reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.3.2008, Josef Brož, recenze
Notebooky Pavilion zaujmou nejen designem, ale i přijatelnou cenou. Hnacím motorem je AMD Athlon 64 X2 TK-57 a čipset nFORCE 630M s integrovanou grafikou NVIDIA GeForce 7150M. To doplňuje kvalitní širokoúhlý displej, webová kamera a dálkové ovládání.
prodat (2) | 7.4.200813:43
bohuzel nemate pravdu objevuji se u nich i ceske modely s ceskou klavesnici s beznou zarukou v CR , takze nechapu co Vam vadi, pokud poukazu na nizsi ceny nez bezne. Pokud se jedna o CR model, ktery od nich mam , mezi beznym zbozim a timto neni absolutne zadny rozdil . Ze byste byl prodejce HP notebooku a vadila Vam levnejsi konkurence ? Kazdy at porovna
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 7.4.200813:51
Dovolim si oponovat. Aj na notebooky s ceskym P­/N dava dany obchod zaruku len 12 mesiacov. Co je problem, lebo original zaruka od HP je 24 mesiacov.
Takze tie notebooky zakonite budu mat nejaku vadu ­- otazka uz je len, aku. 12 mesiacov je totiz povolenych len pre pouzity tovar... A to je ten ­"zadny rozdil­", ktory sa tu snazite naznacit s Vasim nickom ­"prodat­" ­(teraz uz len cakam, kedy sa prekecnete a vykluje sa z Vas predajca danych NB­).
Odpovědět0  0
prodat (2) | 7.4.200813:03
Zkuste se podivat sem http:­/­/www.importer.cz­/644­-Notebooky_notebooky­-HP.html
vozi prave Paviliony a maji tam vzdy o dost lepsi ceny nez v beznem prodeji.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 7.4.200813:15
1, Vymazte tuto reklamu dokelu...
2, Repasovane­/pouzite kusy z HP Renew? Dakujem, neprosim. Navyse cudzojazycna klavesnica­/Win a zaruka LEN u predajcu...
Odpovědět0  0
mikeeY | 3.4.200810:12
zdravím, potřeboval bych poradit s wifi... při stáhnutí netstumbleru mi program wifinu nechce lokalizovat, máte někdo podobné problémy? při tom wifi ovladač je aktualizovaný, měla by fungovat ­-> no wireless adapter found!
Odpovědět0  0
belerophon | 16.3.200817:09
Má tento ntb bluetooth? Pred dvoma dnami som si ho objednal a az po objednani som zistil ze nema BT. Na svethardware pise ze ma ale oficialne vsade pisu ze nie...tak kde je pravda...niekto kto ma tento ntb a ma priamo skusenost s pritomnostou BT v tomto notebooku? Dakujem
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 16.3.200819:52
Notebook NEMA mat bluetooth. Overene s HP i distributorom.
Odpovědět0  0
Hawkey (11) | 5.3.20088:52
"přesto HP nabízí v této oblasti modely HP 500 a HP 510­"
- nenabízí. Už dlouho se prodávají modely HP 530. Je to drobnost, ale před psaním takovéhoto článku by autor mohl kouknout, co se vlastně prodává.
Také informace, že HP zaspalo, ale teď přichází s modely Pavilion, není přesná. Za velkou loží se Paviliony prodávají nejmíň 15 let.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200818:59
ja uznavam segmenty cenove. Design a rozlozenie portov je subjektivna zalezitost, niekomu sa paci viac pavilion a niekomu n200 ­(mne n200­). Hladim na to ale i z hladiska pc technika, ked mas nainstalovat xp na pavilion a to n200 a ked potom mas najst drivere, tak ta sakra potesi, ze lenovo to ma vsetko na svojej stranke, a na to hp musis prechadzat kopec for, a az potom sa dozvies, ze vlastne zvukovka je realtec a nie to co uvazda na svojej stranke HP. HP by sa malo za sucastnu radu pavilion hanbit, s nx6720 problem s drivermi nieje­/nebol.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.200819:19
No, segment cenovy je len jedna z moznosti segmentacie; predavat Paviliony do firiem je tazke zlyhanie predajcov.

