reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kensington Slimblade Presenter Media Mouse - prezentace budou hračka

21.2.2008, Michal Učeň, recenze
Kensington Slimblade Presenter Media Mouse - prezentace budou hračka
V již čtvrté recenzi myši od Kensingtonu si přiblížíme model Slimblade Presenter Media Mouse. Název s popisem hlavních funkcí skrývá laserovou myš vhodnou k prezentacím a ovládání multimédií. Zajímavostmi jsou například laserové ukazovátko nebo kulička umožňující pohodlnější rolování. Nebude chybět i porovnání s ostatními modely této značky.
Co se týká tvaru, myš má tradiční oválné tělo s nízkým profilem, které ostatně využívá Kensington u všech svých modelů a je to vlastně jeden z typických znaků tohoto výrobce. Hlavním materiálem je plast v barvě nevýrazné metalízy, výjimkou je stříbrné lemování kuličky a z hlediska materiálu boční lišta z gumy. Rozměry 10,4 (délka) x 6,9 (šířka) x 2,4 (výška) cm svědčí o plochém těle, za což budou uživatelé vděční zejména při přenášení. Stejnou výhodu přináší hmotnost 79 gramů (57 gramů bez baterií), která je u myši opravdu výborná a zabezpečí i pohodlné ovládání prezentací, kdy musíte myš držet v ruce jako dálkový ovladač.



Boční hrana z protiskluzového materiálu zlepšuje držení prsty. Není to ovšem jen zásluha materiálu, ale také vroubkování linoucí se podél celé hrany myši. V přední části je viditelná dírka, kterou vychází paprsek laserového ukazovátka. To se při prezentacích hodí a u myši, která slouží k tomuto účelu by tato funkce chybět neměla, protože by to vyžadovalo v ruce držet další zařízení.



Dvě hlavní tlačítka jsou zpracována dobře, je slyšet potvrzující cvaknutí mikrospínače a v tomto směru by neměl být s tlačítky problém. Kulička má oproti klasickému kolečku výhodu zejména v ovládání, ovšem zase zde chybí funkce třetího tlačítka. Navíc kulička až tak moc při ovládání nepomůže, protože stejně umožňuje pouze rolování do čtyř směrů.



Zadní strana nám toho na pohled moc nenabízí, není zde ani typické logo výrobce. Patka myši není nijak výrazně vyklenutá, což znamená, že ji budete držet pouze prsty a nikoliv celou plochou dlaně. To však není samo o sobě nutná nevýhoda, záleží na požadavcích konkrétního uživatele.



Spodní strana myši je tentokrát mnohem zajímavější, než tomu bývá u běžných myší. Kromě čtyř teflonů, laserového snímače a krytu na baterie je zde totiž několik tlačítek, která umožňují ovládání prezentací a multimédií. Funkce tlačítek jsou přitom dány operačním systémem, takže není pro jejich funkci nutné instalovat ovladače. Přechod z módu klasické myši do toho prezentačního je možný prostřednictvím posuvného tlačítka po pravé straně. Po přepnutí do módu prezentace se deaktivuje senzor a vrchní tlačítka a naopak se aktivuje panel ze spodní strany.



Můžete pak využít funkce Vpřed, Zpět, Přehrát/Pauza a regulaci hlasitosti, což stačí na pohodlnou manipulaci při prezentacích i při ovládání multimédií. Tlačítko zvýšení hlasitosti má navíc funkci laserového ukazovátka. Umístění senzoru je trochu blíže levé hraně, ovšem posun je tak malý, že jej na trajektorii snímání nepoznáte.

reklama