Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.6.2006, Jan Vítek, recenze
Na trhu jsou externí boxy, jež lze připojit k lokální síti a přistupovat k nim odkudkoli. Každý ale nestojí o takový finální produkt a chce si alespoň zvolit pevný disk, přičemž takových výrobků není mnoho. Dnes si předvedeme jeden takový od Raidsonicu.
Viktor Muransky | 22.5.20079:50
Zakupil som vo firme 2 kusy tohto disku a musim recenzenta sklamat ale ja som taky nadseny nebol.

1. Z disku nikdy v zivote nedostanete viac ako 20Mbit. Informacia o 10­/100Mbit by mala byt doplnena o informaciu ze elektronika nezvlada spracovavat udaje takou rychlostou.

2. Po vypadku prudu sa disk znovu nenastartuje!!! Mozno sa vam to zda ako banalita ale keby som nepouzival monitorovaci soft tak boh vie kedy pridem na to ze mi zalohy nebezia... A aj tak je to otravne volat vzdy niekomu aby zapol disk.

3. Pripojenie cez USB je nespolahlive, disk musite par krat vypnut a zapnut nez sa rozbehne.
Odpovědět0  0
irootsk (1) | 28.7.200812:20
Co sa tyka rychlosti zapisu­/citania tak to je zial pravda.
Co sa tyka startu po vypadku napatia, tak aj to je pravda. Ale tento problem sa da vyriesit pripojenim jednoducheho napatoveho kontroleru k PCB. ak by niekto mal zaujem o viac info, napiste mi na mail. Tiez na NAS existuje plno roznych aplikacii. Bohuzial na Cesko­-Slovenskom internete o tom vela info nenajdete.
Odpovědět0  0
Kositch (8) | 23.6.200616:05
Kdyz disk naformatuji do ext3, bude fungovat­(cist, zapisovat­) i kdyz ho budu pouzivat pres USB?
Odpovědět0  0
Kositch (8) | 23.6.200616:11
Tak jsem si nasel manual a jak ctu, sice v nemcine, tak musi byt pod fat32 aby sel na usb pod win
Odpovědět0  0
Kositch (8) | 23.6.200617:19
Jak jsem po podrobnem procteni recenze zjistil, je tedy nejaka moznost pristupovat na disk v ext3 pres usb z win? Za pouziti nejake aplikace?
Odpovědět0  0
Petr Baláš | 25.6.200618:06
Odpovědět0  0
ram | 23.6.200613:30
vi nekdo jaky je mezi nimi rozdil? V CR ho zatim neprodavaji a jejich web je ponekud informacne strohy :/
Odpovědět0  0
--- | 26.7.200615:16
NAS2000 ma mit navic ­- rychlejsi prenos dat po siti ­- dle inf. vyrobce az 8MByte­/s, vetracek na HDD a jiny typ skrine. Ale jinak je papirove stejny, stejny procesor, pamet, vlastnosti.
Odpovědět0  0
dj.kure (86) | 15.6.200615:40
prectete si clanek jeste jednou, je tam psano, ze NTFS neni podporovan
Odpovědět0  0
Lord_Lojza | 15.6.200613:13
Zdravím, pekna recenze, mel bych jen par dotazu, jaky nejvetsi disk ten box podporuje ??? s nekterymi velkymi disky si obycejne boxy moc neporadi, jak je na tom tenhle ?

Zajimala by me jeste podpora NTFS, vzhledem k tomu, ze v clanku uvadite jen FAT32 a ext2, ext3 tak asi ne ....
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 15.6.200622:27
NTFS podporuje jen v rezimu USB, takze to je stejne na nic.

