AIW karty zřejmě pro něj vyrábí jiný výrobce.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 6.11.200317:24
Trochu spatne jsem se vyjadril, samozrejme jsem mel namysli jine tunery od jinych firem.
Odpovědět0  0
Rudolf Brojír | 6.11.200314:26
Omlouvám se,že jsem to napsal 3x,ale psalo mi to nějakou chybu­(v Javě­).Tak jsem ve třetím pokusu po odeslání dal rycle pokračuj a ono Huuups:­-­) najednou je to tu třikrát.
Odpovědět0  0
piters (23) | 12.11.20030:37
Postu pro W2k, XP

1­) Instalovat RivuTuner a spustit . V hlavním okně je vidětt 9800SE­/your monitor...a my chceme vidětt 256­-bit R350 ­(8x1­) se 128MB DDR paměť. Po tom ukončit program.

2­)Spustit ...C:­\Program files­\RivaTuner­\PatchScripts­\ATI­\SoftR9x00­\SoftR9x00 w2k. dále...

3­) Vybrat si ­'použít RADEON 9800 schopností­'. Kliknout na pokračovat a najít hledaný soubor­'ati2mtag.sys­'. Tento soubor je lokalizován v ­"C:­\windows­\system32­\drivers ­". ale ­(Pro snadný patch zkopírovat tento soubor např. v nové složce ­"c:­\9800softmod ­". a skript spustit i na ten zkopírovaný ati2mtag.sys

4­) Poté, ukončit spuštěné patchování. Nyní přjděte do složky kde jste si uložili a patchnuli ­"ati2mtag.sys ­". Vy uvidíte 3 soubory ...l ­"ati2mtag.old ­" ­"ati2mtag.sy_ ­" a ­"ati2mtag.sys ­".

5­) Nyní restartujte váš pc v safe­-nouzovém režimu. Kopií nově vytvořeného ­"ati2mtag.sys ­" z ­"c:­\9800softmod ­" nahradit soubor ve ­"C:­\windows­\system32­\drivers ­".

6­) Restartujte váš pc a hotovo!!!!
Spusťe RivaTuner a už 8x1 bude vidět.

TIME: cca 3 ­- 5 minut celkem

není zač....
*****************************************************************­**********
mám teď vedle sebe AIW 9700 PRO
AquaMark3 ­- v defaultním nastavení 8x1...36 506
a už zmiňovanou AIW 9800 SE
default pře i po odemknutí byl 378Mhz core a 675Mhz efektivně memory u 9800 SE
AquaMark3 ­- v defaultním nastavení ...4x1...28 659
AquaMark3 ­- po úpravě default core­/mem ...8x1...40 188
AquaMark3 ­- po úpravě default core­/mem ...8x1...41 223
AquaMark3 ­- po úpravě default core­/mem ...8x1...41 870

oproti AIW 9700 v defaultním nastavení nárůst o cca 11 procent
mám ji za 7890 s DPH...a pokud by někdo chtěl mohu zaslat a doporučení pro ostatní asi psát nemusím,výsledky mluví za vše
Odpovědět0  0
piters (23) | 12.11.20030:40
OPRAVA core­/memory...pozdní noční doba sorry

a už zmiňovanou AIW 9800 SE
default pře­ i po odemknutí byl 378Mhz core a 675Mhz efektivně memory u 9800 SE
Aqu­aMark3 ­- v defaultním nastavení ...4x1...28 659
AquaMark3 ­- po­ úpravě default core­/mem ...8x1...40 188
AquaMark3 ­- po úpravě defau­lt 400­/675 ...8x1...41 223
AquaMark3 ­- po úpravě default 410­/700 ...8x1­...41 870
Odpovědět0  0
piters (23) | 15.11.20031:59
Tak jsem si říkal že v all in 9700 PRO musí být taky nějaká rezerva a trochu si s ním pohrál a
AquaMa­rk3 ­- 41 224
3Dmark 2003 s posledním patchem 6026 bodů
...ale dvojnásobná pořizovací cena

