reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.6.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
V druhé části našeho srovnávacího testu černobílých laserových tiskáren se podíváme na modely Canon LaserShot LBP3200, Lexmark E120n a Dell 1110. Jedna z nich skrývá zajímavé překvapení, ale vše se dozvíte až dále v článku.
davidx | 9.11.200610:54
Tak som kupil ten Lexmark, a spokojnost. Zapojene do wifi routeru. Instalacia brnkacka. Ticha, rychla, mala, decentny design. Plasty neposobia lacnym dojmom. Zatial same ­"pozitiva a socialne istoty­" :D. Jedine aktualna cena toneru kali to nadsenie. Snad casom zlacnie + rozbehne sa renovacia.
Odpovědět0  0
kralvac (7) | 8.11.200613:45
Pravě dnes jsem si přinest domů tuto tiskárnu zakoupenou v sítí prodejen Plus Discount za akční cenu 2799 Kč. ­(Oproti e­-shopům úspora cca 800­)

Obsah balení:
tiskárna :­-­)
napájecí kabel 2x ­(Evropa + asi USA­)
USB kabel
2CD ­(oboje Driver + dokumentace­)
Quick instal manual
Odpovědět0  0
No1 | 15.6.200614:06
Dovolim si poopravit autora clanku ­- lokalizace pro Lexmark E120n existuje ­- sice v ni chybi diakritcka znamenka a nejedna se o dokonaly preklad, ale je to srozumitelne a pro BFU pouzitelne.
Uznavam, ze dohledatelnost je tezsi, ale staci kontaktovat Ceemark.cz a vse je to ­(mohu poslat napr. screenshoty)
Odpovědět0  0
tomášfuk | 20.7.200612:06
To se ti asi zdálo :o­) Teď mi odpověděli z ceemark.cz,že o tom nic neví :o(
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 20.7.200612:25
Dobrý den, No1 má pravdu, lokalizované ovladače již skutečně jsou k dispozici na webu lexmarku. Pokud o tom české zastoupení neví, je to trochu zvláštní :­-)
Odpovědět0  0
reggae | 12.6.200617:08
Škoda, že se nikdo v článku nezmínil o hlavní přednosti tiskáren Dell a výrobků Dell obecně. Hlavní přednost této značky je v servisu. V základní výbavě této tiskárny je jednoletý servis, kdy druhý den od nahlášení poruchy je přímo u Vás doma technik Dellu a problém vyřeší. Žádné odvážení tiskárny do servisního střediska se nekoná, oprava je provedena tentýž den přímo u Vás doma a to buď výměnou vadného dílu nebo výměnou tiskárny. tento servis lze za necelých 1000Kč prodloužit až na 3 roky. Stejně tak náhradní tonery objednané u Dellu jsou doručeny až do domu. Nevím jak je to s tiskárnama, ale dodávky dalšího HW jako jsou PC, notebooky, servery trvají poněkud déle, až 3 týdny, ale to je dané pouze tím, že Dell nevyrábí skladové ležáky. Vaše objednávka putuje přímo do Irska, odkud je zařízení dodáno až k Vám domů.
Odpovědět0  0
Pettt | 9.6.20062:20
Taky jsem před půl rokem potřeboval něco z téhle nejlacinější kategorie. Nakonec jsem koupil Panasonic KX­-P7100, která má na rozdíl od těchto všech typů duplex. To je dle mých zkušeností u laserovky vynikající věc, je to mnohem použitelnější než třeba barva.

