reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou

30.11.2011, Matěj Doležal, recenze
HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou
Společnost Hewlett Packard představuje 22" monitor s technologií panelu typu TN a vybavený webkamerou, mikrofony a reproduktory za cenu kolem 4 700 Kč. Dokáže monitor nabídnout i kvalitní obraz?

Pozorovací úhly


TN panely jsou obecně známé pro špatné pozorovací úhly a LA2206xc tento fakt nevyvrátil. Při pohledu zpříma jsou barvy v pořádku, ale pokud se na monitor díváte seshora, jsou barvy zcela odlišné. Na videu jsou tyto pozorovací úhly zobrazeny na velmi barevném a členitém pozadí.




Kontrast


U testovaného modelu byl nejvyšší reálný kontrast při nastavení jasu v OSD na 100 % a kontrastu v OSD na 97 %.Toto nastavení můžete případně vyzkoušet, pokud tento monitor vlastníte. Nicméně u každého vyrobeného kusu se tato hodnota může mírně lišit.


Průběh jasu


Každý z nás je bezpochyby zvyklý na odlišné nastavení jasu. Coby maximální hodnotu jasu jsme naměřili 248,4 cd/m2. Oproti monitoru HP 2710m, který jsme v redakci měli nedávno, je tato hodnota poloviční. Podsvícení není zdaleka tak silné, přesto se nemusíte bát, neboť i tento skromnější rozsah podsvítí monitor dostatečným způsobem.




Stabilita jasu


Stabilita jasu u LA2206xc je naprosto perfektní. Test jsem pro jistotu měřil dvakrát a ani při jednom měření jsem nedokázal změřit prodlevu do "plného" stavu podsvícení. Uvedené úrovně jasu je dosaženo prakticky okamžitě.





Podsvícení


Výsledky testu homogenity podsvícení bývají zpravidla u levnějších monitorů špatné. Grafické zobrazení homogenity spíše představuje zmuchlaný papír, nebo podobné nepravidelné útvary. U tohoto monitoru to dopadlo neutrálně. Na grafu nejsou žádné výrazné propady, jen je na krajích monitor podsvícen o něco slaběji.












reklama