reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG GSA-4167B, další v řadě DVD-R DL vypalovaček

28.9.2005, Jan Dedek, recenze
LG GSA-4167B, další v řadě DVD-R DL vypalovaček
Na trh dorazil nový model od LG, sice stále nepodporuje LightScribe, jak už bylo mnohokrát proklamováno, ale alespoň podporuje zápis na disky DVD-R DL a to hned čtyřrychlostně. Díky tomu, že na našem trhu jsou tato média k dostání, ukážeme si jak si s nimi LG poradí. Nezapomeneme ani na další testy, ale nejdříve si vypalovačku pěkně rozebereme. Tak s chutí do toho.

Testy zápisu na DVD



DVD±R 16x
Pro zápis na disky DVD±R používá vypalovačka metodu P-CAV, až do dosažení rychlosti 16x vypaluje metodou CAV a poté přejde do režimu CLV.


- disky DVD±R jsou vypáleny zhruba za 5 a půl minuty a rychlost na okraji disku dosahuje 16x -

DVD+R DL 6x
LG umí na disky DVD+R DL zapisovat až 6x. Příkladem může být disk Verbatim certifikovaný na rychlost 2,4x. U tohoto DVD vypalovačka použila overspeed a na disk zapisovala 6x. Jaká je kvalita takovéhoto zápisu si ukážeme později.


- pro detail klikni -

DVD-R DL 4x
Na disk DVD-R DL od konkurence, tedy DVD Fora, umí LG 4x zápis. Tato DVD Verbatim mají pro tuto rychlost certifikaci a díky tomu by měl být zápis bez problémů.


- pro detail klikni -

DVD+RW 4x
DVD+RW 8x je stále ještě nedostatkové zboží, tak si ukážeme pouze 4 rychlostní zápis:


- DVD+RW je hotovo za 14:23 minuty -

DVD-RW 6x


- při zápisu je použita metoda CLV a DVD je vypáleno za 10 minut -

DVD-RAM 3x
Při zápisu DVD-RAM není DVD páleno přímo 3x, část rychlostní kapacity se používá k verifikaci zapsaných dat. U starších modelů LG to byla přibližně polovina. U LG GSA-4167 tomu už tak není, protože rychlost zápisu dosáhla hodnoty 2,43x. I díky tomu je disk zapsán za 23:46 minuty, oproti původním necelým 40 minutám.



Pálení DVD je bezproblémová záležitost a v dalších kapitolách si ukážeme, jak vypadá kvalita jednotlivých médií pálených maximální rychlostí.
reklama