All in Wonder 9800 SE jsem intenzivně po odemknutí ničil dva dny a jede bez problémů a za tu cenu....jenom je třeba ho přetaktovávat s mírou protože se potom objevují chyby v zobrazení
Na obou je stejný TV tuner a AIW 9800 SE má čistší obraz než AIW 9700 PRO a to mi je záhadou proč....
Odpovědět0  0
poinfo | 15.11.200319:24
Díky za postup pro pitomý W_XP, funguje to skvěle!!!
Hrál jsem si s tím dost dlouho než se naučil číst, že ati2mtag.sys se musí přepsat v nouzovém režimu
jinak si ho XPéčka opraví zpátky!
Odpovědět0  0
ILS | 17.11.200315:29
Přátelé, zajímalo by mne, zda jde odemknout také karta SAPPHIRE ATI Radeon 9800SE 128 DVI TV. Nevím, kterou si koupit.
Tunner celkem nepotřebuji. Dám na Vaší radu! Osobní spolupráci při odemykání náležitě ocením. Díky.
Odpovědět0  0
piters (23) | 17.11.200320:07
no pokud ma ve specifikaci to same co je v all in 9800 SE tzn 256bit tak to bude to same
Odpovědět0  0
joey | 27.11.200316:25
Sapphire Radeon 9800 se ma len 128 bit :­-­(­(­(­(