Ad Pavilion ako taky ­- tuto tazko zlyhava marketing na vsetkych stupnoch, ktory nedostatocne zdroraznuje, ze Paviliony NIE SU urcene na beh s inym nez predinstalovanym OSkom. Toto navyse trosku nepochopilo ani HP, ktore akosi nepostrehlo ze vela ludi sa bude chciet vratit k XP ­(resp. postrehlo, ale peniaze od MS maju vyssiu hodnotu­). No a ked si zoberies do uvahy ­"zlate ceske rucicky­" ­(a aj slovenske­), ktore maju doma kolnu na vsetko ­(a myslim tym naozaj na vsetko­) tak je Pavilion pre typickeho ­(ceskeho­) kutila hotova pohroma.

Je to vsak aj vina zakaznika ako takeho ­- ma dostatok moznosti zistit si ako to vlastne je resp. sa opytat fundovanych ludi ­(nie vsak typu susedov syn­). Velmi rychlo by prisiel na to, ze Pavilion a XP sa velmi nemusia... Ale to je tak ked predava v prvom rade cena a az niekde vzadu je profesionalita. Napr. ja to VZDY zdoraznim a pokial si niekto nie je isty tak mu Paviliona proste nepredam; radsej mu zdovodnim ze je vhodnejsia 6720s ­(nie nx6720 ­- evidentne mas medzery v oznaceniach ked nevies ani poriadne nazvoslovie­) s Vistou Business a automaticky im objednavam original HP media pre XP Pro zadarmo.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200820:25
ibaze chudak zakaznik ­(a aj predajca­) nema sancu vediet dopredu, ze ovladace pavilion na xp na stranke niesu­/su zle. To zistis az ked to instalujes. Taktiez 6720s ­(spokojny?­) nemozes vediet dopredu, ze na nanutenej a nasledne zaplatenej viste nepojde usb tvtuner pinnacle. V lete prestanu predavat XPcko, potom len nastane pohroma ­(domacim to je jedno, ale co spravime s firemnymi??)
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.200820:40
Cuduj sa svete, ale ja to viem ­(a to nie som vlastne ani predajca­). Proste ked sa ukaze nieco nove tak letmo prebehnem podstatne veci ­(dostupnost ovladacov, nejake zakladne prislusenstvo, specifikacie a pod.­). To ze to predajcovia nevedia je cisto ich problem­/lenivost.

TV Tuner je problem vyrobcu tunera; kopec inych tunerov pod Vistou beha tak preco nie Pinnacle? Tu je zasa scestne obvinovat cisto samotny MS ­- Pinnacle mal dost casu sa pripravit a ze to nevyuzil ­- jeho smola ­(alebo zamer?­)

XP ­- no budeme kupovat Vistu Business a modely, na ktore vyrobca este bude vydavat ovladace pre XP ­(teda business modely­) + instalacka pre XP v kancli ­- so easy. A postupne treba rozmyslat, ako Vistu integrovat do business prostredia ­- ten krok raz bude musiet prist, takze je daleko pragmatickejsie pomaly to skusat­/testovat nez sa Viste branit a potom dostat terapiu sokom.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200821:19
1. xp na pavilion6000 bezi, ovladace su, kedykolvek ktokolvek pri troche trpezlivosti to spojazdni

2. pinnacle, vista a HP6720.. ja chapem ze to je chyba pinnacle, ale vysvetluj klientovi, ze koho je to chyba. Teraz ma xp, book slape 5000x rychlejsie a tuner ide bez problemov. Az raz vyde sp1,2,3...x abo nove pinnacle ovladace tak sa k viste vrati.

