Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Je libo velký LCD panel? Dell 2405FPW

7.12.2005, Pavel Kovač, recenze
Je libo velký LCD panel? Dell 2405FPW
V dnešní recenzi se podíváme na jeden LCD panel z vyšší třídy. Tento monitor zaujme především neobvyklým poměrem stran a obrovskou úhlopříčkou. Celých 24" je opravdu mnoho a velikost se blíží menší televizi. Jak se vám prozatím líbí?
Co k takovémuto monitoru dodat? Snad jen jednu věc. Kdyby výrobce zůstal u technologie SIPS (jako u modelu 2001FP), tak by byl monitor na tom ještě o chloupek lépe. Především co se podání barev týče. Na druhou stranu je možná v technologii MVA resp. PVA větší budoucnost díky lepším odezvám a co je hlavní - je levnější výroba. Ona odezva je právě u tohoto panelu jen průměrná, a tak se hodí pouze pro sledování filmů a úpravu fotek či CAD aplikace. Pro náročné hráče tento panel skutečně není (i díky atypickému poměru stran - 16:10).


Komu se zdá jas 500cd/m2 příliš pro práci v noci, musím jej vyvést z omylu. I když většina TN panelů s jasem 400cd/m2 jsou příliš svítivé a nepříjemné na oči, tak tento s 500 je na tom opravdu dobře. Nevím čím je to způsobeno, možná v rozdílném způsobu měření svítivosti, ale kdo ví. A komu je tedy takový monitor určen? Všem, kterým vadí malé rozlišení a zároveň chtějí mít LCD panel připraven pro plné HDV 1080p. Také všem jež pracují v CAD aplikacích. Všem co rádi sledují filmy a v neposlední řadě všem co mají velkou a hlavně plnou peněženku. Věřte však, že pokud se na takovýto monitor jednou podíváte, tak nebudete chtít nic jiného. Možná snad jen právě ohlášenou novinku Dell 3007 (30" s rozlišením 2 560 × 1 600).


Opravdu velký monitor
Jen průměrná odezva
Vysoké rozlišení
Není to SIPS
Pěkné podání barev
Na stůl se většinou nevejdou dva vedle sebe :-)
Obrovské pozorovací úhly
Ikona Odkaz na databázi
Velký počet vstupů
Ikona Odkaz na databázi
PIP a PBP funkce
Ikona Odkaz na databázi
Konstrukce a pivot
Ikona Odkaz na databázi
USB HUB a čtečka karet
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena: 44 000,- Kč (bez DPH)