http:­/­/www.digit­-life.com­/articles2­/radeon­/sapphire­-5.html
Odpovědět0  0
Skoda | 27.8.200620:10
Hej panové potřebuju vědět jak to dát zpět na 4pp pls moc pls help.....
Odpovědět0  0
Rudolf Brojír | 6.11.200314:22
Mám ji doma.Určitě to je podle mně teď nejlepší karta na trhu.Včera asi tak po pul hodině hraním si s RivaTunerem se mi povedli díky skriptu softmod 9x00 odemknout ty další čtyři pipeliny a diky skriptu antiprotection i jí slušně přetaktovat na úroveň 9800 XT­(Core­-412,MemDDR­-730 .Stáhnul sem též nové oficialní ovladače Catalyst 3.9 ze stránek ATI.Byl s tím trochu problém,poněvadž i když mám stáhlý ůplně nový RivaTuner­(v.14­),tak oficialně jsou přibalené skripty ­(myslím že i samotný RivaTuner­) určeny­(a certifikovány­) pro Catalyst3.8­(i když jsem snad někde i zahlíd že neoficialně s těmito novými ovaladači kompatibilní je­).Hned prvním problém jsem spatřil,když na úvodní stránce RivaTuneru mi to nenadetekovalo ovladač.Tak že mi nešlo high­-level tweaking,ale low­-level šel a hlavně skripty použít také.Pozn.: měl jsem s těmi skripty krutý boj­-pořád mi to psalo
(ted presne nevim, neco ve smyslu skript nebyl zaveden,kvůli ­"file .....něco......2x­"),Poté to zas snad i šlo po několika násobném hledání spravného souboru atimtag2.sys­(snad i úspěšně:­-­),pozn. to pochopíte dál:­-­)­),ale vždycky když jsem se podíval do info pořád tam bylo ­(4x1pip­).Tak jsem ovladač3.9 znova na tvrdo přeinstaloval,skripty se podařilo použít napoprvé:­-­),ale v info pořád­(4x1­):­-­(,tak jsem schválně restartnul comp a Huurááá ­(8x1­)Prostě chyběl ten restart .Takže mi vzniklo něco jako Radeon All­-in­-Wonder 9800XT.Chybky v obraze žádné.Ale přeci jeden malý problém s touto kartou mám.Dělá mi malé,i když znatelné
chybky ve 2D a to mi dělala už i se starými ovladači přibalenými na CD i s novými ještě před takt. i softmodem­(A jak jsem někde vičet,prý pomahá vypnout Fast­-Write,ale pořád to sámé­-no nevim­).Ty chybky to dělá na specifickych mistech třeba v záložce Smartguard­(paradoxně kde je položka Fast­-Write ­(ve výběrech je černě kolečko rozazané a dokonce i tam,kde neni!!,někde zase zmenšené zaškrtávací položky­-i když tyto popsané chyby jsem zatím spozoroval pouze v nastavení upřesnit vlastnosti zobrazení.Ale taky občas se někde na ploše­(ve videu ne­) vyskytne jakoby více malých krátkých vodorovných čárek.­"Je to špatný kus? blbé ovladače?přetaktovaný systém­-rád bych to věděl,ale nazkousel jsem se už dost,takže se mi do toho už moc jít nechce,když to funguje a ty málé anomálie mi zas tak nevadí,když stejně hraju hry,nebo koukám na filmy a tam vůbec žádné anomálie nepozoruji,takže se s tím asi smířím.Byl bych rád,kdybyste se k mému článku vyjádřili a napsali na kolik se vám ji podařilo dostat­(a to sem jí vlastně ani nezkoušel na kolik jí dostanu na max,myslím,že ale už s ni nehnu ani o hertz­).Taaakže viva ATI viva Hercules a viva chlápkům co udělali RivaTuner.A to všecno za 8000šupů.
Odpovědět0  0
Rudolf Brojír | 6.11.200314:22
Mám ji doma.Určitě to je podle mně teď nejlepší karta na trhu.Včera asi tak po pul hodině hraním si s RivaTunerem se mi povedli díky skriptu softmod 9x00 odemknout ty další čtyři pipeliny a diky skriptu antiprotection i jí slušně přetaktovat na úroveň 9800 XT­(Core­-412,MemDDR­-730 .Stáhnul sem též nové oficialní ovladače Catalyst 3.9 ze stránek ATI.Byl s tím trochu problém,poněvadž i když mám stáhlý ůplně nový RivaTuner­(v.14­),tak oficialně jsou přibalené skripty ­(myslím že i samotný RivaTuner­) určeny­(a certifikovány­) pro Catalyst3.8­(i když jsem snad někde i zahlíd že neoficialně s těmito novými ovaladači kompatibilní je­).Hned prvním problém jsem spatřil,když na úvodní stránce RivaTuneru mi to nenadetekovalo ovladač.Tak že mi nešlo high­-level tweaking,ale low­-level šel a hlavně skripty použít také.Pozn.: měl jsem s těmi skripty krutý boj­-pořád mi to psalo
