reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

iiyama XB2779QS: stylový a barevně věrný

4.12.2013, Pavel Kovač, recenze
iiyama XB2779QS: stylový a barevně věrný
Stále hledáte 27" QHD monitor a žádný vás doposud neoslovil? Tak možná právě pro vás je tu dnešní iiyama s AS-IPS panelem, pekelně rychlou odezvou a hlavně neotřelým designem. Má vůbec nějaký háček?

Identifikace panelu


Zjistit přesné označení panelu se mi bohužel nepodařilo. Pokud máte ověřené informace o panelu, tak se prosím podělte v diskuzi. Některé zdroje uvádějí panel s označením LM270WQ1. To bohužel moc neřekne, protože pod tímto označením s různou příponou se skrývají hodně odlišné panely. Od TN, přes H-IPS až po 10bitové IPS. A jak jsme si ověřili v kapitole o struktuře displeje, tak to rozhodně nebude (A)H-IPS panel. Je tedy dost možné že iiyama nasadila některý z 10bitových AS-IPS. Který to ovšem bude, je zatím ve hvězdách.


OSD menu


iiyama tentokrát nasadila zcela nové OSD menu, které je sice co do obsahu relativně standardní, ale graficky je hodně netradiční. Jeho ikonky jsou, no jak to říci, zastaralé. Grafická podoba jako by z oka vypadla starým DOS programům s pár barvami a hodně razantní pixelovou grafikou. K monitoru, který si dává záležet na designu, je to trošku zvláštní, ale co naplat.


podoba OSD menu

Fotografie OSD


Obsah OSD menu je však něco jiného než jeho grafická podoba. V menu naleznete sice jen pár nastavení, jako je regulace RGB, jasu, kontrastu a technologie OverDrive. Někoho jistě potěší možnost vypnout diodu indikující stav monitoru.


OSD menu

reklama