reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.11.2012, Pavel Kovač, recenze
Dnes se na trhu vyskytuje valná většina monitorů s technologií IPS. Pro filmy se však hodí daleko více technologie VA. A právě taková je dnes recenzovaná iiyama ProLite XB2780HSU. Uvidíme, jak si poradí s našimi náročnými testy.
pje (69) | 27.10.201314:56
Ty nevybarvené vtlačené popisky stačí vybarvit vhodnou reflexní barvou, když to někomu nevyhovuje v originále ­(lepší vtlačení bez barvy, kterou lze doplnit než popisek v ploše, který se odloupe či ošoupe­). Dále recenzent jistě ví, že odezva černá­-černá není běžně sledována ­(sleduje se šedá­-šedá­), takže v Iiyamě dlabou na odladění stejně jako v případě barev. Mohl to být skvělý monitor prakticky pro jakékoli použití...
Odpovědět0  0
stanleypqr (34) | 8.11.201211:01
Som zvedavy na pouzitie tohto panelu M270HW02 V2 kde je frekvencia 120Hz.
Odpovědět0  0
stanleypqr (34) | 8.11.201210:49
Zase dobra recenzia, ako vzdy vycerpavajuca, precital som vsetky kapitoly a musim povedat, ze som trochu prekvapeny... podla vsetkeho je tam taky isty panel ako pri GW2750HM, ale odozva je uplne niekde inde. Kdepak soudruzi od Iiyamy udelali chybu???? Ak si pustim akcny film s rychlymi scenami odohravajuci sa hlavne v noci napr. nejakeho Batmana, tak som asi dosiel. Alebo nie? Mne sa osobne pozdava viac realizacia od BenQ­-u.
Trochu som porovnal vysledky oboch panelov ­- v odozve a pozorovacich uhloch je lepsi BENQ, farebne podanie a podsvietenie maju rovnake ­- takze mi z toho lepsie vychadza jednoznacne BENQ ­(a co sa tyka ceny, tak je o 80­-100€ lacnejsi­).
Ja osobne by som ergonomii neprikladal taku vahu ­- do OSD menu som za tie roky co mam LCD vliezol asi 2x aj z toho raz omylom. :­-­) Co sa tyka stojana, ak chcem lepsiu ergonomiu, tak si kupim kvalitny drziak na stenu alebo stol.
Inak jedna idea co sa tyka vysledkov ­- je celkom fajn, ze su niekde pokope, ale vypovedaciu hodnotu to ma nizku ­- nedaju sa porovnavat. Navrhoval by som vysledky zoradit do 6 tabuliek ­- tak ako su hodnotenia robene ­(Odozva, Farby, Podsvietenie, Uhly, Ergonomia, Dokopy­). Z toho by bolo jasne vidno, ktore monitory exceluju v akych kategoriach. Este by nebolo odveci odlisit TN, MVA a IPS panely.

Odpovědět1  0
Pavel Kovač (1033) | 8.11.201213:06
Mě také daleko více přesvědčil BenQ GW2750HM. Pokud vybíráte mezi MVA a 27­" tak je BenQ určitě dobrou volbou.
Odpovědět0  0
kapa (148) | 8.11.20129:53
Estelen som minule spomenul tento monitor a uz je v recenzii, diky, slusna praca.... Ja mam IIYama monitor 27­" s klasickym panelom a max. spokojnost a aj rozlisenie fullHD mi na pracu vyhovuje, ano su ludia co chcu vyssie rozlisenie ale zase do minusov by som to nedaval, proste niekomu to vyhovuje a ja som jeden z nich, vsetko je poriadne velke, obraz je perfektny, co si viac prať, ked mam cas a si spustim Trackmaniu tak si uzivam, velka plocha je dobra vec...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.