reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkPad X60s - vyšší třída s dualcore

4.7.2006, Josef Brož, recenze
Lenovo ThinkPad X60s - vyšší třída s dualcore
Notebooky IBM/Lenovo jsou proslulé kvalitou, účelným designem a především vysokou mobilitou. V této tradici pokračuje i nový ThinkPad X60s. Notebook je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Core Duo L2400 s pracovní frekvencí 1,66 GHz, dále 12,1“ displejem a integrovaným grafickým jádrem se sdílenou pamětí.
Následující testy prověřily výkon grafických adaptérů. Převahu v testu měly jednoznačně samostatné grafické čipy společnosti ATI. Nejnižších výsledků dosahovaly modely s integrovanými grafickými jádry. Bohužel rovněž ThinkPad X60s využívá integrované GPU Intel GMA950 se 128 MB se sdílenou pamětí. Zajímavé je proto především srovnání s Intel GMA 900 a nepovedeným čipem nVIDIA GeForce GO 6200/128 MB.









Na závěr jsme zařadili test postavený na proslulém 3D programu Maxon Cinema. Tento benchmark prověřuje výkon CPU a grafického subsystému (OpenGL). Výsledky testu „OpenGL Software Lighting“ jsou ovlivněny výkonem procesoru.







Test výdrže



Firemní specifikace slibují až 4h provozu. V reálném provozu, například v Office aplikacích, vydržel ThinkPad pracovat cca 3 hodiny a 17 minut. Při plném zatížení, které bylo simulováno 3DMark03 hraní her, případně testování v 3D Marku vydrží notebook na baterii cca 1 hodinu a 20 minut. Dobití baterie při vypnutém přístroji trvá cca hodinu a půl. V běžném provozu se notebook příliš nezahřívá, ventilátor zvyšuje otáčky pouze při stoupajícím zatížení.

Test výdrže I. – 3:17 hod.
Kancelářské aplikace

Test výdrže II. – 3:05 hod.
Přehrávání filmu v DivX

Test výdrže III. – 1:20 hod.
Maximální zatížení - 3DMark2003
reklama