reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Core i7-5775C: nejvýkonnější iGPU dneška?

16.7.2015, Jan Vítek, recenze
Intel Core i7-5775C: nejvýkonnější iGPU dneška?
Dnes si vyzkoušíme jeden z nových desktopových procesorů generace Broadwell, a to model Core i7-5775C. Ten je zajímavý především svou grafikou Iris Pro 6200, která by měla být výkonnější než cokoliv, čím disponují APU od AMD.

Praktické testy - Cinebench


Praktické aplikace dnes budou reprezentovat klasické testy renderování scény pomocí Cinebench R10, Cinebench R11.5 a pak také verze R15 Ty dokáží využít jedno nebo všechna jádra, přičemž novější verze Cinebench dokáží vícejádrový procesor zaměstnat efektivněji, takže se lépe projeví rozdíl mezi procesory s různým počtem jader a podporou Hyperthreadingu.







Vzhledem k podobné základní pracovní frekvenci procesorů Core i5-4670K a Core i7-5775C není divu, že oba mají i velice podobné výsledky, které ukazují na výkon jejich procesorových jader. Na straně Broadwellu sice stojí podpora Hyperthreadingu, a tedy i schopnost zpracovávat 8 vláken najednou namísto 4, ale Haswell má zase vyšší TDP a možná že lépe pracuje s turbem. Tak či tak, výkon je zde v podstatě stejný, ale to neplatí o OpenGL, tedy výkonu grafického jádra, kde Iris Pro 6200 opět nemá konkurenci.









Dle očekávání byl už výkon procesorových jader Broadwellu v testech Cinebench R11.5 a R15 lepší, neboť, jak už bylo uvedeno výše, tyto test dokáží efektivněji využít více jader. Core i5 4670K už zde tedy začíná trochu zaostávat a pak už není vůbec žádné překvapení, že v OpenGL si Iris Pro 6200 drží svůj odstup.

reklama