(ted presne nevim, neco ve smyslu skript nebyl zaveden,kvůli ­"file .....něco......2x­"),Poté to zas snad i šlo po několika násobném hledání spravného souboru atimtag2.sys­(snad i úspěšně:­-­),pozn. to pochopíte dál:­-­)­),ale vždycky když jsem se podíval do info pořád tam bylo ­(4x1pip­).Tak jsem ovladač3.9 znova na tvrdo přeinstaloval,skripty se podařilo použít napoprvé:­-­),ale v info pořád­(4x1­):­-­(,tak jsem schválně restartnul comp a Huurááá ­(8x1­)Prostě chyběl ten restart .Takže mi vzniklo něco jako Radeon All­-in­-Wonder 9800XT.Chybky v obraze žádné.Ale přeci jeden malý problém s touto kartou mám.Dělá mi malé,i když znatelné
chybky ve 2D a to mi dělala už i se starými ovladači přibalenými na CD i s novými ještě před takt. i softmodem­(A jak jsem někde vičet,prý pomahá vypnout Fast­-Write,ale pořád to sámé­-no nevim­).Ty chybky to dělá na specifickych mistech třeba v záložce Smartguard­(paradoxně kde je položka Fast­-Write ­(ve výběrech je černě kolečko rozazané a dokonce i tam,kde neni!!,někde zase zmenšené zaškrtávací položky­-i když tyto popsané chyby jsem zatím spozoroval pouze v nastavení upřesnit vlastnosti zobrazení.Ale taky občas se někde na ploše­(ve videu ne­) vyskytne jakoby více malých krátkých vodorovných čárek.­"Je to špatný kus? blbé ovladače?přetaktovaný systém­-rád bych to věděl,ale nazkousel jsem se už dost,takže se mi do toho už moc jít nechce,když to funguje a ty málé anomálie mi zas tak nevadí,když stejně hraju hry,nebo koukám na filmy a tam vůbec žádné anomálie nepozoruji,takže se s tím asi smířím.Byl bych rád,kdybyste se k mému článku vyjádřili a napsali na kolik se vám ji podařilo dostat­(a to sem jí vlastně ani nezkoušel na kolik jí dostanu na max,myslím,že ale už s ni nehnu ani o hertz­).Taaakže viva ATI viva Hercules a viva chlápkům co udělali RivaTuner.A to všecno za 8000šupů.
Odpovědět0  0
Rudolf Brojír | 6.11.200314:21
Mám ji doma.Určitě to je podle mně teď nejlepší karta na trhu.Včera asi tak po pul hodině hraním si s RivaTunerem se mi povedli díky skriptu softmod 9x00 odemknout ty další čtyři pipeliny a diky skriptu antiprotection i jí slušně přetaktovat na úroveň 9800 XT­(Core­-412,MemDDR­-730 .Stáhnul sem též nové oficialní ovladače Catalyst 3.9 ze stránek ATI.Byl s tím trochu problém,poněvadž i když mám stáhlý ůplně nový RivaTuner­(v.14­),tak oficialně jsou přibalené skripty ­(myslím že i samotný RivaTuner­) určeny­(a certifikovány­) pro Catalyst3.8­(i když jsem snad někde i zahlíd že neoficialně s těmito novými ovaladači kompatibilní je­).Hned prvním problém jsem spatřil,když na úvodní stránce RivaTuneru mi to nenadetekovalo ovladač.Tak že mi nešlo high­-level tweaking,ale low­-level šel a hlavně skripty použít také.Pozn.: měl jsem s těmi skripty krutý boj­-pořád mi to psalo
(ted presne nevim, neco ve smyslu skript nebyl zaveden,kvůli ­"file .....něco......2x­"),Poté to zas snad i šlo po několika násobném hledání spravného souboru atimtag2.sys­(snad i úspěšně:­-­),pozn. to pochopíte dál:­-­)­),ale vždycky když jsem se podíval do info pořád tam bylo ­(4x1pip­).Tak jsem ovladač3.9 znova na tvrdo přeinstaloval,skripty se podařilo použít napoprvé:­-­),ale v info pořád­(4x1­):­-­(,tak jsem schválně restartnul comp a Huurááá ­(8x1­)Prostě chyběl ten restart .Takže mi vzniklo něco jako Radeon All­-in­-Wonder 9800XT.Chybky v obraze žádné.Ale přeci jeden malý problém s touto kartou mám.Dělá mi malé,i když znatelné