A jestli jsem vetu ­"Unterstütz 3.5­" IDE Festplatten ohne Großenbeschränkung­" prelouskal spravne, tak by mel podporovat disky bez omezeni velikosti.
Odpovědět0  0
Joe58 | 15.6.200610:14
Za cca 2k mam slusny PC z repasu kde rozjedu RAID, sitovy pristup a jako bonus i router, firewall nebo printserver. Takove reseni v krabicce bych taky uvital, ale zatim jsem ho na trhu nevidel :­-(
Odpovědět0  0
baranc3k | 16.6.200613:41
Repasak nie je adekvatne riesenie z dovodov:
1. je vacsi
2. je hlucnejsi
3. vyssia spotreba energie

Ak ale pravdaze pouzijes 486 ako repasak tak by to nemuselo byt s tou energiou a hlucnostou az take zle. Iba vykon a podpora HW by mohol byt problem.

Ja mam podobne riesenie postavene na MB ECS s integrovanym procesorom Via C3 800MHz + 128MB DDRAM + Samsung 250GB. Napaja to 220W zdroj. Vsetko na pasivnom chladeni. Spotreba 38W v plnej zatazi. Bezi tam zatial FreeBSD so Sambou, FTP. Cele to vyslo na 6000,­- skk s DPH
Odpovědět0  0
djWilly (32) | 15.6.20069:54
Mate nekdo zkusenosti s timto sitovim diskem od WD? Musim tady v praci nahradit jednoho PC zrouta, co slouzi jen jako data a ucto server nejakym sitovym diskem a ted fakt nevim, do ceho jit, aby to nebylo moc drahy, ale zase aby to moc nezralo a plnilo to svuj ucel.
Odpovědět0  0
E.R. | 15.6.200617:39
No mi to mame vo firme a zatial plna spokojnost...velmi tichy a elegantny...a samozrejme svoju ulohu zastane 100 percentne.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 15.6.20069:28
Pozrel som sa na bostar.cz a cena s DPH je 4 168,60 Kč.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 15.6.200611:54
Sotek si dal opravdu praci. Az ho najdu, dostane hobla.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 15.6.200622:18
Škoda, lebo za tie dva litre by som to kupil hneď. ;o)
Odpovědět0  0
N/A | 15.6.20068:44
v článku postrádám údaj o spotřebě.

když si totiž koupím via c7 ­(cca 15 W bez disku, pokud se nepletu­), dostanu za přibližně trojnásobnou ­(?­) cenu podstatně více:
- sw raid 0, 0+1, 1 nebo 5
- ssh
- pravděpodobně nebudu muset vytvářet skupiny a uživatele na tom ­"SAN­", použiji již existující z ldap
- možnost dalšího aplikačního využití ­( např. web, ntp server, nebo pokud bych chtěl koncentroval služby, tak proxy nebo firewall)
Odpovědět0  0
Jakub Hegenbart | 15.6.20069:35
A proč už ne rovnou tohle? :­-D

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Řekl bych, že spotřebu to taky bude mít dost malou. :­-)
Odpovědět0  0
N/A | 15.6.200612:14
tam mi chybí ten raid ;­-)
Odpovědět0  0
jozka | 16.6.200614:56
mne tam toho chybi vice, v all in one reseni bych uz rovnou ocekaval i Router, AP, Printserver, VOIP. Pak by to bylo super reseni i pro domacnost...
Odpovědět0  0
Jano | 15.6.20068:08
Je na trhu aj nejake low endove sietove ulozisko co podporuje raid1 ­(2xhdd­)? par krat som uz take nieco videl v novinkach ale neviem to najst v obchode
Odpovědět0  0
Bespi | 15.6.200615:16
Nejlevnejsi o cem vim je http:­/­/www.umax.cz­/index.php?modul=produkty&strana=detail&cislo=UMSANAS105&skupina_zbozi­=DH­-ACC&kategorie=DH&stare_cislo=UMSANAS105 . Existuje i v jinych konfiguracich disku. Zajimalo by me jesli to prodavaji i bez disku.
Odpovědět0  0
pleva (67) | 18.6.200611:49
Myslím, že levnější řešení než UMAX by bylo postavit si BTX na bázi all in one desky VIA a dát tam nějaký OS. Ale zase je s tím dost práce a úspora kolem 7000Kč.
Řadič umí jen RAID 0,1,10 a span jako ostatně starší SB VIA
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.