reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Skylake: test nových Core i7 a Core i5

26.8.2015, Jan Vítek, recenze
Intel Skylake: test nových Core i7 a Core i5
Dnes už se konečně můžeme podívat na to, jak si z hlediska výkonu vedou dva zbrusu nové desktopové procesory Intel z generace Skylake. Máme tu na testy jednak Core i7-6700K a pak jeho slabšího bratříčka Core i5-6600K.

Praktické testy - Cinebench


Praktické aplikace dnes budou reprezentovat klasické testy renderování scény pomocí Cinebench R10, Cinebench R11.5 a pak také verze R15 Ty dokáží využít jedno nebo všechna jádra, přičemž novější verze Cinebench dokáží vícejádrový procesor zaměstnat efektivněji, takže se lépe projeví rozdíl mezi procesory s různým počtem jader a podporou Hyperthreadingu.









Od nové generace procesorů Core nemůžeme očekávat nic jiného než ještě vyšší hrubý výpočetní výkon, který se ukáže i v testech renderingu. Je třeba ale říci, že jsme neměli k dispozici to nejvýkonnější z generace Haswell, respektive Haswell Refresh, tedy Core i7 4790K "Devil's Canyon", ale tomu se budeme věnovat později. Zde si můžeme spíše všimnout toho, že rozdíly mezi Core i7 a Core i5 jsou v případě nové generace větší, což ukazuje na lépe fungující Hyper-threading.







V testech OpenGL, tedy grafického jádra, opět zcela nepřekvapivě vede Broadwell v podobě Core i7 5775C a opět se ukazuje, že výkon grafických jader byl u nové generace procesorů Intel značně navýšen. APU od firmy AMD tak začínají pomalu zaostávat i za řadovými Intely, a to je situace, která byla před několika lety nemyslitelná.
reklama