Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.7.2015, Jan Vítek, recenze
Dnes si vyzkoušíme jeden z nových desktopových procesorů generace Broadwell, a to model Core i7-5775C. Ten je zajímavý především svou grafikou Iris Pro 6200, která by měla být výkonnější než cokoliv, čím disponují APU od AMD.
matfyz (1) | 27.8.20158:55
Vysvetli mi nekdo prosim tuto vetu? ­"V testech OpenGL, tedy grafického jádra, opět zcela nepřekvapivě vede Broadwell v podobě Core i7 5775C a opět se ukazuje, že výkon grafických jader byl u nové generace procesorů Intel značně navýšen.­"

Novy skylake ma tedy navysen vykon grafickych jader, a proto je neprekvapive pomalejsi nez starsi broadwell?
Odpovědět0  0
drk22 (778) | 18.7.201521:26
Za tu cenu ani omylem...
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 16.7.201510:35
Dané grafice se rozhodně nedá upřít její výkon, který je bez diskuzí skvělý. Trochu ovšem nechápu její umístění do takovéhoto procesoru. Kdo má 11k na i7, tak má i na pořádnou dedikovanou grafiku, případně jeho využití grafického výkonu končí u běžné práce. Za velice ironickou považuji skutečnost, že v AMD nikoho nenapadlo dát integrované grafice vlastní rychlou paměť a místo toho stále spoléhají a parazitují na RAM. Velice by mě zajímalo, co by s výkonem udělala vlastní klidně i malá GDDR5, nebo HBM­(2­) paměť.
Odpovědět0  0
xls (62) | 16.7.201512:08
Já bych právě něco takového docela užil. Potřebuju spolehlivý relativně výkonný stroj, na kterém se pracuje hodně hodin ­(tj. spotřeba je velice důležitý parametr­), většinou jen taková lepší kancelářská práce, ale který v případě potřeby umožní i komfortní práci s InDesignem, QuarkXPress, apod. Pořizovací cena mně je vcelku jedno, ale kvůli spotřebě bych se rád vyhnul dedikované kartě.

Nevíte, jak to je s rozlišením? Potřeboval bych ideálně pro 30­" monitor rozlišení 2560x1600 před DVI ­(jako to používám teď­), výhledově pak možná o něco vyšší rozlišení přes HDMI nebo Displayport. Bohužel si nejsem jistý, jestli by stávající monitor Dell 3008 pracoval s plným rozlišením přes Displayport.l
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 16.7.201514:18
Detaily ohledně rozlišení a podpory jednotlivých rozhraní lze nalézt zde ­-­-https:­/­/software.intel.com­/en­-us­/articles­/quick­-reference­-guide­-to­-intel­-processor­-graphics­-­- ve sloupečku 5th generation Intel Core
Odpovědět0  0
jezisek (55) | 16.7.201515:11
No mně osobně přijde 11 tisíc a 20 tisíc ­(s pořádnou grafikou­) docela rozdíl. Navíc spousta lidí preferuje ticho, takže to jsou další částka za chlazení navíc, dále je nutný mnohem výkonnější zdroj a už jsme na dvojnásobku původních ­"pouhých­" 11 tisíc. Ne každý toto vyžaduje.
Odpovědět0  0
Meridius (39) | 22.7.201515:09
Jenže toto není grafika v hodnotě 9k...:­-)
Odpovědět0  0
del42sa (241) | 16.7.201510:05
za 8 tisíc to je úplně za hubičku :o­)
Odpovědět0  0
Boomy (13) | 16.7.20158:28
3x drazsi a o 1­/3 vykonejsi, super :D
Odpovědět0  0
Meridius (39) | 16.7.20158:15
Takže super, že to poráží vše od AMD...ale taky to stojí 11k...
Odpovědět0  0
jezisek (55) | 16.7.20151:51
Nemá někdo info o procesoru s grafikou GT4e, která by měla být ještě o dalších 50 % výkonnější? Původně jsem myslel, že bude v i7­-6700K, ale tam je mnohem horší.
Odpovědět0  0
JirkaH (93) | 16.7.20150:24
Díky za pěkné představení CPU i7­-5775C.
Grafika Iris Pro 6200 by dle mých informací měla unět plnou hw akceleraci HEVC. Nestálo by zato toto otestovat? A obecněji toto testovat u všech grafik?
Odpovědět1  0
Jan Vítek (3360) | 17.7.20158:22
Dobrý nápad, příště zkusíme i náročná videa.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.