reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG GCC-4520B: kombo rychlík od LG

3.6.2004, Josef Brož, recenze
LG GCC-4520B: kombo rychlík od LG
Již delší dobu se věnujeme testům dostupných DVD „kombo“ mechanik. Mezi recenzemi výrobků klasických značek Teac, Asus, MSI jsme opomněli zmínit produkty dalšího hráče na poli DVD mechanik – společnost LG. Pokusím se tuto mezeru zaplnit recenzí na starší, přesto velmi kvalitní mechaniku LG GCC-4520B.
Kapitoly článku:
Hlučnost

Při sledování DVD filmů je provoz mechaniky poměrně tichý. Produkovaný hluk se zvýší při vysokorychlostním čtení DVD média a při 52x zápisu na CDR. Teplota mechaniky se během provozu příliš nezvyšuje. Pokud mohu subjektivně srovnávat, LG je o něco hlučnější než MSI kombo.

Závěr

Podpora obou nejrozšířenějších DVD±RW je dnes již nepsaným standardem. Bohužel právě při čtení DVD±RW mechanika LG svým výkonem příliš neoslní. Velmi dobrá je naopak práce s formátem DVD-RAM.

Přístupové doby jsou velmi dobré. Nejen u klasických CDR, ale i u DVD±RW disků. Dobrých výsledků dosahuje LG i při grabování audio CD. Za účelnou považuji funkci Read Speed Control, která umožňuje mechaniku ztišit během čtení CDR médií.

Maximální výkon podává LG během pálení CDR médií. Bezproblémový a kvalitní - takřka 53x (CAV) rychlostní zápis se u 52x rychlostní mechaniky nevidí často. Čtení chráněných CD probíhá poměrně rychle. LG si umí poradit s ochranami - SafeDisc, LaserLok, Securom, atd. Mechaniku LG GCC-4520B lze tedy jednoznačně doporučit, jedná se o jednu z nejlepších kombinovaných mechanik na trhu.s
Cenový přehled

Pro srovnání uvádíme ceny konkurenčních kombinovaných mechanik. Na testovaný produkt je poskytována záruka 2 roky. Ceny z dubna 2004.


DVD
Bez DPH
s DPH
LG GCC-4520B
1239 Kč
1474 Kč
MSI X48
1299 Kč
1546 Kč
Teac DW-548D
1435 Kč
1708 Kč
Teac DW-552G
1388 Kč
1745 Kč
Tabulka 6 – Cenový přehled

Za zapůjčení mechaniky děkujeme společnosti Dargo
reklama