Jinak ten vývoj v tiskárnách se mi taky moc nelíbí. Když má zařízení zvlášť fotoválec, už se při jeho opotřebení nevyplatí ho měnit a vyplatí se celou tiskárnu vyhodit. Vůči životnímu prostředí pěkná prasárna.
Odpovědět0  0
valsoraj | 30.7.200620:42
hele jak si spokojen jake ma rozliseni chci si ji zitra koupit a váhám Panasonic KX­-P7100 U nas je v akci za 1820Kč
Odpovědět0  0
Jmeno na 3 (107) | 9.6.20060:56
Aneb opravdu jsou tu nutne tyhle stupidni clanky, jako je tento vedle tohoto? PCT je onicem, ale SHW jde taky z kopce...
Odpovědět0  0
netx | 9.6.200622:21
nezdá se mi, směr spíš naopak ­- a nějaký ­"relaxační­" článek v odkazu mě nerozhází :­-)
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1034) | 13.6.200618:29
Jedná se o pouhý odkaz na článek umístěný na serveru Relaxuj.cz, jenž také patří do našeho portfolia a je jeho nejmladším členem. Jde tedy pouze o určité ­"self­-promo­", nikoli o náplň serveru SHW. Navíc jsou tyto odkazy vždy pouze doplňkem jiného článku ­(neberou tedy místo jiným článkům našeho klasického ražení­), a proto se budou na titulce SHW objevovat i nadále ­- na obsah SHW ­(ať už z jakéhokoli úhlu pohledu­) nemají žádný vliv.
Odpovědět0  0
Hirogen (142) | 8.6.200619:55
On totiž Canon 3200 není vyšší model oproti 3000, nýbrž starší model! LPB 3000 je asi o rok mladší ­- a za tu dobu se hodně změní. Jinak v práci na faktury jsou LPB 3200 velmi dobré a rychlé.
Odpovědět0  0
_Teddy_ | 8.6.200618:30
Pekny test, co keby ste ale spravili podobny test farebnych ­"laseroviek­"? V cenovom rozpati 250­-350E ­(to je uz dostupne aj beznemu uzivatelovi­) uz najdeme modely od vsetkych znamych vyrobcov, napriklad Canon Laser Shot LBP5000­/5200, Konica Minolta magicolor 2400W, Samsung CLP­-510­/300, Epson AcuLaser C1100, OKI C3200, HP Color LaserJet 2600N­/2605, Lexmark C500N, atd. Mozno by stalo za to porovnat aj tieto farebne...
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 8.6.200619:54
Budeme o tom uvažovat, zatím ještě není vytvořen plán, co bychom měli v brzké době testovat.
Odpovědět0  0
Zizix | 19.6.200614:12
Připojuju se k volání po testu barevných laserů, klidně i do 20kkc.
Jo a díky i za tenhle test, přišel jako na zavolanou!
Odpovědět0  0
Paul_tempx1 (2) | 8.6.200616:44
Dobry den, pekne recenze. Prosim, zda by bylo mozne, otestovat i brother HL­-2030? dekuji
Odpovědět0  0
milospb | 8.6.200613:29
Cena cca 2400.­- s DPH
Odpovědět0  0
imq | 8.6.200610:27
Když si domů koupím tiskárnu tak bych asi chtěl aby mi pár let sloužila. HP má svůj spotřebák dostupný, ale co třeba Samsung? Fakt by mě zajímalo jestli bude možné za čtyři roky nebo za šest do tohodle Lexmarku nebo Samsungu koupit nový toner....?

Do 10 let starýho HP se dá furt toner sehnat....

Co myslíte?
Nevyřadí tu tiskárnu z provozu to že za pár let do ní už neseženu toner?
Odpovědět0  0
Ondraaas | 8.6.200610:36
Myslím že u tiskáren kolem 4tisíc je to nepodstatné. Například Konica má fotoválec na 20000 výtisků a stojí kolem 2500Kč. Když uvážím, že nová tiskárna stojí asi 3000Kč, tak se vyplatí koupit celou novou tiskárnu ­(samozřejmě záleží na vytížení tiskárny ­- ale s takhle levnými tiskárnami asi nikdo nebude tisknout 5000 stran měsíčně)
Odpovědět0  0
blue865 | 8.6.200612:42
Prosím o trochu zodpovednosti do uvažovania. Nejde predsa len o to, že na čo mám, to kúpim. Nebudem predsa kupovať novú tlačiareň ak stará funguje aj keď výrobcovia k tomu vlastne nútia. Pamatajte prosím aj na smetiská a celkový dopad toho ako žijete. Kúpenie novej tlačiarne v takomto prípade je ďalší odpad, ďalšia záťaž. A úplne zbytočná. Ach jaj.
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 8.6.200611:00
Bohužel tuto možnost nemůžeme v testech podchytit. Jak ale píše Ondraaas, v této cenové kategorii, kde toner stojí často více než polovinu ceny nové tiskárny, by možné ukončení podpory výrobku aspoň nebylo tak nepříjemné.
Odpovědět0  0
im | 8.6.200613:38
No když to ale vezmete globálně, tak opravdu je škoda produkovat zbytečně další odpad. Proč vyhazovat něco co funguje?

No asi má smysl koupit tak to HP, protože to snad náplně dodávat bude.... :(
Odpovědět0  0
WiKiN | 8.6.200615:27
Zdravim, jsem moc rad, ze cim dal tim vic lidi premysli i o ekologii. Co se tyka naplni pro samsung a vubec... myslim si, ze nema smysl toto resit, nebot zde neni jenom originalni vyrobce, ale taky dost firem, ktere se zabyvaji renovaci toneru. Kdyz uz jsme u te ekologie, tak proc ne renovovane tonery.
Odpovědět0  0
im | 8.6.200615:55
Ale jo super, sem s renovovanejma tonerama do laserovek.

Sice vydržej oproti originálním o 40% míň ale s příslušnou cenou by to bylo good.

Nejen že to je ekologické ale hlavně je ten tisk levnější.