3. ak sa raz xp prestane predavat, tak sa prestane predavat a budes musiet riesit omnoho nepohodlnejsi downgrade. Vista vo svojej podstate nieje zla, len na sucastnych pc ide strasne.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.200821:51
1, Vsak ano, treba trpezlivost... Ale stale je to drevorubacske riesenie, nemas tam veci typu Roxio, WinDVD a pod...
2, 5000x ­- to snad nie ;­) Ja napr. nevnimam ani XP ani Vistu ako pomale; nekupujem totiz to najlacnejsie ­(skor taky stred­) a nepotrebujem nahanat body v benchmarkoch ci sekundy pri bootovani.
3, Ked sa XP predstane podporova tak budem davat defaultne Vistu a sucasne kompy na Vistu prehodim. Ono poriadna firma­/podnikatel maju 4rocny cyklus vymeny IT ­(podla odpisov­) a ostatni su pre mna nezaujimavi prave kvoli tomu ze sa musim s vecami typu instalacia XP na Pavilion paprat hodiny­/dni, pocas ktorych by som mohol robit nieco ine => zarabat dalsie peniaze.
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.20089:40
Na tom mým už byly Visty ­"předinstalovaný­" ­(připravený v recovery disku k instalaci­). Zezačátku jsem na ně nadával, ale už jsem si zvyk. Sice tam chybí několik věcí, který jsem oplakal, ale člověk si prej zvykne i na šibenici :)
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 7.3.20084:30
K downgrade na XP ... HP je dost velky hrac na IT trhu, nedivil bych se kdyby problematicka instalace XP byla vysledkem domluvy mezi MS + HP.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 7.3.200810:37
instalacia problematicka nieje. Ovladace existuju, nieje snimi problem. Problem je len to, ze HP na svojej stranke tieto nema, a tie co ma nepasuju. Ci je to zo strany HP umyselne, alebo nieje ­(skor je, nieje mozne ze HP ich tam nema nahodou­) sa asi nedozvieme. Pre mna osobne je to impulz na prechod ku konkurencii. HP nieje jedine na trhu.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 7.3.200811:37
Mno... Problem zohnat drivery pre XPcka je aj napr. pri ASUSoch i Toshibach. A na druhej strane napr. nie su absolutne ziadne problemy s XPckom pre HP Compaq business, tam ich mas na stranke priamo stiahnutelne pre vsetky HP Compaq business modely.
Ono MS ma mocne chapadla, takze drivre pre XP na domace modely zozenies aj u inych vyrobcov len velmi tazko; lepsie to je s business modelmi kde MS musi respektovat ton velkych korporacii ­(bez ktorych by bol v... vsak vieme kde­).
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 4.3.20080:27
Jen bych se dovolil pozastavit nad větou:
"Po stránce ceny a výbavy lze notebook srovnávat s konkurenčními produkty Acer, MSI nebo Asus.­"

Nechci kritizovat, ale k dostání je papírově obdobně vybavené MSI s numerickou klávesnicí za cenu 13000 s DPH bez operačního systému ­(model VR601X­-079CZ­). Nikde jsem nenašel jeho recenzi, což je škoda. Ale co jsem stihl vypozorovat tak notebooky MSI jsou poslední dobou už vcelku kvalitní, i když srovnávat kvalitu šasi a možná i displaye s tímto HP asi nepůjde.

Cenový rozdíl za papírově obdobný přístroj 8000 ­(­-2000 za Visty­) mi přijde dosti solidní. Opravdu by mě zajímala recenze výše zmíněného MSI, nemáte ji v plánu? :­-­)
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.20081:40
podobny book som mal vcera a instaloval som tam klientovi xp. Konkretne 6675 tusim. 2jadrovy 1500mhz intel, 2GBram, nvidia8400M. Odhliadnime teraz od toho, ze hp nema na stranke ovladace, a tie co tam su nepasuju. Odhliadnime od toho ze book huci ­- vrtula sa roztoci aj pri chode bez zataze kazdych cca 20 sekund na par sekund. Teplota tela je vyborna, procesor aj vga pri max zatazi 65° bez zataze cpu 45, vga cca 55. Preco to pisem.. lebo brat ma MSI677x, ktore ­"jsou poslední dobou už vcelku kvalitní­" tak a tento ma 1800vku turionX2, 7600go. Huci jak lokomotiva aj ked nieje zatazeny, hreje sa na 80 procak a 90­-100 vga, telo booku je dost horuce. Tak a tento smejd chces porovnavat s HP? Od msi nechcem nic, okrem VGA a pripadne v najhorsom MB. Notebookom sa vyhni­/te veeeeelkym oblukom.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.20081:44
jo a eset pred 2 tyznami som mal takyto pavilion cislo neviem, ale bola tam len intel gma3100, a ten nehucal vobec, nehrial sa vobec a ovladace tiez neboli :­) Samozrejme v biose nejde zapnut ATA mode disku, treba upravovat instalacku xp. Naproti tomu lenovo N200 v biose krasne prepnutelne, ovladace komplet vsetky na ich stranke.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 4.3.200810:52
Ano Lenovo N200 je prikladny low­-end, snad tedy az na displej, ktery bych naopak oznacil jako otresny. Ale asi jsem moc zhyckany od S­-IPS :)
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 4.3.200810:10
Tak s 7600go jsem viděl i hučící asus, když ta grafika tak topí tak i notebook musí hučet, nebo se roztavit. Já se ptám na notebook s netopícím core2duo na 1,6Ghz a integrovanou grafikou x3100 od intelu!

