reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG Flatron L1970HR - LCD s odezvou 2ms

25.7.2006, Pavel Kovač, recenze
LG Flatron L1970HR - LCD s odezvou 2ms
V poslední době jsme se zaměřovali na dražší panely, a tak nastal ten správný čas se přesunout k levnějším modelům pro širší skupinu uživatelů. A takový je právě LG Flatron L1970HR s udávanou dobou odezvy 2ms a technologií TN. Jsou reálné odezvy opravdu takové, jaké výrobce udává?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)



U takto "malého" monitoru interpolaci sice příliš často nevyužijete, ale i přesto se podíváme na to, jak si s ní poradí. Zachování poměru stran sice monitor neumí, ale vzhledem ke klasickému poměru stran je to téměř jedno, protože snad každá hra i program umí rozlišení s poměrem 4:3 nebo 5:4 (rozdíl již není tak velký).


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace tenkých linek není zrovna ideální, linky jsou zešedlé a hrany rozpité. Svojí zásluhu na tom má také velikost pixelu.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Celkem dobře se jevila interpolace textu. Sice to není ideální, ale výsledek je nedprůměrný.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Ve hře Hal-Life 2 došlo k rozmazání textur, je to opravdu zvláštní sledovat, jak se chová interpolace při různých testech. V textovém režimu celkem exceluje, ale u her zas tak dobrá není. Jak jsem však již poznamenal v začátku. Není se čeho bát, protože rozlišení 1280x1024 zvládne kdejaká grafická karta.


Regulace jasu



Podsvícení lze regulovat ve slušném rozsahu, frekvence blikání 170Hz je trochu nižší. Poblikávání však stále nebude očím vadit a nemusíte se bát ani mírné únavy.


reklama