reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.4.2010, René Pfeifer, recenze
Dnes navážeme na sérii recenzí černobílých laserových tiskáren z loňského roku a představíme si dalšího zástupce kategorie "laser black & white" od společnosti Samsung, drobnou domácí tiskárnu ML-1660.
libich (3) | 22.5.201020:05
Mám doma dvě tiskárny Samsungu ML­-1640 a ML­-2850DR. První jsem koupil za 1690 Kč, druhou za 1990 Kč. Je to ale rozdíl třídy, první je černá, lehká, elegantní, ale má drahý tisk a je trochu hlučnější než druhá, obě jsou ale docela tichá, druhá je vysloveně kancelářská, má duplex, podporu PS, vysokokapacitní náplně místo jen na 1500 rovnou na 5000 stran a měsíční zátěž 50 000 stran místo 5 000 stran. Kvalita tisku je mírně lepší u dražšího modelu, rychlost znatelně lepší, jen občas při duplexu vezme oba papíry, také zahřívání je trochu znát. Nízká hlučnost a malé rozměry jsou však velké plus, ovladače jsou celkem dobré, i když ne úplně ideální. Výhodou je podpora Linuxu. Mohu obě tiskárny jen doporučit, zejména však druhou díky nadstandartní výbavě za danou cenu a kvalitnějšímu a levnějšímu tisku.
Odpovědět0  0
HawkeyCZ | 29.4.201010:15
A ještě bych měl poznámku k ukázkám kvality tisku.
U obrázku je nutné nějak naznačit jak velký to je výřez. Takhle se z toho špatně odhaduje jak ten obrázek vypadá ve skutečnosti.
A u tisku písma bych zase přidal jaká je to velikost ­(autor sice zmiňuje, že od velikosti 2 je tisk čitelný ­- ale těžko říct, jestli to co je v ukázce považuje za čitelné :­-­)­).
Odpovědět0  0
René Pfeifer (83) | 29.4.201014:45
Děkuji za připomínky, beru na vědomí a příště to zkusím znázornit lépe :­)
Aktuální šedá škála je 3x zvětšený originál; velikost malého písma je v obrázku textu, ten je ovšem špatně čitelný díky zkreslení skeneru, originál vypadal lépe ..
Odpovědět0  0
Dochy (42) | 29.4.20109:06
Diky za recenzi. Mam ale jednu vyhradu: Prumernou spotrebu udavat jako prumer mezi minimem a maximem mne jako technikovi pripada jako zverstvo. To ten merak neumi ukazat treba spotrebovanou energii za dobu tisku, aby se to pak nechalo slusne spocitat?
Odpovědět0  0
René Pfeifer (83) | 29.4.20109:41
Pravda, není to úplně košer, ale myslím, že pro orientaci by nám to mohlo stačit. Sledoval jsem během tisku rozptyl hodnot a kdyby takto počítaný průměr výrazně neodpovídal skutečnosti, zaznamenal bych to do recenze jinak. Ten měřák toho moc neumí.
Odpovědět0  0
HawkeyCZ | 29.4.201010:10
Přidám se k těm, kterým toto měření nepřipadá ani ­"orientační­". Sám měřák mám, tak vím jak ošidný je odhad u přístrojů, kde se spotřeba neustále mění.
A protože tiskárna většinu času bude v úsporném režimu, tak by se hodilo přidat do grafu i tuto spotřebu ­(u všech porovnávaných tiskáren­).
Odpovědět0  0
René Pfeifer (83) | 29.4.201014:40
Úsporný je popsán v textu článku, je v řádech jednotek, tak by na grafu s horní hranicí 700 nebyl patrný ..
Odpovědět0  0
HawkeyCZ | 29.4.201020:16
Ok, všiml jsem si, ale chybí srovnání s ostatními.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.