Když si člověk do nepříliš kvalitního booku vybere topící komponenty, tak se není čemu divit.

Já chci od někoho porovnání s HP, ale takové které je objektivní tomu so jsem napsal. Tzn cca stejná a netopící výbava. Zajímá mě kvalita šasi a displeje, případně jestli tam není nějakej ultrapomalej disk...
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200811:01
pavilion s intel vga sa nehrial a nehucal, osobne mi nesedi dotykove ovladanie zvuku a ostatnych tlacitok rychleho spustenia. Design celkom ujde, aj ked nemam rad konektory vpredu. Naproti tomu lenovo N200 ma lepsie rozlozenie konektorov, bezproblemovu instalaciu XP a bezproblemovy download ovladacov. Je to lepsia volba.
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 4.3.200811:08
Mě spíš zajímalo to MSI než Lenovo, ale dík za srovnání.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200811:43
to ti prave vysvetlujem cely cas, msi sa vyhni kilometrovym oblukom. Ber lenovo, hp, fujitsu­-siemens popripade dell.
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 4.3.200812:52
Dobře, dejme tomu, že mám limit 15000 s DPH, licenci windows mám studijní a chci nový NTB. Požadavky na diskový prostor alespoň 120GB, RAM minimálně 1GB­(se zbývajícím volným slotem­) nebo 2GB, procesor bych chtěl dvojjádrový a úsporný tak, aby notebook vydržel alespoň 2h na baterky.

