reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Sensation XE: přestrojený muzikant

16.2.2012, Jakub Doležal, recenze
HTC Sensation XE: přestrojený muzikant
Na první pohled připomíná klasický model Sensation přebarvený do jiných odstínu, dokonce i rozměry jsou na chlup stejné. V čem se tedy model Sensation XE liší a vyplatí se připlatit si za mobil s přívlastkem „hudební“?
Pro Sensation XE končí zhruba tři týdny dlouhé testovací mučení a já se nyní jako vždy pokusím sepsat své poznatky do následujících řádků a zejména odpovědět na úvodní otázku ohledně smysluplnosti koupě.

Pokud budu mluvit o kladech, mohu prakticky zkopírovat konec minulé recenze modelu Sensation. Líbí se mi totiž ta stejná robustní a tuhá konstrukce těla. Velmi příjemná ergonomie, která krásně pasuje do ruky běžného Evropana. Použitý displej nabídne jemné rozlišení a jako bonus dostanete propracované prostřední HTC Sense. Navýšení frekvence sice nepřineslo kýžený posun ve statistikách, ale telefon je prakticky vždy bleskově rychlý. Posledním výraznějším kladem jsou také sluchátka, která hrají opravdu dobře. Jen upozorním, že své kvality prokážou spíše u moderních hudebních stylů s větším obsahem bassů.



Jenže tam, kde model XE exceluje díky sluchátkům, tam propadá ve zbytku hudební aparatury. Místo kvalitních hudebních obvodů dostanete Sensation se softwarovým ekvalizérem. Dále od koupě může odradit fakt, že Sensation XE neumí ovládat hlasitost skrze přibalená sluchátka a nepochodíte ani u ostatních sluchátek od Monster Beats (např Solo HD), ačkoliv s tímto výrobcem probíhala prý úzká spolupráce. Tečkou za nepříliš povedenou hudební částí je nepodpora FLAC formátu a funkčnost vylepšení zvuku jen v nativním přehrávači.

Mezi ostatními nevýhodami toho není příliš mnoho a napadá mne jen displej SLCD, který není na přímém slunci příliš čitelný. Kvalita fotoaparátu neohromí, ale od mobilního telefonu nelze čekat zázraky. Tedy až na fotomobil Nokia N8, ale to je zase jiný příběh.

Tím můj výčet kladů či záporů končí a ke slovu se dostává zodpovězení otázky. Vyplatí se vůbec Sensation XE kupovat? Od svého předchůdce zdědil model XE řadu kladných stránek a jedná se velmi povedený model. K tomu vám výrobce přidá vyšší takt procesoru, větší baterii, 16 GB paměti a nadstandardně dobře hrající sluchátka. Zamrzí však fakt, že ačkoliv je telefon prezentován jako hudební, je právě v této sféře tak trochu nedotažený do konce. Konečná volba je na vás a případně doporučím pražskou prodejnu HTC, kde je velmi ochotný personál.


Zpracování a tuhost těla
Konkurence fotí lépe
Rychlost telefonu
Nedotažené hudební funkce
Nadstavba Sense
Odlesky LCD venku
Paměť 16 GB
Ikona Odkaz na databázi
Sluchátka Beats
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 12 500 Kč


Za zapůjčení Sensation XE děkujeme HTC.

reklama