reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkVision LT2452p: návrat k elitě?

6.3.2012, Jakub Doležal, recenze
Lenovo ThinkVision LT2452p: návrat k elitě?
Jistě pamatujete takřka legendární model L220x, který Lenovo uvedlo již před několika lety. Od té doby se u nich žádný profesionální model v dílnách neurodil. Nyní však na trh dorazil 24“ monitor s IPS panelem. Bude to pro Lenovo návrat zpět do první ligy?
Monitorů s e-IPS panelem je v současné době na trhu více než dostatečné množství a uživatel tak může vybírat dle libosti. Nicméně, jak jsme si dnes ukázali, nevyplatí se jen podívat na papírové hodnoty, ale je záhodno vyhledat recenzi či zkušenosti majitelů.





Lenovo po vzoru konkurence dorazilo s rozumně velikým monitorem, který doplnilo o patřičné rozlišení. Strhnout se nechalo také v oblasti použitého panelu, což by v jistých směrech nevadilo. Moderní e-IPS totiž nabízí slušnou odezvu, vynikající pozorovací úhly a ani spektrum zobrazitelných odstínů barev není úplně špatné. Doplňte špičkovou polohovatelnost, industriální vzhled a máte tu takřka dokonalý monitor.

Jenže někde ve vývoji se zřejmě přihodila chybka a Lenovo přináší na trh monitor, který ve srovnání s konkurencí přináší horší rozsah jasu, na který se následně nabaluje vyšší spotřeba. Tovární kalibrace také není ničím úchvatným, takže i zde má výrobce co dohánět. Vysoký inputlag je pak společným jmenovatelem snad všech výrobců levných „profi“ monitorů.

Model LT2452p není ve výsledku žádný propadák, ale také jej nelze označit za nástupce modelu L220X, který ve své době přinesl výborný poměr cena/výkon. Naproti tomu dnes testovaný monitor se řadí do stále větší skupiny ostatních e-IPS modelů a bohužel trpí nedořešenou regulací jasu. Chybí mi tu ta pověstná promyšlenost a inovativnost, kterou tento výrobce hýří u ThinkPadů, snad příště Lenovo.


Industriální vzhled
Vysoký minimální jas
Vyrovnaná odezva
Homogenita jasu
Možnosti polohování
Tovární kalibrace
Pozorovací úhly
Spotřeba oproti konkurenci
Cena v době testování cca: 8000 Kč

 
Za zapůjčení monitoru LT2452p děkujeme společnosti Lenovo


reklama