Můžeš mi prosím doporučit nějaký notebook, který je rozumný a vejde se do kritérií, moc se v poli notebooků teď nepohybuju, tak nevím, děkuju moc. Doufám, že to není scifi. :­-)
Odpovědět0  0
ladajancik (23) | 4.3.200815:55
Muzu doporucit FujitsuSiemens Amilo Pro V3505 ­(15,4­" 1280x800, Intel T2450, 2x512MB RAM, 120GB HDD, WiFi abg, BT, Gb LAN, 4x USB, PCCard, ctecka 3v1, WinXP Home ­) za cca 12890,­- Kc s DPH ­- budou naskladneny tento ctvrtek, k dodani od patku.
Odpovědět0  0
snajprik (1551) | 4.3.200817:12
Ja len tolko :­) Nemam rad ked niekto použije v jednej vete slova notebook a dvojjadro, však je to hovadina na X2 v 99,9% apikacii je dvojjado pomalšie alebo rovnako vykone ako jednojadrovi procesor ten isty druh ta ista frekvencia a kvôli tej jednej tisicine programov mať v NB dvojnasobnu spotrebu je somarina na X2. Pochybujem že by niekto na NB od rana do večera graboval filmi! Na aplikacie, vačšinov pofesionalne čo využivaju viacjadrove systemi sa Notebooky nepouživaju, na to sa použivaju serveri, alebo graficke stanice!
A ku grafickym kartam hlavne staršie nvidie tie nikdy neoplivali nizkou spotebou ­(8x00 rada­), takže kombinacia dvojjadroveho procesora a vykonej nvidiackej grafiky je nie velmi dobrym riešenim ­(to sa vyjadrujem sakra slušne­), a určite nie riešenim, studenim tichym a s velkou vydržou!
A potom znižovať vykon na ukor grafickej, niekto radšej zoberie graficku 50x menšim vykonom, a necha dvojadrovi procesor ktory mozno raz za mesiac, alebo nikdy v živote notebooku nevyužije!
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 4.3.200821:26
Záleží na co se ten notebook používá. Osobně jsem odpůrcem výkonných grafik v NTB protože je většina uživatelů nevyužije a jedná se o zbytečně nenasytnou komponentu systému. Ale dvojjádra se musím zastat. Já ho u sebe na desktopu využiju s přehledem. Asi proto že se informatikou aktivně zabývám...
Odpovědět0  0
snajprik (1551) | 5.3.20086:41
Osobne by som mal biť ticho lebo mam aj ja dvojjadrovi NB ASUS M51SN AS014C T8300 3GB 250GB TV VHP :­)
Ale zase som konštrukter, pracujem dene 10h v 3D a programi čo su viacvlaknove a system my využiju na 100%
Ale ked chce niekto NB na internet a word, excel a sem tam nejaku jednoduchu aplikaciu ­(hudba film­) tak neviužije potencial ani jedneho jadra, tak na čo mu je dvojjadro s dvojnasobnou spotrebou? A hlavne je jednojadro lacnejšie. Bohate na to stači novi celeron 1,8GHz, turon 2,2GHz a GPU X3100 alebo ATI1270.
Potom mu NB pojde na baterie aj 5h ventilator vobec a pojde mu NB rychlejšie ako s dvojjadrom s nižšou alebo tou istou frekvenciou.
PS: Ako nechcem tymto uraziť žiadneho majitela dvojjadra :­)Ale ak chce niekto usporny, tichy, lacny a vykonny NB v beznych aplikaciach, tak nech na dvojjadro zabudne.
Odpovědět0  0
Zacker (3) | 5.3.200818:05
Tady je zase někdo chytrej, ten tvůj boží Celeron se neumí podtaktovat takže jede pořád na max frekvenci a žere víc než jakékoliv dvoujádro.
5 hodin s celeronem a základní baterií je hodně velká pohádka.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200819:04
problem je v tom, ze chces vela muziky za malo penazi. Neviem ako sa pohybuju ceny v cechach, ale v niektorom z predchadzajucihc prispevkov som pisal cenu jedneho z modelov lenovo n200 u nas. Bolo to bez windowsu 22k sk, cize cca 17k ck.
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 7.3.20084:26
Nechci vypadat jako placeny agent Asusu, ale nebal bych se ani jejich notebooků..
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.200811:14
Ehm, porovnavas 2 neporovnatelne produkty. N200ka je urcena skor DO PRACE pre zivnostnikov a malych podnikatelov; Paviliony su urcene DOMOV na stol, do skoly a na volny cas.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 4.3.200811:39
urcene? cim to, ze notbuk rovnakej konfiguracie jeden je do prace a druhy na volny cas? Su vykonovo take iste presne uplne nachlp rovnake pc, len jeden robi lenovo, druhy HP. N200 je v danej cene ­(ten co som mal ja bol 1,46 2jadrovy intel, 1500 ram, 120GB disk, wifi, BT, dvdrw, taska, bezdrotova mys logitech, kamera+sluchatka, taska 22.000,­-­) Pavilion neviem kolko stal, ale ten predvcerajsi s 8400M stal 30.000,­- bez tasky a mysi. Od n200 sa lisil iba 8400M a integrovanou kamerou, jo a este lenovo malo citacku prstov.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.200812:04
No to je prave to ­- MHz a GB nie su vsetko co robi notebook notebookom ;­) Pavilion ma krajsejsi dizajn, dialkove ovladanie, audio­-tlacidla, vyssi jas displeja vistu home premium, servis 2 roky pick­-up&return. N200 ma strohy dizajn, skor lepsie rozmiestnenie portov, nizsi jas displeja, servis vsak len 1 rok ­(pre spotrebitelov 2­) ale zato lepsie rozmiestnenie portov. To je to co zaraduje notebook do jednotlivych segmentov, nie MB a GHz...
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.20089:29
Co se týče designu, tak si myslím, že Paviliony by ostudu nedělaly ani podnikateli. Sice jsou primárně zaměřený na domácí uživatele, ale proč ho nepoužívat k firemním účelům? U nás ve firmě mají lidi buď Dell nebo HP ­(ale nějakej strohej, celej černej, jenom se znakem HP na vnější straně displeje. Kupuje je firma,takže se není čemu divit­) a kdybych přišel se svým Pavilionem, tak rozhodně bude vypadat líp, než ty ostatní. Nehledě na to, že mám výkonější s větším displejem ­(firma kupuje se 14­").
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 5.3.20089:39
Vies preco nie je Pavilion urceny pre firmu?
- nema moznost rozsireni zaruky ­(jedine na 3 roky, ziaden onsite­)
- servis je v Polsku = bez notebooku si tak 2­-3 tyzdne
- sasi je poskrabatelnejsie nez pri HP Compaq
- nema poriadnu docking station
- nema business podporu ­(HP IT Resource center je fakt vynikajuce, ale len pre HP Business notasy­)
- nepodporuje oficialne WinXP
- HP Business je podrobnejsie testovany, viac sa kladie doraz na ergonomiu
Business ma mat proste ine priority nez dizajn a tlacitka play­/stop.
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.20089:57
Servis je v PL? To jsem nevěděl. To je teda pěkně na prd.
Jak je to s tím poškrábáním, to zjistím časem. Mám ho teprve šest neděl a cestuju s ním max. 2x do týdne a zatím v poho.
S tou podporou Win, ono to asi nebylo o moc jiný, když vyšly XP, ne? V tý době jsem NB neřešil, takže vůbec nevim.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 5.3.200810:35
Ved preto vravim ze to nie je pre business ;­) Ty to sice zanesies do lokalneho strediska ­(resp. si pre to pride kurier­), ale nasledne to ide do Polska.
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.200811:52
Řešením je koupit si ho pro business a doufat, že se nerozbije :D
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 5.3.200812:02
Negative ;­) Na onsite nedam dopustit, doma sa mi uz technik otocil asi 6x, momentalne som v zahranici a uz aj tu som mal navstevu technika u mna... ­(mam sice nejake geopatogenne pole okolo seba, ale ajtak­). A k Pavilionom onsite nie je...
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.20089:32
Zapomněl jsem ­- a ohledně portů mi to vyhovuje. Vpravo jeden USB na myš, na klávesnici jsem si zvyk a konektor pro napájení mi vyhovuje sice jen proto, že doma mám zásuvku vpravo od NB, takže je to přímo ideální a někomu by to možná mohlo trochu vadit, kdo to tak perfektní nemá, ale napájecí kabel má asi 4m a to asi stačí většině uživatelů.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 4.3.20080:23
Jeden postreh ­- ­"Řada HP Pavilion je vybavena displeji společnosti AU Optronics. V případě modelu HP Pavilion dv6710ec se jedná o typ B154EW02 V7. Věrnost barevného podání a kontrast displeje zvyšuje leštěná, tzv. glare úprava povrchu LCD.­"

