reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LCD monitory roku 2012

31.12.2012, Pavel Kovač, recenze
LCD monitory roku 2012
Vybíráte LCD monitor a nevyznáte se v záplavě recenzí? Chcete mít ucelený přehled o tom, který je nejrychlejší, který má nejlepší barvy, nebo který je prostě celkově nejlepší? V tomto článku si shrneme všechny testované monitory v roce 2012!
Pokud sledujete naše stránky pravidelně, tak jistě víte, že se velmi často věnujeme testům LCD monitorů. Naše rozsáhlá metodika umožňuje pěkně škálovat všechny monitory. Dnes tuto metodiku využijeme a podíváme se na všechny testované monitory roku 2012. Seřadíme si je dle jednotlivých parametrů. Pokud tedy hledáte monitor co je nejrychlejší ve hrách, nebo nejlepší na zpracování grafiky, tak je tento článek přesně pro vás. Nemusíte si zpětně procházet každou recenzi jen kvůli celkovému hodnocení daného monitoru.

A jak budeme postupovat? V první kapitole se zaměříme na odezvu, která je pro hry zkrátka to nejdůležitější. Nezapomeneme ani na měření inputlagu. U něj však nejsou zařazeny všechny monitory, protože došlo k výpadku jednoho CRT monitoru a než jsem sehnal nový, tak zkrátka nějaké recenze monitorů byly.





Dále se podíváme na barevné podání, které je velmi důležité pro grafiky, fotografy, webdesignéry a ostatní barvocitlivé uživatele.





Pokud často koukáte na filmy a chcete si je užít v plné kráse, tak pro vás bude určena kapitola podsvícení a kontrast. Pokud totiž bude kvalitní podsvícení a monitor bude mít vysoký kontrast, tak půjde o horkého kandidáta právě na multimediální obsah a filmy. Samozřejmě podsvícení je důležité i pro grafiky, ale ti si toho jsou samozřejmě vědomi, takže do této kapitoly zavítají prakticky automaticky.








Další kapitola se zaměří na ergonomii a pozorovací úhly. Zde je situace docela jednoduchá, ale také vám může pomoci ve výběru. Do této kapitoly zavítejte až po výběru vašeho favorita a jen se přesvědčte, zda váš vymodlený monitor nemá tragickou ergonomii nebo nejde o TN panel s nedostatečnými pozorovacími úhly.



Poslední kapitola bude patřit absolutním vítězům v celkovém pojetí. Také se podíváme na monitory, které si vysloužily naši pozornost například tím, že získali nějaké to ocenění TREFA. Najdete zde zkrátka celkově nejlepší monitory. Nejlepší monitor však nemusí vyhovovat všem. Například pro hráče nemusí stačit a webdesignér má také jiné požadavky než "ideální monitor pro masy". Pokud však patříte mezi běžné domácí uživatele, tak si v této kapitole jistě svého favorita najdete.
reklama