reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kensington Slimblade Presenter Media Mouse - prezentace budou hračka

21.2.2008, Michal Učeň, recenze
Kensington Slimblade Presenter Media Mouse - prezentace budou hračka
V již čtvrté recenzi myši od Kensingtonu si přiblížíme model Slimblade Presenter Media Mouse. Název s popisem hlavních funkcí skrývá laserovou myš vhodnou k prezentacím a ovládání multimédií. Zajímavostmi jsou například laserové ukazovátko nebo kulička umožňující pohodlnější rolování. Nebude chybět i porovnání s ostatními modely této značky.
Kapitoly článku:
  1. Kensington Slimblade Presenter Media Mouse - prezentace budou hračka
  2. Design a zpracování
  3. Praxe a závěr
Dnes testovaná myš je zaměřena zejména na pracovní záležitosti, mezi které patří ovládání prezentací a tvar přizpůsobený k častému cestování. Na druhou stranu výrobce zařadil i funkci ovladače multimédií, takže je myš vhodná nejen do kanceláře, ale může se stát všudypřítomnou pomůckou uživatele - tedy jak v práci, tak doma. Na úvod začneme již tradičně popisem balení. Krabice je v klasickém tvaru i designu, který jsme už viděli u jiných modelů Kensingtonu. Čelní strana umožňuje náhled na myš, ostatní prvky balení jsou pak schovány uvnitř za ní.



V balení najdete opět to, co u ostatních myší řady Slimblade. Kromě samotné myšky, ve které je skrytý USB adaptér bezdrátového spojení s počítačem, je v balení ještě CD s ovladači nutnými ke správné funkci kuličky, dvě baterie typu AAA a stručná uživatelská příručka. I tentokrát přidávám mírnou výtku na chybějící obal na přenášení, který by u takovéto myšky neměl chybět.




Parametry



ModelMyš Kensington Slimblade Presenter Media Mouse
Rozměry10,4 (délka) x 6,9 (šířka) x 2,4 (výška) cm
Hmotnost79 gramů, 57 gramů (bez baterií)
MateriálPlast, boční lišty pryž
Počet tlačítek2 + 5 média + přepínání módu + kulička
Typ snímačeLaserový
Typ baterie2 x AAA
Způsob propojení s PCbezdrátový 2,4 GHz
Dosahcca 10 metrů

Instalace


Průběh instalace moderních zařízení je už v dnešní době velmi snadný a nejinak je tomu i u této myši. Před instalací ovladačů z přiloženého CD však musíte vložit do myšky dvě baterie a naopak vyjmout USB adaptér bezdrátového propojení. Prostor pro baterie je skrytý v zadní části myši a přístup je k němu ze spodní strany pod vysouvacím krytem. Stejná konstrukce jako u některých předchozích modelů si opět vyslouží trochu kritiky v podobě slabého uchycení krytu na tenkých plastových páscích.



Spojení s notebookem či stolním počítačem je pak už bez problémů, dokonce ani není nutné instalovat ovladače, ovšem pak nebude správně fungovat rolování do stran. Dosah bezdrátového spojení je kolem deseti metrů, což stačí i při prezentacích ve větších sálech. Nevýhodou při použití u notebooku je vyčnívající USB adaptér, který může při neopatrném zacházení na cestách přijít k újmě a případně i poškodit USB port.

reklama