reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Qtek 8310 – malý pomocník nejen na cesty

12.1.2006, Pavel Bureš, recenze
HTC Qtek 8310 – malý pomocník nejen na cesty
Operační systémy společnosti Microsoft mají v kapesních počítačích dlouholetou tradici, ale v oblasti smartphonů je společnost spíše nováčkem. V současné době si můžete pořídit přístroje s Windows Mobile 5, který je na velmi vysoké úrovni. Funkčnost celého zařízení ale nezáleží pouze na OS, ale velmi důležitou roli hraje i hardware. Qtek 8310 je v mnoha směrech výjimečné zařízení – obsahuje všechny podstatné bezdrátové technologie a díky vysokému rozlišení displeje a menší úhlopříčce je zobrazení textu i grafiky pastvou pro oči.
Fotografie lze vytvářet až do velikosti 1280x1024 pixelů, přičemž si můžete vybrat i menší rozměr. K zoomování slouží joystick, můžete využít až dvojnásobného zoomu (digitálního), zvětšovat lze v 5 stupních.


Jako nejpoužitelnější režim se jevila automatika, která si o trochu lépe poradila s horšími světelnými podmínkami při večerním focení než režim noc. Z dalších režimů máte na výběr např. stupně šedé či sépii. Veškeré úpravy však doporučuji dělat až dodatečně v PC; přestože různé úpravy fotografií v telefonech či PDA nevedou k výbornému výsledku, u Qteka je situace horší, na převodu např. do stupňů šedi by bylo třeba ještě zapracovat.

Vytvoření snímku trvá poměrně dlouho i při dostatku světla, doporučuji proto ruku s telefonem opřít o něco pevného, snímky pak nebudou tolik rozostřené.


Video lze natáčet v rozlišení 176 x 144 bodů, použitelné je zejména přímo na displeji smartphonu.

Kvalita fotografií je průměrná, spíše o trochu horší. Kdo čekal zařízení, které mu nahradí kompaktní fotoaparát, bude zklamán. Snímač sice produkuje fotografie je vysokém rozlišení, ale s nízkou kvalitou, snímky vypadají pěkně jen na displeji.
reklama