reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Levný akumulátor pro Palm Treo 650

14.3.2007, Pavel Bureš, recenze
Levný akumulátor pro Palm Treo 650
Řada uživatelů, kteří investovali nemalé finanční prostředky do pořízení kapesního počítače nebo komunikátoru, se snaží ušetřit při nákupu příslušenství. My vám dnes představíme 1800 mAh baterii pro Palm Treo 650, kterou jsme pořídili na aukci eBay za cca 380 Kč i s dopravou.
Akumulátor dorazila 12 dnů po objednání v běžné obálce. Baterie se nedodává v žádném zbytečně drahém obalu, ale v jednoduché papírové krabičce. Po vybalení poznáte, že jde o neoriginální příslušenství – na obalu nenajdete jméno Palmu, ale ani skutečného výrobce, jen kapacitu a napětí.


Při potěžkání akumulátoru se zdá, ž je o něco těžší než originální 1800 mAh baterie od Palmu. V komunikátoru však baterie sedí jako ulitá, vkládá se bez obtíží. Po dvoutýdenním "zahřívacím" používání jsme akumulátor podrobili testu programem Battery Time. Výsledky vidíte na následujících screenshotech:







Jak si můžete všimnout, akumulátor vydržel 12 hodin a 8 minut, což je ve srovnání s ostatními PDA a komunikátory velmi dobrá hodnota. Jen dodejme, že jsme testovali s podsvícením nastaveným na cca 20 procent.

Výdrž naměřená aplikací Battery Time je pouze orientační a slouží hlavně pro srovnání s ostatními přístroji. Při běžném používání jsme nabíjeli každý druhý den s tím, že zbývalo ještě cca 25 procent energie. Originální akumulátor přímo od Palmu v našem testu běžného používání komunikátoru vykazoval před vložením do nabíječky o přibližně 15 procent větší kapacitu.


Originální baterie od Palmu je vespod

Vzhledem k ceně baterie se domníváme, že o něco snížená výdrž ve srovnání s originálem není velkou závadou a vyplatí se akumulátor pořídit. Pokud budete trpěliví, můžete baterii na eBay vydražit ještě levněji než je zmíněných 380,- Kč.
reklama