chybky ve 2D a to mi dělala už i se starými ovladači přibalenými na CD i s novými ještě před takt. i softmodem­(A jak jsem někde vičet,prý pomahá vypnout Fast­-Write,ale pořád to sámé­-no nevim­).Ty chybky to dělá na specifickych mistech třeba v záložce Smartguard­(paradoxně kde je položka Fast­-Write ­(ve výběrech je černě kolečko rozazané a dokonce i tam,kde neni!!,někde zase zmenšené zaškrtávací položky­-i když tyto popsané chyby jsem zatím spozoroval pouze v nastavení upřesnit vlastnosti zobrazení.Ale taky občas se někde na ploše­(ve videu ne­) vyskytne jakoby více malých krátkých vodorovných čárek.­"Je to špatný kus? blbé ovladače?přetaktovaný systém­-rád bych to věděl,ale nazkousel jsem se už dost,takže se mi do toho už moc jít nechce,když to funguje a ty málé anomálie mi zas tak nevadí,když stejně hraju hry,nebo koukám na filmy a tam vůbec žádné anomálie nepozoruji,takže se s tím asi smířím.Byl bych rád,kdybyste se k mému článku vyjádřili a napsali na kolik se vám ji podařilo dostat­(a to sem jí vlastně ani nezkoušel na kolik jí dostanu na max,myslím,že ale už s ni nehnu ani o hertz­).Taaakže viva ATI viva Hercules a viva chlápkům co udělali RivaTuner.A to všecno za 8000šupů.
Odpovědět0  0
AloisArnost | 16.11.200318:55
Mam tu grafiku 3 dny doma a porad zapasim s TV tunerem. Prijde mi, ze si dela co chce.
1.a­/Ma problem s DX9,0b, opravny patch se da stahnout na
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ­( diskuze ke grafice Hercules RADEON 9800 se AIW­)
Odpovědět0  0
piters (23) | 17.11.200311:25
Pokud budes mit cistou instalaci Win XP a strcis tam instalacni CD co jsi k tomu dostal, tak ti pojede vsechno po dokonceni instalace z tohoto CD.
Je tam MMC 8.6.
Pokud chces MMC 8.7, Tak nainstaluj DirectX 9.0B, opravny patch, opravene drivery od ATI ­- posledni vydani ­- catalyst 3.9.
Microsoft ­(r­) DirectX ­(r­) 9.0 and Windows Media Encoder 9.0 must be installed prior to attempting to install MMC. ­- podminka ­-­-
Spust instalaci DVD a potom MMC,restart a melo by vse choditEURO 2 dej az po naladeni .Ja pouzivam dodnes na kabelovku region nemecko a no problemo.
NIC OD NIKUD NEKOPIRUJU A NEPREPISUJU...pokud pominu jak jsem si s AIW 9800 SE hral s odemcenim...a TV TUNER a ostatni MMC slape bez problemu.
-­-pokud jsi tam mel jinou grafiku tak ji nejdriv odinstaluj a dej standart VGA a az potom instalaci nove karty ­- pokud nechces formatovat.
-­-Jen musim rict, ze Hercules mne mile prekvapil s tim instalacnim CD, ted uz je ta instalace opravdu i pro mongoly, kdyz si vzpomenu na stare casy All in Wonderu....
Odpovědět0  0
AloisArnost | 17.11.200312:14
Diky za rady, tvuj typ na region Nemecko mi pomohl v tom, ze jsem projel vsechny regiony. Nejlip vychazi Dansko, tam nejde zvuk jen u par ceskych stanic, jinak je vse velice rozumne naladitelne. Pouzil jsme cistou instalaci win xp cze a cd od Herculesu , nic jineho... . Zkusim ted ynainstalovat dorect x 9b k nemui patch pd microsoftu a pak media encoder 9.0 a nakonenec novy mmc..Diky moc
Odpovědět0  0
GAMESNIK (7) | 6.11.20038:51
mohl by me nekdo vysvetlit,jak se ma zazalohovat ten soubor ati2mtag.sys?kde ho najdu a jak mam postupovat v tom rivatuneru?dekuji.nikdy jsem tyto veci nedelal,tak si nechci odhulit tak drahou kartu.a neztratim zaruku?diky diky
Odpovědět0  0
Pidapida | 6.11.20039:09
