reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.3.2007, Michal Učeň, recenze
Jste majitelem notebooku a často cestujete? Nenávidíte věčné balení myši a touchpad je pro vás příliš pomalý? Vaše problémy může vyřešit bezdrátová myš s přenášením a nabíjením v PCMCIA slotu - HP Bluetooth PC Card Mouse.
JIP.XF.cz (99) | 10.3.20070:45
Sice v notebooku mám slot pro Express Card 34­/54 místo této staré PCMCIA, ale to, že nemohu používat tuhle myš mi vůbec nevadí:­)
Tři měsíce používám klasickou USB mini optickou myš A4tech MOP 57 ­(1kolečko, 3tlačítka­) za 150 korun a musím říct,že jsem maximálně spokojen:­) Po funkční stránce je úplně shodná s lepší velkou optickou myší včetně kolečka. Co se týče skladnosti, tak s kvalitní brašnou, která má dostatek kapes, ve které se dá schovat malá myška, člověk nemá problém;)
Odpovědět0  0
Chequer | 8.3.200715:10
Stowaway Bluetooth Travel Mouse
Tuhle mys pouzivam uz cca rok s max spokojenosti.
http:­/­/www.thinkoutside.com­/products­/msbtue­/btmouse_product.html
Vyzdr cca 9 dni. + jako jedina ma ovladace i na PDA ;­-)
Odpovědět0  0
ptipi_ | 8.3.200711:49
O téhle myši jsem vážně uvažoval, ale v této recenzi mě dost zklamala. Snad časem vydají novou verzi pro PCMCIA, která bude mít i skrolovací plošku­(ideálně s příčnými výstupky, ať je nějaká hmatová odezva pro jedno ­"cvaknutí­" kolečka­) a doufám i s dořešeným SW­(nevěřím, že připojení myši nejde automatizovat do podoby, kdy by stačil jeden stisk tlačítka­). A ExpressCard verze bohužel pro mě není, protože slot mám jen 34­-ku.
Odpovědět0  0
duris | 8.3.200718:30
skrolovacia ploska by sa tam fakt hodila, ale myslim zeto naco je ta mys urcena splna bez problemov. Pravdou je ze keby ju pouzivam ako moju jedinu mys tak moze nastat problem s dobijanim... Ovsem ja pouzivam ako primarnu mys inu bluetooth mys ­(klasicku­) a tato sa stale nabija tym padom... cize ked som mimo mojej primarnej mysi, vzdy mam tuta v slote pripravenu na pracu. S tym sparovanim je to divne... mne to ide uplne bez problemov...a to ani nemam najnovsi bluesolei , len ta verzia co bola s notebookom.
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 8.3.200720:08
Jako záložní myš na cesty je to určitě dobrá volba, jen ta cena tomuto záměru moc neodpovídá.
Odpovědět0  0
MadCap (57) | 8.3.200721:44
Mys sa normalne paruje automaticky, staci pomackat trosku tlacitka na nej a automaticky bezi ­(aspon ta moja­). Inak bez scrollu je fakt na prd a vobec, na cesty je 10x lepsi trackpoint ;)
Odpovědět0  0
duris | 8.3.20078:57
K tomu spojeniu po kazdom vypnuti. Som vlastnikom tejto mysi a ziadny taky problem nema. Mys vytiahnem z PCMCIA slotu. stlacim niektore tlacitko ­(prave alebo lave ­) a bez problemov sa pripoji automaticky. Presne tak isto ako mys od Microsoft Laser Mouse 8000 bluetooth. dokonca pouzivam aj BLueSOLEI. tak zrejme bolo nieco zle nastavene. Tlacitko conect som stlacil iba raz ked som mys prvy krat nastavoval. K praktickym skusenostiam, najvacsou prednostou je ze mys mate stale zo sebou. Ked potrebujem na ceste len tuknut nejaku drobnost tak so spravym aj s touchpadom , ale ked zistim ze je to zlozitejsie len vytiahnem mys a je to , ziadne hladanie v kapse , ziadne zapichavanie usb adapteru ... najvysia spokojnost. :­-­) cena je sice vyssia ale v podstate vsetky bluetooth mysi kvalitne maju tak nastavene ceny.
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 8.3.20079:21
Zdravim, diky za doplneni. V mem pripade mi to doopravdy nefungovalo. Obnoveni pripojeni pomoci stisku nektereho tlacitka mysi mi fungovalo jenom pokud byla mys ve spankovem rezimu, ale pokud jsem vypnul notebook nebo ho uvedl do spankoveho rezimu, pak jsem mohl s mysi delat co chtel a bohuzel ke spojeni nedoslo. Mozna tedy byla chyba v samotnem notebooku a nastaveni BT.

Mne se jevil jako nejvetsi problem to, ze se mys nabijela jen pri zapnutem notebooku, coz je logicke ze v tu chvili zrovna mys potrebuji.
Odpovědět0  0
MKc | 8.3.20079:41
Ten samy problem. Pri opetovnem zapnuti NTB musim mackat connect a doufat ze se spoji jinak musim pres blutetooth managera to sparovat. Dost ­"naprd­". Kdyby nekdo prisel na nejake reseni jak to zprovoznit aby to hned po startu PC bylo sparovane, byl bych velmi vdecen. Takto je to o nicem :­(
Odpovědět0  0
Miko_nemamporucelogin | 8.3.200711:17
Já zas pozoruji trošičku jiný problém s BlueSoleil sw. Mám MSI BT USB adaptér a jakmile odpojím Nokii 6310i, vypnu PC ­(stolní­) a zapnu, mobil to nenajde, musím v sw spárování zrušit a znova vyhledat. Slyšel jsem víc kritiky na sw BlueSoleil, možná na tom bude něco pravdy.
Odpovědět0  0
Mem___ | 11.3.200710:27
BlueSoleil miva ruzne problemy, overte si kdyztak na webu, ze mate vzdy nejaktualnejsi verzi, mne to pomohlo vyresit parovani externi GPS pres USB dongle
Odpovědět0  0
easy_man | 8.3.20077:57
byt porad Učeň a nikdy se nestat mistrem sveho oboru
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 8.3.20079:17
Ano, mám to holt v životě těžké :)
Odpovědět0  0
Marzo (96) | 8.3.200719:56
ale na karte mas Vcen :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.