Jen je průser u některejch tiskáren, protože třeba prý Kyocera do tonerů dodává nějaké abrazivum co čistí válec a to v neoriginálním toneru není.
Odpovědět0  0
Ondraaas | 8.6.200622:14
S tou ekologii je to sice pravda, ale vývoj nezastavíš. Hlavně u elektroniky zastará zařízení velmi brzy morálně. Kdo z vás si nekoupil např. novou televizi nebo počítač, mobil atd. i když to staré fungovalo? Možná novější model laserovky spotřebuje méně elektřiny, méně toneru? Co je potom ekologicke ­-koupit novou nebo provozovat starou?
Odpovědět0  0
jozka | 9.6.200618:06
Moje rec, moje stara inkoustovka taky byla funkcni, kdyz letela do popelnice... ­(vlastne jsem si nechal aspon sroubky­) A pochybuju, ze by si ji nekdo vzal i zadara.
Nicmene v cene nove byl i ekologicky poplatek... A az dojede moje Minolta, tak nejlevnejsi reseni bude proste nova..
Odpovědět0  0
jozka | 9.6.200618:43
A ostatne byt tu nejaka Ekologistka, muze namitat, ze nejekologictejsi je psat tuzkou ­(popripade vyryvat do kamene)
Odpovědět0  0
gumo | 14.7.200616:52
fakt hloupej.. recyklacni poplatek slouzi k tomu, aby od tebe pri koupi nove tiskarny jeji prodejce prijal starou, ma primo takovou povinnost. tim, zes ji hodil do popelnice jsi udelal to nejhorsi. tam se skutecne sama nezrecykluje. mysli vole.
Odpovědět0  0
Břeťa Svačinka | 17.6.200818:57
Aha a ja si myslel, ze za ten poplatek ma povinnost po me nekdo ten bordel prebrat, tak od te doby, co zavedli recyklacni poplatky si myslim, ze to mam predplacene a vyhazuji vsechnu elektroniku do kontaku nebo popelnice. Ovsem takovych lidi znam vic, tak jsem rad, ze jsem to tak aspon nepochopil sam.
Odpovědět0  0
Krevety (106) | 8.6.200610:11
V članku se pise USB2.0 Full speed na vice mistech , USB2.0 je prece high­-speed, ne?
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 8.6.200610:57
Viz odpověď na předchozí příspěvek ­- USB 2.0 existuje ve verzích High­-speed ­(480 Mbps­) a Full­-speed ­(12 Mbps­). Ty názvy jsou vybrány dost trapně, asi z marketingových důvodů.
Odpovědět0  0
Wlcheck (11) | 8.6.20069:50
U Canonu je v tabulce psána podpora USB 2.0, ale dále v textu je napsáno, že umí jenom USB 1.1 ... kde je pravda ? :)
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 8.6.200610:54
Omlouvám se, pravda je někde mezi ­- tiskárna sice podporuje USB 2.0, ale jen ve verzi ­"Full­-speed­", která je stejně rychlá, jako USB 1.1. Asi kvůli tomu vznikla chybička, díky za upozornění.
Odpovědět0  0
adsfgafgfg | 8.6.20066:47
Mam jednu, uz tradicni, ale stale nevyslysenou, prosbu. Kupte si za petikilo jednoduchy wattmetr a muzete prikony spotrebicu merit a ne jen pretiskovat, mnohdy zcela lzive, informace od vyrobcu.
Odpovědět0  0
snajprik | 8.6.20066:53
No lepši by pre nich bol bezdotikový Wattmeter čo sa dá okolo kábla zo zásuvky do tlačiarne stojí to viac ale určite je to pohodlnejšie a presnejšie :)
Odpovědět0  0
Ondraaas | 8.6.200610:31
Ideální by bylo měřit spotřebované KWh. Asi za 1500Kč ho mají v OBI, strčí se do zásuvky a do něj měřené zařízení. Jdou s ním sjednoduše měřit spotřebiče s proměným odběrem ­(lednice atd.)
Odpovědět0  0
v0cas | 8.6.200611:03
muzu se zeptat jak takovy wattmetr dokaze zmerit ucinik tak aby bylo mereni presne?
Odpovědět0  0
Ondraaas | 8.6.200622:05
Myslím že to není problém. Popis přístroje
"...sledování účinného výkonu ve W a práce v kWh bude Vám 3­-místní LCD displej ukazovat účiník CosPhi, elektrický charakter zátěže ­(induktivní nebo kapacitní ­) a frekvenci elektrické veřejné sítě­"

http:­/­/www.conrad.cz­/monitor­-spotreby­-energie­-3000­-se­-zasuvkou­-srn+dp73227/
Odpovědět0  0
v0cas | 9.6.20069:02
ale kolega dle meho nazoru zminoval klestovy wattmetr :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.