reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Levné EIZO? Ano, přichází M1900

15.3.2006, Pavel Kovač, recenze
Levné EIZO? Ano, přichází M1900
Nízká cena a EIZO? Jde to dohromady? Zdá se, že se s tímto spojením budeme setkávat stále častěji. Inu konkurence je čím dál tím silnější, a tak se i firma EIZO musí zaměřit i na nižší třídu LCD monitorů. Uvidíme, jak si model M1900 poradí s postarší technologií TN.

Pár slov na závěr



Pokud si pokládáte otázku: "Chci tento monitor nebo nechci?", tak pro vás mám jednoduché řešení. Pokud chcete kvalitní podání barev a odezva vás příliš netrápí, tak je určitě tento monitor skvělá volba. Za cenu zhruba jedenáct a půl tisíce korun dostanete nadprůměrně vybavený monitor s kvalitním barevným podáním a typicky "EIZOvskou" kvalitou obrazu. Je sice pravda, že pozorovací úhly nejsou zrovna nejlepší, ale to je holt taková daň za nízkou cenu. Pro uživatele co hledají levný monitor na práci s grafikou - úprava fotek, web design či například střih videa, je tento monitor jasnou volbou. Naopak hráči rychlých FPS her či strategií, co požadují ostrý obraz za každých okolností, ať se raději poohlédnou po nějakém ultrarychlém 2 až 3ms panelu. Tyto rychlé panely však obvykle pokulhávají v barevném podání, které však při hraní her tolik nevadí.


Možnosti polohování monitoru patří k lepšímu průměru a jediné, co chybí, je funkce pivot. Zabudované reproduktory hrají adekvátně ke své velikosti a poslouží převážně pro IP telefonii či poslech mluveného slova. Potěšující je přítomnost výstupu na sluchátka. Suma sumárum, v dnešní době těžko seženete lepší TN+Film monitor než je EIZO M1900. Jeho cena je velmi příznivá, sice lze za podobnou cenu koupit panely s technologií MVA/PVA, ale obvykle nebudou dosahovat kvalit barevného podání a podsvícení, jako má dnes recenzovaný kousek.


Prakticky bezchybné barevné podání
Lehce podprůměrná odezva
10-bitové vnitřní zpracování obrazu
Vertikální úhel pohledu - TN technologie
Rovnoměrné podsvícení
Ikona Odkaz na databázi
Velmi pohodlné ovládání
Ikona Odkaz na databázi
Dobré polohování monitoru
Ikona Odkaz na databázi
Na EIZO přijatelná cena
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena 10 520,- Kč (bez DPH)

Za zapůjčení LCD panelu EIZO M1900 děkujeme českému zastoupení firmy EIZO - firmě Avnet s.r.o.
reklama