reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.4.2009, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Že i laserovka střední třídy může vypadat elegantně nám ukazuje HP svým modelem CP2025. Důležitější jsou ale vlastnosti jako rychlost, nízké provozní náklady a spolehlivost. Podívejme se tedy, zda i v těchto ohledech dnes recenzovaná tiskárna obstojí.
Jirka Dorazil | 28.10.200910:53
Mám dotaz, co se stane pokud dojde barevný toner? Zablokuje se tiskárna, nebo bude dál pokračovat v provozu jen s černým tonerem? Případně bude tiskárna tisknout i bez přítomnosti barevného toneru?
Odpovědět0  0
randomofamber (40) | 1.4.200911:27
Dobrá recenze, jen váhám zda v případě laserové tiskárny je technicky správné mluvit o ­"barevných inkoustech­"...
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 1.4.200911:50
Díky za upozornění, nevím, jak se mi tam ty inkousty dostaly :­-)
Odpovědět0  0
kolecko (40) | 1.4.200914:50
No, ked sa uz niekde tie atramenty spomenuli,
mozno by bolo zaujimave porovnat farebny laser s farebnym atramentom rady OfficeJet.
Brat ma v office C2015n, doma L7590.
Viem, ze to nieje rovnaka trieda ­(hlavne v predpokladanej zatazi­), ale po dlhej dobe by som dal asi prednost atramentu.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 1.4.20090:55
Mohu poprosit o otestování některých levnějších tiskáren zvládající oboustranný tisk ­(ať už jednoprůchodový nebo více průchodový­).

Mám vyhlídlou Canon i­-SENSYS LBP3300, na kterou jsem četl jen chválu, ale přeci jen bych rád nějaký test.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 1.4.20098:21
A např. Samsung CLP­-315 nebo Samsung CLP­-315W nee? To není špatný kousek. Levné tonery ­(černá na 1500 stran cca 1000,­- Kč s D, berevné na 1000 stran cca 900,­- Kč s D­), fotoválec na 24000­/8000 BW­/Color stran ­(cca. 2700,­- Kč s D­). Možnost nainstalovat ­"barevný­" ovladač, ale také i ­"mono­" ovladač, kdy se nepoužívají barevné tonery při tisku, ale jen černý. Duplex je však manuální.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 1.4.200913:54
CLP­-315 již máme doma. Tisknout na ní skripta o 200 stranách je ale za trest. Je neskutečně pomalá.

Barevný tisk nepotřebuji :)
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 1.4.200914:04
Tak to nevím, proč jste si pořizovali barevnou tiskárnu ­(to mě hlava nebere­). To jsou u vás vyhozený peníze, když pořídíte barevnou tiskárnu na které nebudete barevně tisknout.

Je to prostě tiskárna jen se 16 stranami za minutu při černém tisku. Umožňuje však tisknout barevně za slušný peníz. K tomu jsem si ji pořizoval. Na fotky mám však inkoustovku s mnohem vyšším rozlišením a termosublimační tiskárnu.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 1.4.200914:27
Barevná je doma, u rodičů. Tiskárna co chci je pro mě na kolej, kde se tisknou jen texty ... ať už skripta nebo taháky :)
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 1.4.200914:50
A v jaké ceně by jste si rychlou ­(nad 16 str­/min­) černobílou laserovou tiskárnu s duplexem představoval?
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 1.4.200915:00
LBP­-3300 co zmiňujete Vám možná poslouží dobře. Jestli Vám stačí černobílý tisk, rozlišení 600x600 a rychlost až 21 str­/min, tak proč ji nepořídíte a neulevíte si od neskutečně pomalého Samsungu ? :­)
V čem je problém?
Odpovědět0  0
guzii (375) | 1.4.200916:44
Sakra, vypadá to, že jsem nakonec tím nejhorším člověkem v této diskuzi :­)

Nevšiml jsem si dříve zde testovaného modelu Canon i­-Sensys LBP3370, proto jsem se doprošoval testu 3300. Jen jsem si chtěl tak jako každý jiný člověk potvrdit kvality u někoho, komu pročlo rukama víc tiskáren, než nám ostatním.

Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 1.4.20099:10
Z duplexních tiskáren byly již loni testovány ­(černobílé­) modely Canon i­-Sensys LBP3370 a Samsung ML­-2851ND. V případě barevných tiskáren recenzovaných v tomto seriálu podporují duplexní tisk všechny modely ­- buď lze duplexní jednotku dokoupit jako volitelné příslušenství, nebo se musíte již při nákupu rozhodnout, zda chcete model s duplexem nebo bez. Btw. Samsung CLP­-315 již byl rovněž před pár měsíci recenzován. Všechny recenze najdete tady:
http:­/­/www.svethardware.cz­/tiskarny/
Odpovědět0  0
inetMark (61) | 1.4.200912:07
Co znamena ten duplex prosim? :)
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 1.4.200912:25
To znamená, že tiskárna umí automaticky tisknout oboustranně, aniž by uživatel musel otáčet stránky.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 1.4.200912:40
Duplex neznamená, že je automatický. Duplex u tiskáren může být automatický ­- tehdy udělá tiskárna automaticky oboustraný tisk. Dále manuální duplex ­- tiskárna vytiskne dokument na lícových­/lichých stranách poté požádá obsluhu o opětovné vložení vytuštěných stran do podavače a pak vytiskne rubové­/sudé stránky dokumentu.
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 1.4.200913:26
Samozřejmě, odpovídal jsem zjednodušeně ­- manuální duplex podporuje každá tiskárna. Duplexní jednotka je jednotka pro automatický oboustranný tisk. Pokud o tiskárně píšu jako o duplexní, logické je, že jde o tiskárnu s duplexní jednotkou.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.