reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hyundai L91D - střední třída 19" LCD

6.3.2006, Pavel Kovač, recenze
Hyundai L91D - střední třída 19" LCD
Značka monitorů Hyundai vždy poskytovala slušné monitory za velmi příznivou cenu. Doba je však jiná a tlak konkurence je obrovský. Dokáže udržet krok? Dnes recenzovaný model má velikost 19" a je obdařen technologií TN+Film.

Šroubovák v akci



Rozebrat monitor tentokrát nebyl nikterak velký problém, a tak v klidu nakoukneme pod kapotu tohoto kousku. Hned po otevření plastového krytu však zjistíme, že se na řídící elektroniku nejspíš nedostaneme. Všude jsou totiž hliníkové samolepísí fólie, které nejdou odstranit, aniž by nedošlo k jejich porušení. Takže se dostanem "pouze" na štítek výrobce samotného displeje.


Otevřený monitor (Pro zvětšení klikněte)


Štítek na monitoru prozrazující výrobce (Pro zvětšení klikněte)

A zde je již samotný štítek. Výrobce panelu je firma HannStar a v tomto monitoru je konkrétně model HSD190ME12-A02 v revizi 0. Naprosto shodná obrazovka byla i u nedávno recenzované iiyamy ProLite E483S. Dnes recenzovaný panel Hyundai má uváďené hodnoty pozorovacích úhlů malinko přeceněné. Takže pokud budeme dodržovat pravidlo, že se uvádí při kontrastu 10:1 (a ne jako udává Hyundai při 5:1), tak jsou 140°/135°. Ostatní hodnoty jsou však naprosto správně udané.


Reproduktory (Pro zvětšení klikněte)

Na zadním plechu jsou také umístěny reproduktory a tentokrát jsou v klasické koncepci. Díky tomu je zvuk o něco lepší a má malinko více basů. Ovšem stále to není na kvalitní poslech hudby. Navíc jsou umístěny tak, že směřují od uživatele, výsledký zvuk je tedy odražen od stěny. Pokud však je monitor v prostoru (za ním není stěna), tak jste donuceni zvýšit hlasitost a zvuk uslyší více než vy někdo, kdo sedí za ním.
reklama