Nic zálohovat nemusíš, RivaTuner to za tebe udělá sám. Pusť RT, najeď na záložku PowerUser, dole vyber Open patch script, vybereš adresář PatchScripts, Ati, SoftR9x000 a soubor podle toho, co máš za OS ­(98,Me x XP, 2000­). Ještě to po tobě bude chtít najít ňákej soubor , něco jako ati­(nevimco­).vxd, najdeš ho ve windows­\system nebo windows­\system32, musíš ho NAPSAT do názvu souboru, nenabídne se na výběr, nevím proč, dáš otevřít, napíše ti to něco ve smyslu OK a je to. Starej atimtag se přejmenuje na atimtag.old ­- kdyby to náhodou nšlo, tak jím musíš zpět přepsat ten novej. Uf, to je asi cely. Mě to funguje bez problému, rychlost se zvedla podle CodeCreatures z cca 2š00 bodů na asi 3700, což je docela slušnej rozdíl.
Odpovědět0  0
GAMESNIK (7) | 6.11.20038:43
jsem amater a chci si koupit novy hardware,tak me to zajima.dekuji
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 6.11.200311:57
Karta ma televizni vystup jako vsechny ostatni karty Radeon. Takze by nemel byt zadny problem a muzete vesele parit. Ale k tomu neni potreba AIW Radeon, staci i normalni. Hlavni vyhodou AIW je televizni tuner a tv vstupy.
Odpovědět0  0
amonte10 | 6.11.20037:37
celkem dobry,jen mala nepresnost­-pameti jsou stejne jako PRO verze na 340Mhz­(680DDR­).este by tam mohlo byt neco o pretaktovani­-hlavne ze pokud odemknete zbyle 4 pipky,tak mate plny RADEON PRO.ja takovy stesti nemel a objevuji se mi tam chybky,ale i tak ta karta za to stoji!
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 6.11.200311:54
Mel jsem v ruce jiz nekolik karet s cipy Radeon 9800Pro, vesmes se jednalo o Hercules, Sapphire a HIS. A vsechny mely pameti Samsung s oznacenim xxxx­-GC2A ­(koncova 4 pismena uvadeji rychlost­). A jak jste si mohl vsimnout, testovana karta mela pameti xxxx­-GC33. Takze pameti stejne nejsou a je mezi nimi rychlostni rozdil.
K pretaktovani....myslim, ze zajemci se budou zajimat hlavne o tuner a AIW vlastnosti nez o pretaktovani.
Odpovědět0  0
Puskin | 6.11.200312:57
Mno, nerad bych se mylil, ale zajemci z rad gamesniku a PC fandu se o tuhle kartu zajimaji HLAVNE proto, ze je velka sance uspesne odemknout zbyvajici 4 pipky ­(tak jako se to povedlo mne­), a mit PLNOHODNOTNY RADEON 9800PRO spolu s moznostmi AIW za smesnou cenu. A k tem pametem, nevim, jake tam jsou ­(blbec jsem tam nalepil pasivy TweakMonster BGA ramsink drive, nez jsem se na ne podival­), ale slapou mi na 360MHz ­(jadro 410MHz­) bez artefaktu... Takze shrnuto a podtrzeno: nejlepsi karta tohoto roku!
Odpovědět0  0
amonte10 | 6.11.200313:21
s taktenim souhlas­(proc davat 20000.kdyz muzes 8000 ze?:­)...s tema pametma sem to myslel trochu jinak­-nejsou stejny jako v PRO verzi a je mozny,ze samsung udava 300MHz,jen sem chtel napsat,ze uz od vyrobce to beha 340 a taktnul sem to na 360 bez pasivu.z clanku to vypada,ze behaj jen 300..ale mel bych dotaz­-nemuzu zprovoznit picture in picture­-dokonce sem na to i otevrel manual ,ale nak to nastaveni nesedi­-ma s tim nekdo zkusenosti? tech 8 pipek ti celkem zavidim­-ja to otevru a mam na obrazovce sachovnicovy ctverecky:(
Odpovědět0  0
piters (23) | 10.11.200312:46
na to potrebujes druhy tuner, a spustit tnovu instalaci MMC, potom se ti objevi, kdyz das prave tlacitko volba na spusteni druheho obrazu, s jednou kartou AIW to neudelas.Zkousel jsem kombinaci s TV Wonder a slapalo to OK.Samozrejme ze kdyz ho tam das, tak se ti musi i ten TV wonder korektne nainstalovat, tzn,. ze ti pribydou neve zarizeni v systemu v sekci video a zvuk. zarizeni
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.