reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jde to i prstem: NEC V-Touch 2021 5U

30.4.2008, Pavel Kovač, recenze
Jde to i prstem: NEC V-Touch 2021 5U
Vždy jste toužili po dotykovém panelu alá Star Trek? Dnes se podíváme na jeden profesionální A-TW-IPS 20" LCD monitor, který je obdařen dotykovou vrstvou. Jde o NEC V-Touch 2021 5U, který hned na první pohled exceluje hlavně v barvách.

Celkové hodnocení


Co tedy od monitoru NEC V-Touch 2021 5U očekávat? Hlavně to je onen dotykový panel, který si najde uplatnění hlavně v infocentrech, galeriích a samoobslužných obchodech. Na druhou stranu je tento panel natolik dobrý v barevném podání, že i pro grafika je to velmi dobrá koupě. Monitor naopak není moc vhodný pro sledování filmů, protože má dost nízký jas a navíc podání černé není zrovna ideální. Hlavní 'zásluhu' na tom má dotykový panel, který propouští pouze cca 80 % světla. Naopak odezva je velmi dobrá a to i přesto, že A-TW-IPS panely obvykle nemají odezvu tak rychlou.

Trochu zklamáním byly pozorovací úhly, které jsou obvykle u IPS panelů prakticky dokonalé, bohužel zde to opět kazí dotyková plocha. K dotykové ploše jako takové však nemám sebemenší výhrady. Vše funguje tak, jak má a vadí pouze ona nízká propustnost světla. Nyní to zní tak, jako by za všechno mohla dotyková plocha a ve své podstatě to i tak je, ale je to zkrátka pouze daň, kterou musíte překousnout. Odmyslete si všechny tyto neduhy a máte před sebou panel NEC 2090UXi.



V číslech to potom vypadá takto.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované metodikou pomocí osciloskopu.


Perfektní barevné podání
Dotykový panel zhoršuje viditelnost obrazu
Kvalitní dotykový panel
Ikona Odkaz na databázi
Slušná odezva
Ikona Odkaz na databázi
Dobrá interpolace
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 32 000 Kč s DPH


Za zapůjčení LCD panelu NEC V-Touch 2021 5U děkujeme firmě Vekobs.




Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama