reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.2.2011, Petr Štefek, aktualita
Intel Core i7-2600K je pro hráče zajímavý hned z několika hledisek. Je založen na architektuře Sandy Bridge, je celkem levný a jde zatraceně dobře taktovat. Jak si stojí proti staršímu etalonu v podobě Core i7-920?
SpyroXXL | 7.3.201219:55
Dobrej chybi vam pod tim 4 jadrem Novy i7 3,2­/3,8 GHz ; 6­/12 jader turbo booster 2.0 na vsech jadrech

mam ho doma a testy dopadly skvele cekam na internetove recenze ale zatim nic ....
uz jsem myslel ze na nej nesezenu chladič zatim sem nasel jen 1 a slape dobře

nechci spamovatnebo aby to vypadalo blbě ... jen se ptam rad se připojim k prvnim skusenostem ktere budou dost pozitivni abych ho opravdu vytizil musel jsem i HANDBRAKE pustit nekolikrat
nebudu rozepisovat zbytek sestavy nepotřebuju aby mě vykradli
ale procesor neni zdaleka nejdrazsi dil :­-D
Odpovědět0  0
Petr Chvalik | 3.12.20110:31
dobry den mel bych podobny dotaz jako tady michal 123 akorat bych se chtel zeptat jestli mam spise zvolit pc sestavu s ­"Intel Core i7 2600­/8GB­/2TB­/GTX 560 Ti s 1GB­" nebo ­"AMD Phenom II X6 1090T­/8GB­/1TB­/GTX560 s 1GB ­" Jedna se mi hlavne o vykon pri hrani nejnovejsich her dekuji za odpovedi
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 3.12.20111:32
Poslal bych odkaz na srovnávací test, ale je na konkurenčním webu a nevím, jak by se na to na SH tvářili. Nicméně tam i7 prakticky ve všech testech Phenoma drtí a když ne, tak jsou aspoň velmi vyrovnané. Má volba by byla jasná. Stačí si vygooglit titulek: ­"Core i7­-2600K a Core i5­-2500K – Velký test Intel Sandy Bridge­". Zařadili do testu i zmíněný Phenom 1090T.
Odpovědět0  0
Mike 123 | 2.12.201123:24
Zdavim vsechny potreboval bych poradit ktery procesor je do herni sestavy lepsi jestli zvolit AMD Phenom II X6 1090T s grafikou GF GTX 560 nebo Intel Core i7 2600 s grafikou GF GTX 560ti diky moc...
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 2.12.201123:58
Já osobně bych si asi počkal až budou k dostání Core i7 2700K.
Nicméně ani jednou volbou to nezkazíš. Osobně však preferuji Intel a jejich Core procesory.
Odpovědět0  0
RelaXdriver | 14.3.20110:15
Mě by zajímala záležitost z grafu ohledně FPS ve hrách. Například uvedený FPS ve hře CD MW2 zde na I7­-920 při rozlišení 1920­/1080 je od 80 do 85 FPS a u I7­-2600K je 87­-93 FPS dle taktu procesoru, použita GeForce 580. Porovnám­-li to se svojí strojovnou I7­-930 nepřetaktovaný, GeForce 460 1 GB 775 Mhz , 6 GB ram tříkanálové Kingston, Asus Sabertooth z. deska, rozlišení 1920­/1080 ­/24 monitor­/ a průběh FPS měřím přes FRAPS , vykazuje mi stabilně 89­-91 FPS v CD MW2. Stejné hodnoty i pokud monitoruji FPS přes EVGA PRECISION. Porovnám­-li tedy, dosahuji stejného FPS, jako zde zmíněný přetaktovaný I7­-2600K. Stejně lepších hodnot v porovnání s uvedeným grafem dosahuji i u Mafie 2. Dotaz je tedy prostý, jak to ? Má snad na to vliv rozdílná velikost použitých monitorů ­/30 palců v testu, můj 24­/ i když se jedná o stejné rozlišení 1920­/1080 ? Zajímalo by mě, proč mi pc vykazuje výkon stejný jako porovnám­-li zde v testu přetaktovaný I7­-2600K, nemůže jít o chybu měření při rozdílu 5 snímků.
Odpovědět0  0
RelaXdriver | 16.3.20110:09
Odpovědět0  0
viperman | 11.3.20118:01
lol ze levny procesor, ja nejsom ochotny dat za x86 procesor viac ako 100 150 euri,nebudem platit za storocnu technologiu X86 tazke peniaze.ak by to bolo nieco nove tak prosim ale X86 ee, dosluhujuca architektura ktoru intel nasilu drzi a ­"vylepsuje­"..a hlavne sa pridavaju iba pocty jadier nic ine...od core 2 duo skoro ziadny posun. resp minimalny.
Odpovědět0  1
patdevast (1) | 25.2.201120:51
Na většinu her v pohodě stačej Core2 duo. Na druhou stranu jsem rád, že moje i7 920 není nijak výrazně zahanbena :D
Odpovědět0  0
CainPullo | 15.2.20115:48
To je sice krásný, na 2600k čekám již od 9 ledna, bohužel dostupnost v cz je příšerná, plus nedávné odhalení chybného čipsetu pro SandyBridge znamená další čekání, než budou k dispozici nové základky. Reálně si počkáme tak 3­/5 týdnů, neli více...
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 15.2.20117:56
Pokud vím tak, se to týká pouze pomalých SATA portů a jen v hodně specifických záležitostech, kdy dojde při přenosu ke ztrátě dat... ano je poměrně závažná chyba, ale asi ne pro toho, kdo používá rychlou SATA.
Odpovědět0  0
Petr Marek (65) | 15.2.20118:24
Rekl bych , ze kazdemu pocitaci nestaci 2 funkcni SATA porty. Takze ja bych doporucil pockat na opravenou revizi.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 15.2.201110:36
Jasně netvrdím něco jiného ... ale tuhle chybku opraví brzo. Já jsem třeba s tou GIgabyte UD7 opravdu moc spokojený jinak.
Odpovědět0  0
apollofx | 14.2.201120:00
Zdravim skladam si novy PC a zvazuju dva mozny procesory jeden je Intel Core i7 950 a druhy prave Intel Core i7 2600K. Co byste mi poradily? Cetl jsem recenze na oba procesory a vykonostne jsou na tom oba velice dobre.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 14.2.201120:26
Ja bych ušetřil a možná vzal i5 2500k za 4400 a pořídil lepší grafiku na úrovni Radeonu HD 6950 nebo GTX570.
Odpovědět0  0
ApolloFX | 14.2.201122:34
ocenuju nazor ale ja vybiram prave procesor to je jediny u ceho si nejsem tak uplne jist stavajici sestava bude vypadat takto ..... 12gb Ram Kingston­/Corsair 1600Mhz, Ati Radeon HD 6970, 2Tb disk a co se zakladni desky tyce tu dovyberu podle procesoru.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 15.2.20117:54
12GB ram je na hry zbytečné celkem ... spíše bych investoval do rychlého SSD ...např. OCZ.
Odpovědět0  0
ApolloFX | 15.2.20118:50
tech 12 Gb mam hlavne kvuli tvorbe 3d grafiky. Jinak mi bylo receno ze i 6gb by na hry stacilo
Odpovědět0  0
Hnizdo (433) | 15.2.201112:00
OCZ nebrat, zacina bez varovani dodavat agility a vertexy s 25nm chipy, coz ma za nasledek snizeni rychlosti na mene nez polovinu, mensi realnou velikost a zivotnost. Brat cokoli se SF1200 a 34nm cipy ­(Corsair Force, Adata S599, Patriot Inferno atd.)
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 15.2.201116:52
O značce OCZ už poslední dobou slýchám jen velmi nerad. Jestli jsou jejich SSD stejně kvalitní, jako paměti RAM, tak je to s prominutím největší šunt určený rovnou do odpadkového koše. Raději bych volil SSD značek Kingston, Intel nebo Corsair. Cokoliv jsem si totiž od OCZ pořídil, musel jsem minimálně jednou reklamovat. Zdroj OCZ 1x v reklamaci, DDR3 3x reklamované 2 kity. Takže buď mám na OCZ vážně smůlu, nebo tato značka nestojí za nic. Nicméně se jí už velkým obloukem vyhýbám.
Odpovědět0  0
Petr Marek (65) | 15.2.20117:38
Jestlize muze pockat na opravene chipsety,tak urcite Intel Core i7 2600K, ktere je rychlejsi ­(ci neco z nove architektury­). Tady se muzes podivat na porovnani http:­/­/www.anandtech.com­/bench­/CPU­/2 .
Odpovědět0  0
Misacek (28) | 25.2.201111:27
Napr. z toho Anandtechu: v primem srovnani vsech dostupnych testu ­(maji jich tam opravdu hodne­) je 2600K ve vsech kategoriich lepsi. Zpravidla tak o 10­-20%. Zde:
http:­/­/www.anandtech.com­/bench­/Product­/287?vs=100
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 14.2.201118:51
Proč kupovat Core i7 2600K? Není náhodou lepší koupit levnější i7 2600?
Důvodem by podle mého nemusela být jen cena.
Viz.: http:­/­/ark.intel.com­/Compare.aspx?ids=52214,52213,
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 14.2.201119:27
Co má tak zásadního 2600 navíc krom?

