reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston Savage SSD: nástupce úspěšného HyperX 3K

2.6.2015, Jan Vítek, recenze
Kingston Savage SSD: nástupce úspěšného HyperX 3K
Již před třemi lety se dostalo na trh SSD Kingston HyperX 3K, které se stalo díky svému výbornému poměru výkonu a ceny oblíbeným modelem prodávaným dodnes. Nyní ale už je čas pro jeho nástupce, HyperX Savage. Splní naše očekávání?

PCMark Vantage


Nyní následují dva testy PCMark, které sledují aplikační výkon. Nejdříve přijde na řadu klasický PCMark Vantage, jehož výsledky můžeme porovnat s mnoha staršími modely a pak se podíváme na nejnovější PCMark 8.

















Nás Kingston HyperX Savage v testu PCMark Vantage exceluje, stejně jako jeho předchůdce HyperX 3K, který byl v tomto testu ve své době jeden z nejrychlejších (pokud ne vůbec nejrychlejší). Škoda posledního testu, který možná připravil náš Savage o prvenství. Takto se musí spokojit s druhým místem za moderním Samsung SSD 850 EVO. Třetí ale skončil zmíněný HyperX 3K, který je i na dnešní dobu stále rychlý, ale jeho výkon by postupem času asi nebyl tak dobrý. My si teď ověříme, jak na tom bude právě HyperX Savage po několikanásobném přepisu všech jeho buněk a s polovičním zaplněním jeho kapacity.



Nyní se zaměříme na to, jestli se nezměnil výkon použitého SSD s celkovým objemem zápisu kolem 1 TB a polovičním zaplněním daty oproti čerstvému SSD.


 
Čerstvé SSD - 79 520 bodů

 
Použité SSD - 80 679 bodů

Jak se ukázalo, výkon se spíše ještě zvýšil, ovšem jde pouze o něco přes 1000 bodů, což v celkovém objemu můžeme považovat spíše za chybu měření.


PCMark 8


V jeho případě s už můžeme podívat na srovnání s nedávno testovanými modely SSD a pak už se rovnou zaměříme na celkové výsledky a to, jak se změnily u použitého disku. Tento test je velmi podobný jako v předchozím případě. Simuluje hry a aplikace, přičemž z nasbíraných výsledků nabídne jakousi průměrnou propustnost úložiště a celkové skóre.





Zatímco skóre mají všechna testovaná SSD velmi podobné, propustnost se liší už daleko více. Mezi ní a výsledným skóre ale můžeme vidět souvislost, takže SSD 850 EVO má největší skóre i udávanou propustnost, zatímco u testovaného HyperX Savage je tomu právě naopak. Dnes testovaný model SSD se PCMarku 8 prostě líbil nejméně.


 
Čerstvé SSD - 4 944 bodů

 
Použité SSD - 4 945 bodů

Výkon použitého SSD se nezměnil ani zde.

reklama