Paviliony maju displeje od kde­-koho ­- LG.Philips, Samsung, AU Optronics, Chi­-mei... Urcite to nie je len AUO. Mimochodom, tieto AUO displeje mali strasny dithering ­- na sivych plochach bolo vidno riadne preblikavanie.

Mikrofon ­- naozaj ich ma dv6710ec dva? Podla popisov na webe ma dv6710ec len jeden, az vyssie rady maju dva.

A este poznamka k mechanike ­- podporuje aj LightScribe.
Odpovědět0  0
maninblack (8) | 5.3.20089:14
No jo, těch mikrofonů jsem si nevšim. Já mám dv6670 a tam mám dva. Jinak na té lesklé povrchové úpravě otisky nejsou vidět ­- pokud se na ně nedíváte a pokud svítí Slunce ­(slunce?­) a máte světlý pokoj, tak je ten displej nesledovatelný. Všechno se v něm odráží. Ale jinak je ten NB dobrej.
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 7.3.20084:05
Setkal jsem se ­(podrobneji­) s dvema Paviliony a oba mely displeje AU Optronics. Pochopitelně nikde netvrdím, že by šlo o dvorního dodavatele :­)
ad dithering ­- u tohoto modelu jsem si niceho takoveho nevsiml.
Diky za upozornění s LS, to mi uniklo.
Odpovědět0  0
CeCo (121) | 7.3.200811:38
No tak potom mozete s kludnym srdcom dopisat ze pouziva aj inych dodavatelov panelov ;­) Mal som v rukach asi 12 roznych modelov predavanych tu v CR­/SR ­(od dv61xx az po dv66xx­) a AUO bol asi len na dvoch; vacsinou viedol Samsung a LG.Philips.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.