Intel® Virtualization Technology for Directed I­/O ­(VT­-d­)
Intel® Trusted Execution Technology
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 14.2.201119:52
Cožpak je to málo? Ale i kdyby neměl nic navíc. Furt je tento procesor levnější. Tak proč kupovat dražší horší procesor, když mohu ušetřit cca 500 a mít lepší?
i7 2600 http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=85285
i7 2600K http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=85286
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 14.2.201120:27
Ten násobič otevřený? jde to opravdu snadno s úplně základními znalostmi taktovat velmi vysoko bez násobiče už to jde podstatně hůře a je třeba na všem zvyšovat napětí.
Odpovědět0  0
Misacek (28) | 25.2.201111:32
Jestli ho nikdy nebudete chtít taktovat, tak si fakt kupte ten bez K. Od toho v té nabídce je. Na druhou stranu, pokud taktujete, tak za možnost zvednout frekvenci celkem bezpečně třeba i o gigahertz ­(viz článek­) asi většina lidí ráda připlatí a oželí ty celkem druhotné technologie které má 2600­-bez­-K navíc.
Odpovědět0  0
ferrari (12) | 14.2.201110:19
Pri ArmA 2 a F1 2010 mate vymenene popisky na grafoch pri i7 920 2.66 a 3.33 GHz.
Odpovědět1  1
Vagi (31) | 14.2.20119:24
Je vidět, že kdo má starší i7, tak může klidně spát...ve hrách ­(a nejen tam­) není nárůst výkonu takový, aby stálo za to přecházet na SB ­(hlavně náklady na výměnu desky a CPU­)
Snad jedině spotřeba je u SB nižší.
Odpovědět1  0
_AL_ | 14.2.201110:24
Tak cloveka se ­"starsi­" i7 tohle asi tolik zajimat nebude, ale lidi co sedlaj letity pentium 4 a poohlizej se po vhodnym kandidatovi na pc, ktery jim zase nejakej ten patek vydrzi, po tomhle urcite budou nenapadne pokukovat :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.