reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Laser šestkrát jinak - II. část

8.6.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Laser šestkrát jinak - II. část
V druhé části našeho srovnávacího testu černobílých laserových tiskáren se podíváme na modely Canon LaserShot LBP3200, Lexmark E120n a Dell 1110. Jedna z nich skrývá zajímavé překvapení, ale vše se dozvíte až dále v článku.
Kromě komplikace způsobené absencí instalačního CD v krabici s tiskárnou jsem během instalace (po stažení asi 30MB balíčku s ovladači) nenarazil na problémy. Bohužel ani tento výrobce nemyslel na české uživatele a prostředí ovladačů tedy není lokalizované (více viz závěr testu).














Ovladače k tiskárně Lexmarky byly jedny z nejobsáhlejších a nabízejí mnoho nastavení, která jinde nenajdete.



Rovněž tento výrobce nabízí možnost tisku jedné stránky na několik listů a vytvoření prospektu. Při tisku více stran na jeden list nabízí ovladače řadu možností: 2, 3, 4, 6, 9, 12 nebo 16 stran.







Karta s nastavením kvality obsahovala vše potřebné - buď můžete použít rychlá tlačítka s nastavením kvality Best, Normal nebo Draft, nebo nastavení upravit ručně. Chyběl režim úspory toneru, který se dá do jisté míry nahradit stažením jezdce "Toner Darkness" na nejnižší hodnotu. Parametr "PictureGrade" vylepšuje kvalitu obrázků, i když jsem rozdíl nezaznamenal. Pod tlačítkem "More Print Quality Options" najdete jen jednu další položku, která zvýrazňuje vytištěný text, tentokrát byl rozdíl znatelný.




Také u této tiskárny je součástí ovladačů nástroj pro hlášení stavu tiskárny


Tiskárna Lexmark jako jedna z menšiny informuje o stavu toneru

Ovladače tiskárny Lexmark E120n považuji za jedny z nejzdařilejších a nebýt absence češtiny, šlo by rozhodně v této kategorii testu o špičku.
reklama